reklama
Ania.Wiosenka
Fanka BB :)
Witaj.Witam wszystkie przyszłe mamusie. Dzisiaj zrobiłam test i wyszła taka kreseczką jak poniżej na zdjęciu. Strasznie się boję, ponieważ w lipcu przeszłam zabieg łyżeczkowania w 10 tyg, bo ciąża zatrzymała się w okolicach 6 tyg. Mam już 11 latka w domu. Mam 38 lat, wiem stara już jestem . Na betę nie idę, bo przy ostatniej ciąży rosła mi do samego zabiegu i było ponad 120 tys. Nie chcę się denerwować przyrostami, wiem, że co ma być to i tak będzie. Ale strach mnie ogarnął Paniczny. W duchu się bardzo cieszę, ale różnie to bywa. Mąż jeszcze o niczym nie wie. Teraz będę sprawdzać czy kreska ciemnieje i zapisuje się odrazu na wizytę. Ostatnia @ miałam 18 października. Pierwszy cykl po zabiegu miał 23 dni, a ten nie wiem ile by miał. Wcześniejsze trwały 24_28 dni. Czy mogę do Was dołączyć?
Ja jestem 4 lata od Ciebie starsza. Mam 2 dorosłych dzieci i jedno 15 letnie. A w brzuchu dwa kolejne. I wcale się nie martwię wiekiem, wiek to tylko liczba
I popieram wstrzemięźliwość z betą. To tylko stres niepotrzebny.
Witaj,Cześć Dziewczyny
Chciałam do Was dołączyć, bo wszystko wskazuje, że rownież będę lipcową mamą. Test zrobiłam dzisiaj rano i wyszedł pozytywny. Termin wychodzi na 10 lipca. Jest to moja czwarta ciąża.
Pozdrawiam ciepło
termin masz w moje urodziny.
Gratuluję wszystkim nowym dziewczynom
K
Katijah
Gość
Ja może miałam usg 2 razy robione tylko, wizyta pierwsza dopiero po 12 tyg. I może jeszcze ze 4 wizyty. Żadnych wyników oprócz morfologii a no i mierzyła mi obwód brzucha centymetrem. Piłam też glukoze w postaci lucozady .hej, chciałam się dopytać jak tu robią usg jak prowadzą ciążę od początku
Ja chodziłam do polskiej kliniki w Dublinie i do Polski latałam na wyniki
Ale poród wspominam bardzo dobrze i profeska
K
Katijah
Gość
O ja tydz temu test i termin na 15.lipca jak to jestCześć Dziewczyny
Chciałam do Was dołączyć, bo wszystko wskazuje, że rownież będę lipcową mamą. Test zrobiłam dzisiaj rano i wyszedł pozytywny. Termin wychodzi na 10 lipca. Jest to moja czwarta ciąża.
Pozdrawiam ciepło
K
Katijah
Gość
O jak fajnie, następna dojrzała mamaWitaj.
Ja jestem 4 lata od Ciebie starsza. Mam 2 dorosłych dzieci i jedno 15 letnie. A w brzuchu dwa kolejne. I wcale się nie martwię wiekiem, wiek to tylko liczba
I popieram wstrzemięźliwość z betą. To tylko stres niepotrzebny.
Witaj,
termin masz w moje urodziny.
Gratuluję wszystkim nowym dziewczynom
Ania.Wiosenka
Po prostu później zrobiła test, nie wszyscy robią test od razu po przegapionej @. Ja sie kiedyś po 3 tygodniach zorientowałam, że coś dziwnie długo @ nie ma.O ja tydz temu test i termin na 15.lipca jak to jest
K
Katijah
Gość
Ano może i takPo prostu później zrobiła test, nie wszyscy robią test od razu po przegapionej @. Ja sie kiedyś po 3 tygodniach zorientowałam, że coś dziwnie długo @ nie ma.
D
doublimam
Gość
spokojnie. odbiorą odpowiednią dietę i czasami to pomaga a jak nie to dostaniesz insulinę. Ja miałam zdiagnazowana cukrzycę ciążowa w ostatnim trymestrze ciąży. u mnie wystarczyła odpowiednią dieta. Mała urodziła się duża i zdrowa. jedyną niedogodność to konieczność kucia się 7 razy dziennie i mierzenia poziomu cukru. Trzymam kciuki, żeby u Ciebie było dobrze.Ale przeciez jak bedziesz trzymav dietę to powinno byc ok
D
doublimam
Gość
Po prostu później zrobiła test, nie wszyscy robią test od razu po przegapionej @. Ja sie kiedyś po 3 tygodniach zorientowałam, że coś dziwnie długo @ nie ma.
W pierwszej ciąży hmmm przegapiam brak okresu oprawie 10 dni ... czasami tak bywa
reklama
Sechmet
Ja mieszkam w Anglii. U nas standardowo są 2 usg, prenatalne, krew, mocz na każdej wizycie z położną, słuchanie serduszka. Też miałam krzywą tylko u mnie było coś innego niż lukozada..hej, chciałam się dopytać jak tu robią usg jak prowadzą ciążę od początku
Wiele osób ma więcej usg niż dwa, duzo zależy od wagi, wieku, zdrowia itp. ja mialam 6 usg bo miałam nadwagę. Na pierwszej wizycie z położną wszystko można ustalić. Jeśli byly np problemy z zajesciem to też można usg wiecej chyba. No i zawsze można prywatnie Usg ja idę za 2 tygodnie. W Polsce tez większość kobiet chodzi prywatnie. Poród mimo, że wywolywany i zakończony cc to wspominam dobrze. Opieka super. To w Anglii nie wiem jak bardzo Irlandia się różni, ale pewnie nie dużo.