reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2021

Witam,
Mam podobną sytuację aktualnie. Co prawda potwierdzenie ciąży nastąpiło poprzez badanie beta, wskazując na 5 tydzień.
Moja historia jest taka, że przeszłam już 3 poronienia na wczesnym etapie ciąży, więc jestem pełna obaw. Nie potrafię się z tego cieszyć, bojąc się że historia po raz kolejny się powtórzy.
Dzisiaj mam wizytę u lekarza. Mam nadzieję, że mnie uspokoi, a jeżeli nic z tego nie wyjdzie to chce wiedzieć jak najszybciej żeby się nie łudzić każdego dnia. Wg kalkulatora rozwiązanie 4 lipca.
Życzę wszystkim powodzenia 😉

reklama
MnueMnie też zaczęły boleć lędźwia ... Ściągnęłam sobie apke Preglife i zgodnie z nią to 5 tydz (4+5) ... Serio to może być rwa? Bo ja sądzę, że przez to że powoli wszystko zaczyna rosnąć to dlatego może tak pobolewac.

Ja tak jeszcze z innej beczki , jakie herbatki polecacie czarna nie jest wskazana w nadmiarze a ja ostatnio na okrągło bym piła herbaty... [emoji848]

Byle nie zielona bo czytałam że utrudnia wchłanianie kwasu foliowego :)

Witam.
To i ja się przywitam :)
Póki co ciąża potwierdzona testem♥️
Jutro wynik bety :)
Będzie to nasz 3 maluszek 🥰
Gratulacje, ja tez będę miała 3 dzieciątko ❤️w jakim wieku dzieci? :)

Witam,
Mam podobną sytuację aktualnie. Co prawda potwierdzenie ciąży nastąpiło poprzez badanie beta, wskazując na 5 tydzień.
Moja historia jest taka, że przeszłam już 3 poronienia na wczesnym etapie ciąży, więc jestem pełna obaw. Nie potrafię się z tego cieszyć, bojąc się że historia po raz kolejny się powtórzy.
Dzisiaj mam wizytę u lekarza. Mam nadzieję, że mnie uspokoi, a jeżeli nic z tego nie wyjdzie to chce wiedzieć jak najszybciej żeby się nie łudzić każdego dnia. Wg kalkulatora rozwiązanie 4 lipca.
Życzę wszystkim powodzenia 😉
Doskonale Cię rozumiem. Również jestem po 5 poronieniach i jestem pełna obaw, jednak nie tracę nadziei ♥️
Dużo sił i 3mam kciuki aby było wszystko dobrze ♥️🥰

Doskonale Cię rozumiem. Również jestem po 5 poronieniach i jestem pełna obaw, jednak nie tracę nadziei ♥
Dużo sił i 3mam kciuki aby było wszystko dobrze ♥🥰
Ojejku, to jesteś bardziej "doświadczona" niestety w tej kwestii 😔 Ja również nie tracę nadziei, ale strach i obawa towarzyszą mi od chwili gdy dowiedziałam się o ciąży.
Ja również trzymam bardzo mocno kciuki za Ciebie 🥰🥰🥰 i przesyłam moc uścisków 😘😘

Ojejku, to jesteś bardziej "doświadczona" niestety w tej kwestii 😔 Ja również nie tracę nadziei, ale strach i obawa towarzyszą mi od chwili gdy dowiedziałam się o ciąży.
Ja również trzymam bardzo mocno kciuki za Ciebie 🥰🥰🥰 i przesyłam moc uścisków 😘😘
Mnie martwi to,że jeszcze tyle tygodni muszę czekać na badanie USG :( Jednak mam nadzieję,że położna się zlituje i zrobi to trochę wcześniej. Jutro będę wiedziała na kiedy mi zrobi termin.
Tylko spokój i pozytywne myślenie pozwoli nam przejść przez te kolejne miesiące ♥️♥️♥️
Dziękuję 🥰♥️🥰

Hej a powiedzcie mi przyszłe mamuśki czy wy też macie temp. powyżej 37 a nawet 38 ? Ogólnie nie czuję się źle, wiadomo , że dopada mnie mega zmęczenie i lekkie bóle lędźwi ale Czy powinnam się martwić tą tempką ?

Hej a powiedzcie mi przyszłe mamuśki czy wy też macie temp. powyżej 37 a nawet 38 ? Ogólnie nie czuję się źle, wiadomo , że dopada mnie mega zmęczenie i lekkie bóle lędźwi ale Czy powinnam się martwić tą tempką ?
Ja od 10dc mam temperature powyżej 37 stopni, dziś mam 27dc i temperatura nadal się utrzymuje.
U mnie jest to bardzo wczesna ciąża bo według ostatniej @ 4 tydzien, czuje się dobrze prócz okropnych nudności 🙈

reklama
Chyba każda z nas która to przeszła ma obawy, ja straciłam ciążę prawie w 16 tyg ale staram się myśleć pozytywnie chociaż za każda wizyta w toalecie sprawdzam czy nie ma przypadkiem krwi..
Och, ja mam to samo. Ciągle sprawdzam czy bolą mnie jeszcze piersi, czy są wrażliwe i większe. Doszukuje się objawów ciąży. Można się przez to wykończyć 😔

Do góry