reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2021

Dziewczyny a pytanie z innej beczki.. jakie witaminy polecacie? mi endo kazal brac jeszcze przed zajsciem prenatal uno i 6 tys dziennie witaminy d3, czy moge je kontynuowac? D3 nadal biore kwas foliowy biore folik ... ale jutro zamierzam kupic znow te prenatal uno bo skonczylo mi sie z okolo miesiac temu.
Ja jeszcze mam pregna start i Wit d3 oraz c

reklama
Właśnie apropo witaminy D3 to też bym chętnie zaczęła suplementację tylko nie wiem, może mi doradzicie jaki suplement wykupić ?
ja mam vigantoletten 1 tabletka ma 2 tys jednostek, ja biore albo 3 takie tabletki albo jak bralam prenatal uno to tam juz jest 2 tys wiec bralam ta plus 2 tabletki po 2 tys.

Dziewczyny a pytanie z innej beczki.. jakie witaminy polecacie? mi endo kazal brac jeszcze przed zajsciem prenatal uno i 6 tys dziennie witaminy d3, czy moge je kontynuowac? D3 nadal biore kwas foliowy biore folik ... ale jutro zamierzam kupic znow te prenatal uno bo skonczylo mi sie z okolo miesiac temu.
ja niestety jestem z tych antywitaminowych, jeśli się nie ma się konkretnych niedoborów. Lepiej postawić na dobrą wodę mineralną z dużą zawartością składników i wartościowe jedzenie. Ale oczywiście każdy decyduje sam. To tylko moje zdanie.
Ja biorę jedynie wit. D i kwas foliowy.

ja niestety jestem z tych antywitaminowych, jeśli się nie ma się konkretnych niedoborów. Lepiej postawić na dobrą wodę mineralną z dużą zawartością składników i wartościowe jedzenie. Ale oczywiście każdy decyduje sam. To tylko moje zdanie.
Ja biorę jedynie wit. D i kwas foliowy.
tak to prawda tez jestem za naturalnym dostarczaniem z tym ze niektorych rzeczy ktore dostarczaja odpwiednie dawki danych witamin zwyczajnie nie lubie lub nie toleruje. Zaopatrze sie wiec w te witaminy ktore bralam i dodatkowo bede zzerac mase witamin z zarcia powinno byc ok 😊

Dziewczyny, ja wg aplikacji jestem dopiero w 4t6d, poza bólem piersi nie odczuwałam żadnych specjalnych objawów. 1 wizytę mam 17.11, czyli w 5t5d i boję się że to będzie za wcześnie żeby coś zobaczyć :/

Dziewczyny, ja wg aplikacji jestem dopiero w 4t6d, poza bólem piersi nie odczuwałam żadnych specjalnych objawów. 1 wizytę mam 17.11, czyli w 5t5d i boję się że to będzie za wcześnie żeby coś zobaczyć :/
niestety musisz się z tym liczyć, że możesz dopiero kolejnej wizycie zobaczyć serduszko. Ale jest szansa, że będzie widoczny choć zarodek.

reklama
Jeśli chodzi o wit D3 to jaką ilość dziennie przyjmujecie? Ile jednostek? Ja biorę coś takiego.
20B7D678-E7FD-4238-B7CB-937C301644F8.jpeg
1ED4AAB2-B5F7-4485-90D0-A993BD5E2649.jpeg

Do góry