reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2021

Nie nic nie dostałam. Tylko euthyrox bo wyższe tsh. Kazał mi przyjść 24.11 ale idę zaraz we wtorek bo wtedy przyjmuje. Nie wiem też czy nie zacznę chodzić prywatnie do lekarza bo on ma za luźne podejście i nic mi nie chce powiedzieć. Na ekranie mi pokazywał i się dziwił, że ja nie wiem co gdzie.
OMG ja na twoim miejscu zamieniłabym lekarza, dobry lekarz to taki który ci wszystko wytłumaczy a nie zbywa albo milczy . Zastanów się nad zmianą

reklama
Cześć dziewczyny. Ja mieszkam w NL. Tutaj pierwsze USG jest robione między 7-9 tyg. Na to USG umawiasz się do Poloznej. Jeżeli jest ok ona prowadzi Ci cała ciążę. Ja miałam pierwsza ciążę trochę skomplikowana dlatego od początku mam skoerowanie na ginekologie. Będę pod opieka lekarza. 😉
Do pierwszego echa wszystko może się wydarzyc. Nie ma tutaj tabletek podtrzymujacych. Jest selekcja naturalna.
Więc do 24 żyje w niewiedzy. Żeby było zabawniej nie pójdziesz sobie zrobić bety z drogi.. Na wszystkie badania musisz miec skierowanie. Jak miałam plemienia w 4 tyg z młoda.. trafiłam do szpitala narobiłam takiego dymu że mają mi zrobić USG że mi je zrobili 😂😂 był tylko pecherzyk i tak trafiłam ponownie po 7 tyg. Więc wydaje mi się że wcześniej nie mam co kombinować żeby trafić na USG 😂 Wyprzedzając pytania. Nie ma tu prywatnych praktyk lekarskich 😉

Ja mam termin na 8.07 i mam poczatek 5 tygodnia [emoji28](4+3), ostatnia @ 1.10 [emoji848] a do lekarza idę 19.11 czyli na przełomie 7/8 tygodnia [emoji6]
Ale jak fo jest ze termin masz na 7 lipiec i 3 tydzień a ja 4 tydzień i 10 lipiec termin? [emoji85] Gubię sie w tym wszystkim.. Mam nadzieję, ze mój wynik bety jest ok? Niby chyba w normie z tego co czytałam [emoji2368]

Ostatnia edycja:
A powiedzcie mi czy któraś z was ma pracę bardzo kontaktowa z innymi? Jestem Fryzjerka i to w dodatku w galeri handlowej i boję sie trochę zachorowania na covid wiadomo i inne choroby... Myślę o tym ze jakby dali kwarantanne to mógłby przepaść mi ważne badania w ciąży itd..
Pracuje w odprawie granicznej i nie wyobrażam sobie nie iść na l4, kontakt z setkami ludzi, broń i cały dzień w masce nie bardzo

Jestem trochę ciekawa jak to może być 7 tydzień skoro np ja mam termin na 3 lipca a zaczynam dopiero 6 tydzień [emoji848] może coś nie kojarzę
Właśnie się miałam pytać jak liczycie tygodnie. Termin mam na 02.07 czyli na tygodnie wychodzi 5+2 i jedna aplikacja podaje że to 6 tydzień a drugą że 5 . 🤔🤔

Cześć dziewczyny. Ja mieszkam w NL. Tutaj pierwsze USG jest robione między 7-9 tyg. Na to USG umawiasz się do Poloznej. Jeżeli jest ok ona prowadzi Ci cała ciążę. Ja miałam pierwsza ciążę trochę skomplikowana dlatego od początku mam skoerowanie na ginekologie. Będę pod opieka lekarza. 😉
Do pierwszego echa wszystko może się wydarzyc. Nie ma tutaj tabletek podtrzymujacych. Jest selekcja naturalna.
Więc do 24 żyje w niewiedzy. Żeby było zabawniej nie pójdziesz sobie zrobić bety z drogi.. Na wszystkie badania musisz miec skierowanie. Jak miałam plemienia w 4 tyg z młoda.. trafiłam do szpitala narobiłam takiego dymu że mają mi zrobić USG że mi je zrobili 😂😂 był tylko pecherzyk i tak trafiłam ponownie po 7 tyg. Więc wydaje mi się że wcześniej nie mam co kombinować żeby trafić na USG 😂 Wyprzedzając pytania. Nie ma tu prywatnych praktyk lekarskich 😉
U mnie w UK podobnie. USG oficjalnie nie ma aż do 12 tygodnia ale zamierzam isc prywatnie wlasnie w okolicy 7 tygodnia. Nie zamierzam iść wcześniej bo chce usłyszeć serduszko.
Jak straciłam poprzednia ciąże 6/7 tygodniu to w szpitalu zrobili mi USG bez problemu i zbadali ale normalnie nie robią.
Też raczej tabletek sie nie dostanie chyba, ze jest historia problemów z utrzymaniem ciąży.
Również położna prowadzi ciąże ale mi to nie przeszkadza... Wszystkie badania darmowe są.

Ja dziś spałam jak dziecko :) Syn wreszcie zdrowieje wiec chyba będzie dobry dzień.

reklama
@Sechmet @Darina88 Ja mieszkam w DE i tutaj nie ma żadnego problemu z USG. [emoji846] Wszystkie wykonuje ginekolog i niepłatne są bodajże 4 wizyty na całą ciążę. Ale jest opcja wykupienia sobie częstszych wizyt za około 100 EUR. [emoji12] Badania prenatalne te w okolicy 12 tyg. też kosztują około 150 EUR. ale no wiadomo, że nie trzeba tego robić. [emoji846]

Do góry