reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2021

reklama
Cześć dziewczyny. Ja Was podczytuje.. Ale nie mam czasu siąść na dupie i włączyć się do dyskusji. Mam prawie 2 latke w domu która ma swój pomysł na każdy dzień.. Oprócz tego pracuje na pół nocki.. Czasem nie mam czasu na kawe.. A Myśmy się na drugie zdecydowali 🤦‍♀️😜🤣
Tłoczno się coś tu robi. A to dopiero pierwsza połowa lipca?
Jak tam samopoczucie?
Miałam zapytać z jakich apek korzystacie?
Nie wiem czy temat się przewijał.. W jakim wieku jesteście? Dużo Pań po 30? Ja sama mam 32.. Pytam z ciekawości 😉
Pozdrawiam
Ja też zdecydowałam się na drugie ,niestety poprzednią ciążę straciłam ale teraz jestem spokojna .Mam 32 i syna 7 lat 😊 korzystam z aplikacji preglife.

Hej 😁 ja używam aplikacje preglife, mam 28 lat, pierwsze dziecko.. A samopoczucie trochę zmartwiona bólem podbrzusza a poza tym ok 😉 kolejna wizytę mam 23 listopada i nie mogę sie doczekać już...
Ale ból podbrzusza to normalne jest.. Ja miałam i w 1 ciąży i teraz... Więc się nic nie stresuj 😉
Ja mam pierwsze echo 24.11 dopiero..a jak dzwonili że szpitala żeby się umówić to jeszcze się kłóciłam z baba że za szybko 🤣
[
Ja też zdecydowałam się na drugie ,niestety poprzednią ciążę straciłam ale teraz jestem spokojna .Mam 32 i syna 7 lat 😊 korzystam z aplikacji preglife.

A to mój rocznik 😊 Ja straciłam pierwsza..10 lat temu..Ale z perspektywy czasu nic nie dzieje się bez przyczyny! Teraz jestem w innym miejscu z większym doświadczeniem... 😉☺ Widocznie tak miało być. Ja też jestem jakoś wyjątkowo spokojna o ta ciążę. Już widzę że jest inna jak z L. moja L. Od początku do samego 36tyg jak się urodziła dała mi popalić.. Ciążę wspominam źle... Mam nadzieję że ta będzie inna 🙂

Pytam o aplikacje bo mam 2 i każda inaczej pokazuje.

Ale ból podbrzusza to normalne jest.. Ja miałam i w 1 ciąży i teraz... Więc się nic nie stresuj 😉
Ja mam pierwsze echo 24.11 dopiero..a jak dzwonili że szpitala żeby się umówić to jeszcze się kłóciłam z baba że za szybko 🤣
[

A to mój rocznik 😊 Ja straciłam pierwsza..10 lat temu..Ale z perspektywy czasu nic nie dzieje się bez przyczyny! Teraz jestem w innym miejscu z większym doświadczeniem... 😉☺ Widocznie tak miało być. Ja też jestem jakoś wyjątkowo spokojna o ta ciążę. Już widzę że jest inna jak z L. moja L. Od początku do samego 36tyg jak się urodziła dała mi popalić.. Ciążę wspominam źle... Mam nadzieję że ta będzie inna 🙂

Mam nadzieję, ze to normalne, pierwsza i bardzo chciana ciąża i świruje do tego jakąś biegunka mnie złapała lekka...

[

Sorki 33 lata 😁 coś mi się epło chyba nieświadomie się odmłodziłam o rok 😂

Dziewczyny a jak wasi partnerzy zareagowali na tą nowinę? Bo mój niby się ucieszył, wszak chcial i razem ze mną przyglądał sie paskom owulacyjnym, jak dostawalam okresu to bylo mu przykro, ale teraz jest dziwny... Bylismy teraz na zakupach i z poczatku nie chcial wejsc ze mna do smyka ale koniec końców ze mną tam wszedł i jakos nie widzialam zachwytu bardziej przerażenie. Nie wiem czy u nich ta radość to ujawnia się dopiero po narodzinach?
Ja z moim Misiakiem planowaliśmy dzidzie, za drugim razem się udało. Wcześniej sporo o tym rozmawialiśmy ...itd. Gdy zobaczył 2 kreski popłakał się, gdy zobaczył zdjęcie USG a na nim pęcherzyk też się wzruszył i mnie wyściskał z radości. Jest o dziwo spokojny, co mnie bardzo relaksuje, pyta mnie jak się czuje, czy coś mnie boli... itd. jest taki jaki był wcześniej czyli opiekuńczy, ale jeszcze nie szalejmy ze sklepami dziecięcymi. To dopiero 6 tydzień. Dla nas za wcześnie jeszcze [emoji4]

Hej ja też mam 32 lata. Nie mam jeszcze dzieci to w sumie moja druga ciąża ( pierwsza straciłam ponad 10lat temu w ok. 7 tc ) Teraz jestem w 6 tc (5+1). Termin z apki 07.07.21 /termin obliczony panią ginekolog 10.07.2021. Wczoraj byłam już pierwsze USG za sobą. Widać pęcherzyk. Wyniki mam ok. [emoji4] Kolejne 16.11.2021. jak coś to pisz rówieśniczko [emoji846]
Cześć dziewczyny. Ja Was podczytuje.. Ale nie mam czasu siąść na dupie i włączyć się do dyskusji. Mam prawie 2 latke w domu która ma swój pomysł na każdy dzień.. Oprócz tego pracuje na pół nocki.. Czasem nie mam czasu na kawe.. A Myśmy się na drugie zdecydowali [emoji2356][emoji12][emoji1787]
Jak tam samopoczucie?
Nie wiem czy temat się przewijał.. W jakim wieku jesteście? Dużo Pań po 30? Ja sama mam 32.. Pytam z ciekawości [emoji6]
Pozdrawiam

Dziewczyny, jak wy tą bete badacie? Czy to jest poprostu badanie krwi. Czy jakos to jestescie same zbadac jakims testem z apteki?

Samopoczucie? W sumie wszystko byłoby nawet spoko gdyby nie zapalenie ucha które mnie dopadało [emoji2360] Ja używam póki co chyba 6 apek [emoji28] w lutym kończę 26 lat [emoji6]
Cześć dziewczyny. Ja Was podczytuje.. Ale nie mam czasu siąść na dupie i włączyć się do dyskusji. Mam prawie 2 latke w domu która ma swój pomysł na każdy dzień.. Oprócz tego pracuje na pół nocki.. Czasem nie mam czasu na kawe.. A Myśmy się na drugie zdecydowali [emoji2356][emoji12][emoji1787]
Jak tam samopoczucie?
Nie wiem czy temat się przewijał.. W jakim wieku jesteście? Dużo Pań po 30? Ja sama mam 32.. Pytam z ciekawości [emoji6]
Pozdrawiam

reklama
Dziewczyny, jak wy tą bete badacie? Czy to jest poprostu badanie krwi. Czy jakos to jestescie same zbadac jakims testem z apteki?
Betę robi się w laboratorium ,nie ma testów domowych które pokazują wartości bety. A poza tym dobrze powtórzyć ja po 48 h żeby sprawdzić przyrost.

Do góry