reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2021

reklama
Kiedy planujcie l 4?
Ja jestem na L4 już od 2 tygodni, ale u mnie wiadomo było, że będę na zwolnieniu od początku. Po pierwsze pracuję w szkole, a szkoła to nie miejsce dla ciężarnych, zwłaszcza w pierwszym trymestrze, kiedy kształtują się dopiero wszystkie narządy i układy u dzieciątka, a po drugie mam wady serca, arytmie itp, wiec żeby nie wylądować w szpitalu muszę prowadzić spokojny tryb życia.
I powiem Wam szczerze, że bardzo mi to odpowiada. Ja pracuję już 22 lata a kolejne 20 przede mną, czas na wyluzowanie i odpoczynek 👍
A kiedy planujesz pierwsze USG ? :-)
Ja mam USG już w poniedziałek 2 listopada, mam nadzieję, ze będzie już cos widać :D

Dziewczyny które maja termin na 7.07 byłyście na becie ?
Ja mam termin na 7/8 lipiec. Na becie byłam w 25 i 28dc bo miałam cykle stymulowane i musiałam wiedzieć czy mogę odstawić duphaston. Dokładnie tydzień temu był 25dc i beta wyniosła 33,6 a w poniedziałek 181,8 :) na wizytę umówiłam się w poniedziałek 9 listopada, w piątek przed wizytą zrobię jeszcze jedną betę bo zostało mi skierowanie.

Kiedy planujcie l 4?
Wtedy kiedy lekarz uzna za stosowne :) Na początku lipca poroniłam, o ciążę trochę walczyłam. Na ostatnim monitoringu lekarz sugerował już klinikę leczenia niepłodności więc możliwe że szybko mnie wyśle na l4, szczególnie że pracuję w obsłudze klienta. Ale to się okaże na wizycie:) W pracy jeszcze nikt nie wie, po ostatniej stracie wolę poczekać z tą informacją.

Ja mam termin na 7/8 lipiec. Na becie byłam w 25 i 28dc bo miałam cykle stymulowane i musiałam wiedzieć czy mogę odstawić duphaston. Dokładnie tydzień temu był 25dc i beta wyniosła 33,6 a w poniedziałek 181,8 :) na wizytę umówiłam się w poniedziałek 9 listopada, w piątek przed wizytą zrobię jeszcze jedną betę bo zostało mi skierowanie.
Ja w 29dc mam tylko 10,87 :( boje się....

reklama
Do góry