Też pierwszą ciążą odrazu się pochwaliliśmy rodzinie jak tylko 2 kreski były, a potem to odkręcanie, mówienie że się nie udało itd... Za drugim razem czekaliśmy z radosną nowiną i dobrze bo też poronienie, tuż po tym zaszłam w trzecią ciąże i po prenatalnych się pochwaliliśmy wszystkim Teraz też chcę poczekać, myślałam że na święta będziemy mieć newsa ale prenatalne umówiłam dopiero 29 grudnia a szkoda bo byłby świetny prezent dla dziadków
reklama
Dziewczyny a czy któraś z was może pracuje w kadrach? Chodzi mi o to że L4 ciążowe to 100% średniej z ostatniego roku, a czy wlicza się w to ten tzw podatek dla młodych? + Co jeśli przez 3iesiace w tym roku miałam obniżony wymiar etatu do 4/5 ze względu na pandemię? To rozumiem też się mniej wlicza wtedy? [emoji3525]
K
Katijah
Gość
Ufff, oby do poniedziałkuNie martw sie, u mnie tez objawow malo, zupelnie inaczej niz poprzednio. Dzis wstalam boli mnie jakos wyrazniej piers....jedna piers wczoraj męczyla zgaga, podbrzusze boli wieczorami i niewygodnie mi w jeansach-jakby spuchniete tam bylo. Ale to takie delikatne objawy, poza nimi to brak miesiaczki jest moim jedynym objawem ciazy. No i parcie na pecherz, co dzien wstaje o 5 rano, pozniej znow o 7 itd
Takze glowa do gory!
K
Katijah
Gość
Ja też nie myślałam, że będę jeszcze mama ale życie mi się zmieniło o 180 stopni. Mam wspaniałego zaraz drugiego męża z którym zapragnęliśmy stworzyć rodzinę z dzieckiem. Zamiast odpoczywać i cieszyć się., że dzieci nasze już samodzielne to my w pieluchy wracamyTak bardzo nie moge sie doczekac dobrych wiesci. Tak mocno pragnelam tej ciazy, a teraz pragne zdrowego dziecka i donoszonej ciazy. Niewyobrazalne to szczescie dla mnie...a wiecie, ze jeszcze 3 lata temu w zyciu bym nie pomyslala, ze bede marzyć o dziecku..i to tak mocno♥
Tym razem nie chcemy mowic rodzinie za wczesnie, chcemy poczekac do drugiego trymestru, mysle ze powiem po badaniach prenatalnych. Najgorzej bedzie zachować tajemnice w swieta, ale tak jest lepiej. Corka bardzo przezyla moje poronienie ostatnio. Obwiniala sie, nie wiadomo dlaczego. Musialam byc silna dla niej choc rozsypywalam sie na milion kawalkow. Dlugo plakala, dlatego wiem ze bledem bylo informowanie tak szybko
Teraz bedzie dobrze, musi byc ♥
jagoo2
Fanka BB :)
Wszytsko bedzie dobrze, tak musimy sobie powtarzac tylko pozytywne myslenieJa dzisiaj 6+1 i od dwóch dni żadnych objawów poza częstym bieganiem siusiu.
Zaczynam się zastanawiać czy wszystko jest ok.
Mój syn ma 11 lat i też na razie nie chcemy mu nic mówić. Dwa lata temu bardzo przeżył śmierć siostry, dlatego teraz chce poczekać do badań prenatalnych. Zresztą sama do siebie boje się dopuszczać myśli o ciąży, boje sie,że drugi raz nie przeżyje jeśli coś będzie nie tak
jagoo2
U mnie bardzo podobnieJa też nie myślałam, że będę jeszcze mama ale życie mi się zmieniło o 180 stopni. Mam wspaniałego zaraz drugiego męża z którym zapragnęliśmy stworzyć rodzinę z dzieckiem. Zamiast odpoczywać i cieszyć się., że dzieci nasze już samodzielne to my w pieluchy wracamy
K
Katijah
Gość
O to super. A w jakim wieku macie dzieci?U mnie bardzo podobnie
jagoo2
10 lat i dzieci od meza 8 i 13. Wszystkie swietnie sie dogaduja pragniemy wspolnego dziecka, a i nasze dzieci na pewno uciesza sie na wiesci o ciazy, ostatnio tak bylo. Licytowaly sie czy bedzie chlopiec czy dziewczynka..jakie imie...
Dlatego powtarzam sobie teraz juz musi byc tylko dobrze, a dzieci dowiedza sie w swoim czasie.
Dlatego powtarzam sobie teraz juz musi byc tylko dobrze, a dzieci dowiedza sie w swoim czasie.
K
Katijah
Gość
Super. U nas była żona mojego jest wredną ***** i ogranicza i buntuje dziewczyny....10 lat i dzieci od meza 8 i 13. Wszystkie swietnie sie dogaduja
Ja mam 13 i 11 latke a mój 13 i 17 latke... Same dziewczyny
reklama
jagoo2
To teraz pora na chlopca ♥ chociaz dziewczynki sa takie uroczeSuper. U nas była żona mojego jest wredną ***** i ogranicza i buntuje dziewczyny....
Ja mam 13 i 11 latke a mój 13 i 17 latke... Same dziewczyny
No my z bylymi tez najlepszego kontaktu nie mamy. Ograniczamy go do minimum, rozmow o dzieciach. A problemy glownie finansowe, wiadomo. Ex mojego meza zalozyla nowa rodzine, dzieciaczki maja juz male rodzenstwo, ale u taty tez by chcialy
U nas dwie dziewczynki i chlopiec najstarszy