reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2021

Na pewno zapytam, tylko wizytę mam dopiero 19 listopada więc do tego czasu zastanawiam się czy te witaminki wystarczą :)
Ja biorę prenatal uno i kwas foliowy na zmianę . W poprzednich ciazach miałam femibion. Myślę że spokojnie możesz jeść te które masz. Niektórzy lekarze witaminy dopiero od 12 tygodnia polecają a wszesniek tylko kwas foliowy. Zawsze na wizycie możesz zapytać lekarza co poleca.

reklama
Dlaczego pytasz?
Rano i wieczorem po jednej.
Dzisiaj kazał wziąć mi 2 naraz, wzięłam o 19.30 i o 22 już żadnego plamienia nie było
Ja mam przepisany od ginekologa Duphaston 19-25dc, wyszły mi dwie kreski i telefonicznie miałam konsultacje z innym ginekologiem który stwierdził ze na razie mam brać dalej tą 1 tabletkę i nie zwiększać. Z tym że mam lekkie plamienia i dlatego pytam. Z tym że jeszcze jestem mocno przed terminem okresu dlatego się oficjalnie nie witałam bo się boje że to biochem.

Dzień dobry [emoji6] mam pytanie, jakie suplementy teraz zażywacie? Bo zostało mi jeszcze 3/4 opakowania pregna start i nie wiem czy brac je dalej czy już zmienić. Co myślicie? Jeżeli zmienić to co polecacie?
Na początku nie ma potrzeby przyjmować typowo ciazowych supli, w zupełności wystarczy kwas foliowy i witD oraz zdrowa dieta, chyba że masz stwierdzone niedobory i zalecenia od lekarza co przyjmować :) Spokojnie skończ to opakowanie a później na wizycie dopytaj lekarza.

Nie, wszystko jak w najlepszym porządku z badań krwi, o dziwo żelazo na poziomie 140 gdzie to jest górna granica, a z kim nie rozmawiam mają z tym problem [emoji28] kwas foliowy i witamina D jest zawarta w pregna start. Więc w takim razie wykańczam pudelko akurat mniej więcej w tym czasie idę do gina więc zaproponuje mi coś innego [emoji4] dzięki bardzo dziewczyny [emoji3590]
Na początku nie ma potrzeby przyjmować typowo ciazowych supli, w zupełności wystarczy kwas foliowy i witD oraz zdrowa dieta, chyba że masz stwierdzone niedobory i zalecenia od lekarza co przyjmować :) Spokojnie skończ to opakowanie a później na wizycie dopytaj lekarza.

Zadzwoniłam do mojego ginekologa i polecił Femibion 1. Sama nie moglam sie przekopać przez ten gąszcz polecanych witamin. Jest tego masa i juz nie wiadomo na co zwracać uwagę wiec postanowilam zaufac lekarzowi :)

Dziewczyny gdzieś kiedyś wyczytałam ze bardzo ważna jest cholina którą powinno się suplementować juz w okresie starań.
Nie odzywałam się bo póki co nie wiem na czym stoję. Mam plamienia które pojawiły się juz w terminie miesiączki. I są do dziś choć nie w dużej ilości. Oczywiście popędziłam do lekarza. Zrobił usg choć na wstępie zaznaczył że pewnie nic jeszcze nie zobaczymy. I tak tez się stało, ale macica jest powiększona, endometrium ma 13mm. Jak to określił dół wygląda ciązowo. 5 listopada wizyta i mam nadzieję ze juz ujrzę mojego małego kropka. Plamienia jak to określił są od nadżerki ktora stała się bardzo przekrwiona. Kazał się nie przejmować tym i być spokojną.
Mam juz 3 dzieci i to jest moja 4 ciąża. Najmłodszy synek ma 14 miesięcy.
Życzę Nam wszystkim spokojnych 9 miesięcy [emoji846]

Ja jestem zdania ze witaminki nie zaszkodza, w końcu te pierwsze tygodnie ciąży są najważniejsze, teraz ksztaltują się wszystkie organy! Możecie spokojnie łączyć kwas foliowy i witaminy które go zawieraja, bo kwasu nie da sie przedawkować. Ja jestem w grupie ryzyka wad cewy nerwowej i kasu biore aż 5mg. Bardzo wazna też jest witaminka D, cholina oraz witaminy z grupy B(b12 jest rownie wazna jak kwas foliowy), polecam też dieta zadziałać i jeść dużo zieleninki, robić sobie zdrowe koktajle :)
A które witaminy wybrać? To juz wasz wybor, odsylam do rankingu Pana Tabletki :)

Witajcie dziewczyny! To i ja się przyłącze :)
Termin na 7.07 ❤
dzis dostałam wyniki badań bety i mam 10,81. Miesiączkę miałam ostatnio 1 października więc chyba jest ok?. Jutro idę na kolejne pobieranie krwi i zastanawiam się kiedy udać się do lekarza 🤔
Zadzwon do lekarza i powiedz w ktorym tyg.jestes to sam ci doradzi kiedy najlepiej przyjsc ;)

reklama
Do góry