reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2021

reklama
Ja dzisiaj o 8:30 miałam drugą wizytę :) 6+3 wiek z USG się zgadza z OM :) Serduszko bije, dzidziuś ma 8,8mm🥰
Jedno co mnie tylko zmartwiło to to że położna chciała zakładać kartę ciąży a lekarz przewidział że dopiero za 2 tygodnie na co położna powiedziała "a może lekarz wiedział tam jakieś mikroskrzepy i mogą jeszcze ze sobą pociągnąć zarodek" 😩 Po co takie rzeczy wogóle mówią ??
nie przejmuj się. Nie którym brak wyczucia. wszystko jest tak dobrze i będzie;)

h

Ja miałam rodzić SN ale moje dziecko miało pecha być prowadzone przez 3 ginekologów z 3 państwa.... wazylo 4,700 z usg, urodziło się 4500... (wiem wiem sa "bohaterki" ktore rodza SN wększe dzieci ) traciła tętno i puls, nie szykowała sie do porodu. nie było czasu się zastanawiać co i jak chce mama ;) przeleżała 3 tygodnie na neonatologii... Wszyscy są zgodni, że ginekolog prowadzący pierwszy trymestr nie skorygował daty porodu. Nie wiem czy mają rację czy nie :) Wiem jedno w życiu nie zaryzykowałabym zycia i zdrowia dziecka albo swojego dla widzimisie lub wygody:) ważne, że moje dziecko jest zdrowe i całe:) Faktem jest, że jedni lepiej dochodzą po CC inni po porodzie SN to jest bardzo indywidualna kwestia ;) nie bardzo tez wiem co twoja wypowiedz miala wnosic do naszej rozmowy... zakładam, że chciałaś nam powiedzieć że można rodzić SN po CC :)
Ja przez całą ciąże najbardziej sie bałam, że dziecko będzie bardzo duże, przez moje problemy z otyłością... Psychicznie się szykowałam wlasnie na porod SN dużego dziecka.. Koniec końców porod wywolywany w 37 tygodniu skonczyl się CC a syn ważył 2640.

Ja dzis znowu w pracy, jutro wolne.. kurde zmęczona jestem bardzo ...

Ja dzisiaj trochę lepiej funkcjonuje niż wczoraj, ale dalej daleko do dobrego samopoczucia [emoji30] lodówki w domu nawet nie otwieram, do 11 ciągle mdlosci... Jutro pierwsza wizyta i boję się, że mi powie ze sobie wymyśliłam tą ciążę [emoji28] jutro 7+0 [emoji848]

Ja przez całą ciąże najbardziej sie bałam, że dziecko będzie bardzo duże, przez moje problemy z otyłością... Psychicznie się szykowałam wlasnie na porod SN dużego dziecka.. Koniec końców porod wywolywany w 37 tygodniu skonczyl się CC a syn ważył 2640.

Ja dzis znowu w pracy, jutro wolne.. kurde zmęczona jestem bardzo ...
U mnie to chyba kwestia genetyki choć sama nie wiem.... W obu rodzinach rodziły się duże dzieci i są nie mali ludzie (chodzi o wzrost i posturę).

Jak sie czujecie? U mnie dopiero dzis skonczyl sie 5 tydzien i zaczyna 6, ale nie mam sil, wszystko mmie denerwuje. Chce mi sie tak bardzo spac. Corka chciala upiec rogaliki z racji tego ze dzien wolny..ok..ale zapach pieczonego ciasta z piekarnika mnie dobija, lodowka to samo...no i brzuch ciagnie dosc mocno. Chyba dzis nie jest moj dzien. Pozdrawiam :)
Ja dzis sie mega źle czuje :( jak nie zjem to mi nie dobrze, a jak zjem to chyba jeszcze gorzej i dodatkowo dziś często kręci mi się w głowie. Niestety do 16 musze pracować.

reklama
Do góry