reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2021

A jakie badania masz zrobić?
Ja ide w tym tygodniu. Od prywatnego lekarza to placisz sama za badania. Mozesz ewentualnie załatwic sobie skierowanie od lekarza na nfz i wtedy masz za darmo.

A orientujecie sie czy wyniki tych wszystkich badan sa na drugi dzien czy czeka sie na ktores dluzej? Bo nie wiem czy nie powinnam isc wczesniej zeby wyniki juz byly na wizytę

reklama
Ja ide w tym tygodniu. Od prywatnego lekarza to placisz sama za badania. Mozesz ewentualnie załatwic sobie skierowanie od lekarza na nfz i wtedy masz za darmo.

A orientujecie sie czy wyniki tych wszystkich badan sa na drugi dzien czy czeka sie na ktores dluzej? Bo nie wiem czy nie powinnam isc wczesniej zeby wyniki juz byly na wizytę
Ja chodziłam zawsze na NFZ więc nie wiem.. ale krew robiłam zawsze zaraz po otrzymaniu skierowania żeby mieć z głowy ;)

Cześć dziewczyny. Pisałam na forum jakieś 3 tygodnie temu po pozytywnej beta hcg. Nie chciałam się udzielać, tylko dlatego, że czekałam na dzisiejszą wizytę potwierdzająca. Jest fasolka z bijącym serduszkiem 😍 termin z usg 05.07, natomiast z om 08.07. Mam w domu 2 córeczki 7 lat i 4 latka, jak również jestem po 2 poronieniach. Ostatnie miało miejsce w styczniu tego roku. Mam nadzieję, że teraz wszystko będzie w porządku .

Cześć dziewczyny. Pisałam na forum jakieś 3 tygodnie temu po pozytywnej beta hcg. Nie chciałam się udzielać, tylko dlatego, że czekałam na dzisiejszą wizytę potwierdzająca. Jest fasolka z bijącym serduszkiem 😍 termin z usg 05.07, natomiast z om 08.07. Mam w domu 2 córeczki 7 lat i 4 latka, jak również jestem po 2 poronieniach. Ostatnie miało miejsce w styczniu tego roku. Mam nadzieję, że teraz wszystko będzie w porządku .
Fantastyczne wieści:)

Dziewczyny chodzę cały dzień i ściskam piersi. Sprawdzam czy boli i czy maleństwo się rozwija i żyje... też tak macie. Z dobrych wieści lekarz przełożył wizytę na jutro na 15:00. Jak zawsze jestem już poddenerowana i podekscytowana...

Super. Cieszymy się razem z Tobą :) u mnie w domu 7lat,5lat i 3 latka plus mąż same chłopy ;).

Dziewczyny chodzę cały dzień i ściskam piersi. Sprawdzam czy boli i czy maleństwo się rozwija i żyje... też tak macie. Z dobrych wieści lekarz przełożył wizytę na jutro na 15:00. Jak zawsze jestem już poddenerowana i podekscytowana...
Miałam tak do pierwszej wizyty. Jak okazało się że jest wszystko ok to odpuściłam. Stwierdziłam że co ma być to będzie...

U mnie nie najlepiej, bylam u lekarza bo boli mnie pecherz, mam zapalenie,
Zrobil usg ciaza 6+6 a tam tylko pęcherzyk, 12 dni temu na usg tez był sam pęcherzyk :(
Ale ten lekarz nie wziął poprzedniego usg pod uwagę bo nie on je wykonywal i powiedział ze ciąża 5+4 prawidlowa.
To niemożliwe bo ja już 3 tygodnie temu mialam testy pozytywne...
Czekamy na usg u mojego lekarza w czwartek ale straciłam już nadzieję ;( chyba będę sie z wami żegnać ;(
spokojnie. właśnie dlatego w Niemczech i na wyspach robią usg nie wcześniej niż po 8 tygodniu ciąży:) z jednej strony człowiek nie może się doczekać z drugiej oszczędzają w ten sposób stresu :) Będzie dobrze :) Trzymam kciuki

reklama
Hej dziewczyny. Nie udzielałam się ostatnio, bo strasznie panikuje czy wszystko jest w porządku. Miewam silne bóle jajników, naprzemiennie i ból podbrzusza :( pierwsze USG miałam mieć za dwa tygodnie, jednak z powodu boli udało mi się załatwić pierwsze USG w czwartek. Będę wtedy według ostatniej miesiączki w 6+1 TC. Czy w tym tygodniu powinno już być coś widać? Strasznie się stresuje i zamartwiam 😟
Wszystkim nowym dziewczyna gratuluję i życzę dużo zdrówka i cierpliwości ❤️😘

Do góry