reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2021

reklama
@Kinga277 ja w dwóch poprzednich ciążach robiłam tylko same USG prenatalne, teraz waham się, czy robić pappa, z drugim synem trochę żałowałam, bo może wcześniej wyszłoby, że będzie hipotrofikiem. Ale z drugiej strony, to że bym wiedziała od 12 tygodnia a nie 34, z tego co czytałam na grupach hipciów, niewiele by zmieniło, natomiast ja miałabym tylko więcej tygodni stresu. I już sama nie wiem...
@Katrinaka to ja się chętnie wymienię na dolegliwości 😂 nic nie mogę zjeść, do tego nasilają mi się wymioty i czuję się jak wrak człowieka. Cały weekend mąż ogarnia chłopaków, karmi, dziś jak ja z nimi siedziałam a raczej dogorywałam w łóżku u starszaka, on wysprzątał cały dół. Normalnie nie wiedziałam że mam aż tak na medal męża 😁
@Madzia04071990 z tą luteina wg mnie nie jest tak wcale, że ona nie może zaszkodzić. Ale oczywiście to co piszę, jest z mojego doświadczenia. W pierwszej ciąży zaczęłam chodzić do ginekolog która poleciła mi koleżanka, miało być na Lux med, ale w jej prywatnym gabinecie. Później nie wiedzieć czemu, kazała mi przychodzić do przychodni przy szpitalnej, gdzie pracowała na nfz i raz zdażyło mi się, że pojawiły się takie upławy, kawa z mlekiem. No to szybko do niej i na ładne oczy luteine mi przepisała. To był z 8 tc. Po czasie pojawiły mi się straszne bóle głowy, bardzo źle się czułam. W końcu za radą innej koleżanki, która w tym czasie też była w ciąży, trafiłam do mojej ginekolog. Od razu kazała mi odstawić luteine, a ja z dnia na dzień czułam się coraz lepiej. Od tamtej pory słucham się mojej pani doktor, bo jak do tej pory się nie zawiodłam. A z tą luteina, powiedziała że niektórzy na nfz dają "w razie w". I faktycznie, tamta koleżanka w każdej ciąży brała...
@Honka30 u mnie waga niby stoi, choć prawie nic nie jem, poprzednio w pierwszym trymestrze leciała w dół, zobaczymy, wymioty mi się dopiero nasilają, więc wszystko przede mną...
@Elmirka91 na to dziś miałam ochotę! Ale nie chciałam męża jeszcze ganiać po sklepach. Marzyły mi się nudle knorr 😂 lata tego też nie jadłam 🙈
@jagoo2 a robiłaś ana 1 czy te kolejne? Ja w te wakacje wybrałam się do hematologa, bo miałam neutropenie, z wywiadu doktor poszła w stronę właśnie zapalenia stawów, Ana 1 wyszły mi dodatnie, ale już ana3 takie, że wyniki same sobie zaprzeczają 🙈 ale już z kolejnymi wynikami nie wróciłam do reumatolog, bo się w mojej okolicy korona rozkreciła i moja ginekolog kazała mi teraz siedzieć w domu i nigdzie bez potrzeby nie chodzić.
Padło pytanie skąd jesteśmy u mnie Mazowsze Zachodnie 😉

