reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2021

Ja też jestem przed wizytą i biorę eutyrox, wiem że tsh skacze w ciąży i chyba zrobię żeby na wizycie już wytyczne dostać
Ja dostałam skierowanie od gin na TSH ,ft3,ft4 bo powiedziałam jej że mam Hashimoto a tydzień wcześniej też zrobiłam TSH tylko u endokrynologa bo kazała się odezwać zaraz jak będę w ciąży .Wyniku nie znam dopiero jutro będę wiedziała bo tak mam umówioną teleporade. TSH 0,2 z lipca .

reklama
Hej dziewczyny,jak samopoczucie?
Macie jakieś objawy ciążowe?
U mnie pojawiają się tylko bóle podbrzusza i od czasu do czasu mocniejszy ból jajnika.
Dodatkowo zauważyłam u siebie dziś różowy śluz :( odrobinkę,ale jednak :( sprawdziłam szyjkę i zauważyłam,że jest uchylona już nie zamknięta jak dotychczas :( niestety na wizytę u położnej nie mam co liczyć, powiedziała,żebym zadzwoniła jak będzie dużo krwi :( jutro idę zrobić betę, choć w ten sposób sprawdzę czy przyrasta czy też zaczyna spadać, mam zle przeczucia,że i tym razem sie nie uda :(
Staram się tak nie myśleć, ale jednak jest to silniejsze ode mnie.Pierwsze USG dopiero 1 grudnia :(
Będzie dobrze zobaczysz .Trzymam mocno ✊

Wynik będę miała dopiero jutro :( odrazu powiem,żeby mi dał skierowanie na czwartek,żeby powtórzyć, żeby widzieć czy spada.
Dziękuję♥️
Chociaż ja już nadzieję straciłam :(
To co robią z kobietami we wczesnej ciąży jest straszne 😥 narzekają na Pl, a tak naprawdę tylko tam mają najlepsze podejście do tego tematu :(
Ja za granicą wszystkie ciążę ronilam, w 5 ciąży wróciłam do PL i robili wszystko,żeby pomóc, od 6tc walczyli o moją corcie i się udało,a tu każą czekac na cud 😥
Na prawdę ciężko się to czyta. Dziwi mnie brak prywatnej opieki lekarskiej zupełnie, żeby chociaż prywatnie to ogarnąć.
Tyle stresu.

Ja dostałam skierowanie od gin na TSH ,ft3,ft4 bo powiedziałam jej że mam Hashimoto a tydzień wcześniej też zrobiłam TSH tylko u endokrynologa bo kazała się odezwać zaraz jak będę w ciąży .Wyniku nie znam dopiero jutro będę wiedziała bo tak mam umówioną teleporade. TSH 0,2 z lipca .
Ja nie mogę do mojego ginekologa się dodzwonić, pojechałam osobiście i może w piątek będzie....
Wkurzam się, bo poszłabym do innego ale nie ufam tu żadnemu.....

Co się dzieje kochana?
Czemu beta ma spadać?
Wynik będę miała dopiero jutro :( odrazu powiem,żeby mi dał skierowanie na czwartek,żeby powtórzyć, żeby widzieć czy spada.
Dziękuję[emoji3531]
Chociaż ja już nadzieję straciłam :(
To co robią z kobietami we wczesnej ciąży jest straszne [emoji26] narzekają na Pl, a tak naprawdę tylko tam mają najlepsze podejście do tego tematu :(
Ja za granicą wszystkie ciążę ronilam, w 5 ciąży wróciłam do PL i robili wszystko,żeby pomóc, od 6tc walczyli o moją corcie i się udało,a tu każą czekac na cud [emoji26]

Ej, w UK tez ciąża niby od 12 tygodnia ale są w szpitalach kliniki wczesnej ciąży, jako, że przecież istnieją poza maciczne itp.. na prawdę nic tam nie macie? Prywatnych klinik do USG też nie? Nie możesz pojechać do szpitala powiedzieć, ze krawisz i masz ostre bóle np ?

U nast dopiero USG w 12 tygodniu, chyba, że jest historia straty czy poza macicznych.
dziękuję za odpowiedź, skonsultuj się z GP i w razie "W" umowie prywatnie donleksrza

Ja nie mogę do mojego ginekologa się dodzwonić, pojechałam osobiście i może w piątek będzie....
Wkurzam się, bo poszłabym do innego ale nie ufam tu żadnemu.....
Mi też chciała umówić wizytę na za 2 tyg ale się nie dałam i powiedziałam jej że poprzednią ciążę straciłam i się boję to powiedziała że mam przyjachać i się sama zapytać gin czy mnie przyjmie .Na szczęście gin była w porządku i mnie przyjęła . Dodam że jak dzwoniłam to pytała się czy jestem z tego miasta a ja że nie to nie za bardzo chciała mnie umówić . Powiedziałam jej też że ja tu cały czas chodzę do gin .No niestety w tych czasach trzeba walczyć o swoje i się nie dać.

reklama
Do góry