@Kinga277 ja w dwóch poprzednich ciążach robiłam tylko same USG prenatalne, teraz waham się, czy robić pappa, z drugim synem trochę żałowałam, bo może wcześniej wyszłoby, że będzie hipotrofikiem. Ale z drugiej strony, to że bym wiedziała od 12 tygodnia a nie 34, z tego co czytałam na grupach hipciów, niewiele by zmieniło, natomiast ja miałabym tylko więcej tygodni stresu. I już sama nie wiem...
@Katrinaka to ja się chętnie wymienię na dolegliwości 😂 nic nie mogę zjeść, do tego nasilają mi się wymioty i czuję się jak wrak człowieka. Cały weekend mąż ogarnia chłopaków, karmi, dziś jak ja z nimi siedziałam a raczej dogorywałam w łóżku u starszaka, on wysprzątał cały dół. Normalnie nie wiedziałam że mam aż tak na medal męża 😁
@Madzia04071990 z tą luteina wg mnie nie jest tak wcale, że ona nie może zaszkodzić. Ale oczywiście to co piszę, jest z mojego doświadczenia. W pierwszej ciąży zaczęłam chodzić do ginekolog która poleciła mi koleżanka, miało być na Lux med, ale w jej prywatnym gabinecie. Później nie wiedzieć czemu, kazała mi przychodzić do przychodni przy szpitalnej, gdzie pracowała na nfz i raz zdażyło mi się, że pojawiły się takie upławy, kawa z mlekiem. No to szybko do niej i na ładne oczy luteine mi przepisała. To był z 8 tc. Po czasie pojawiły mi się straszne bóle głowy, bardzo źle się czułam. W końcu za radą innej koleżanki, która w tym czasie też była w ciąży, trafiłam do mojej ginekolog. Od razu kazała mi odstawić luteine, a ja z dnia na dzień czułam się coraz lepiej. Od tamtej pory słucham się mojej pani doktor, bo jak do tej pory się nie zawiodłam. A z tą luteina, powiedziała że niektórzy na nfz dają "w razie w". I faktycznie, tamta koleżanka w każdej ciąży brała...
@Honka30 u mnie waga niby stoi, choć prawie nic nie jem, poprzednio w pierwszym trymestrze leciała w dół, zobaczymy, wymioty mi się dopiero nasilają, więc wszystko przede mną...
@Elmirka91 na to dziś miałam ochotę! Ale nie chciałam męża jeszcze ganiać po sklepach. Marzyły mi się nudle knorr 😂 lata tego też nie jadłam 🙈
@jagoo2 a robiłaś ana 1 czy te kolejne? Ja w te wakacje wybrałam się do hematologa, bo miałam neutropenie, z wywiadu doktor poszła w stronę właśnie zapalenia stawów, Ana 1 wyszły mi dodatnie, ale już ana3 takie, że wyniki same sobie zaprzeczają 🙈 ale już z kolejnymi wynikami nie wróciłam do reumatolog, bo się w mojej okolicy korona rozkreciła i moja ginekolog kazała mi teraz siedzieć w domu i nigdzie bez potrzeby nie chodzić.
Padło pytanie skąd jesteśmy u mnie Mazowsze Zachodnie 😉
@Nika999
Mam cos takiego, tam.jest miano 1 i miano 2 albo zle to rozumiem

Załączniki

• Screenshot_20201122-173926_Gallery.jpg
    Screenshot_20201122-173926_Gallery.jpg
    236,2 KB · Wyświetleń: 63
No ja z córką brałam luteinę 100 3x2, clexane na przemian z neoparin, acard,depogyt,folik i donosiłam ciążę do 36 TC i cc. Druga bez leków i komplikacji, urodzona sn grubo po terminie🤷 Teraz zobaczymy, co ma być to będzie :( narazie biorę luteinę 50 pod język, mam nadzieję,że mi nie zaszkodzi. Dziś mam 6+4tc. U mnie zawsze między 6 a 10 tygodniem serduszko przestawało bić :( 1 grudnia mam kolejna wizytę u położnej, strach i stres mnie nie opuszcza ani na chwilę 🙈😟
Dziękuję❤ za Ciebie rowniez trzymam bardzo mocno kciuki! Musi być dobrze 🥰
trzymam kciuki :) będzie dobrze

U mnie waga wystrzeliła od początku korony 🙃 u gina przekonałam że ważę za dużo bo 89.....na szczęście zbytnio nie mam apetytu i obym schudła trochę bo przy końcówce 100 mi stuknie 😒

Nie powinno. Przy takiej wadze mniej się tyje w ciąży. Ja np w poprzedniej ciąży miałam taka wagę jak Ty i na koniec ważyłam 95 także tylko 6 na plusie. Po porodzie wszystko mi ładnie zeszło nawet miałam trochę mniej kg.

reklama
Pyzatka oby. W poprzedniej ciąży (kiedy to było)10 lat temu utylam 14 kg i po porodzie zaraz zrzuciłam. A teraz przez tą koronę i dresy oraz pracę zdalną nawet się nie spostrzegłam kiedy kilogramy przybyły

Do góry