reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2021

Ja tez mam podwyzszony cukier zwłaszcza na czczo po posiłkach jest ok. Mówiłam o tym mojemu lekarzowi, a on stwierdził że na tym etapie nic dziecku nie grozi. Ja juz wprowadziłam dietę. Jem regularnie posiłki, unikam słodyczy i fast foodów. Mam jeszcze problem z jedzeniem posiłku kolo 22 ponieważ chodzę spać razem z moim małym synkiem kolo 21. Zapewne przez to mam cukier na czczo za wysoki. Na następnej wizycie mam dostać już skierowanie na badania. W poprzedniej ciąży skończyłam na dużych dawkach insuliny na noc. Mam nadzieje ze teraz uda sie wyrównać dietą. Także spróbuj może z dietą i regularnymi posiłkami i koniecznie coś zjedz przed snem żeby tak cukier nie skakał po nocy. Pozdrawiam .
A ja sie dalej martwię tym moim cukrem, wyczytałam, że podwyższona glukoza w 1 trymestrze może niec duży wpływ na wady płodu... I nocka nie przespana a dopiero w poniedziałek sie dodzwonię do lekarza

reklama
Dawno nie mialam tyle śnow co ostatnimi nocami.

A czy was tez tak wypryszczylo? Za nim dowiedziałam sie ze jestem w ciąży to byla zdziwiona jak mnie wysypało, ciagle cos mi wyskakuje nowego
Mnie przed terminem okresu wysypało ale nie jakoś mocno dlatego byłam pewna że @przyjdzie ale się nie zjawiła .Potem wszystko zeszło i teraz tylko mam jedną większą krostę która nie chce zejść .

U mnie też zero pryszczy[emoji4] ogólnie to nigdy nie miałam problemów z cerą, tylko jakieś pojedyncze wypryski przed @, ale teraz póki co nic [emoji6] tylko od jakichś 3 tygodni mam pod okiem takie jakby pęknięte naczynko albo mini krwiaczka i zastanawiam się skąd [emoji848]
Ja mam od wczoraj na prawym oku pęknięte naczynko .

Ja tez mam podwyzszony cukier zwłaszcza na czczo po posiłkach jest ok. Mówiłam o tym mojemu lekarzowi, a on stwierdził że na tym etapie nic dziecku nie grozi. Ja juz wprowadziłam dietę. Jem regularnie posiłki, unikam słodyczy i fast foodów. Mam jeszcze problem z jedzeniem posiłku kolo 22 ponieważ chodzę spać razem z moim małym synkiem kolo 21. Zapewne przez to mam cukier na czczo za wysoki. Na następnej wizycie mam dostać już skierowanie na badania. W poprzedniej ciąży skończyłam na dużych dawkach insuliny na noc. Mam nadzieje ze teraz uda sie wyrównać dietą. Także spróbuj może z dietą i regularnymi posiłkami i koniecznie coś zjedz przed snem żeby tak cukier nie skakał po nocy. Pozdrawiam .
A jaki masz cukier na czczo? Lekarz powiedział, ze na tym etapie to nie grozi dziecku? Js czytałam, ze właśnie teraz jest najbardziej groźny jeżeli chodzi o rozwój.. Ale zdecydowanie wolę wersję twojego lekarza.. Od wczoraj czyli od kiedy otrzymałam wynik juz jem zdrowiej i zlikwidowałam cukier w diecie.. A powiedz mi co najlepiej zjeść właśnie na noc?

Czy tylko ja nie mam mdłości? ;(
Jestem 5+5 i w sumie to bolą mnie piersi , przez pierwszy tydzień pobolewał brzuch teraz nic.
I rożnie z apetytem , raz mam raz nie
Serio, w internecie tyle czarnych scenariuszy że aż człowiek nie umie pozytywnie mysleć ..
Mi zawsze gin mówił żeby nie czytać w Internecie, nie nakrecac się, nie porównywać się...

Czy tylko ja nie mam mdłości? ;(
Jestem 5+5 i w sumie to bolą mnie piersi , przez pierwszy tydzień pobolewał brzuch teraz nic.
I rożnie z apetytem , raz mam raz nie
Serio, w internecie tyle czarnych scenariuszy że aż człowiek nie umie pozytywnie mysleć ..
Spokojnie tez nie mam mdlosci. Podobno nie wszyscy je maja, a czesto pojawiają sie pózniej.
U mnie objawem ciąży sa powiększone piersi, a teraz to juz nawet mnie nie bolą. Za to kiepsko śpię, wcześniej wydawało mi sie ze to przez zmianę czasu ale może to tez związane jest z ciąża.

Na noc najlepiej węglowodany złożone np kromkę ciemnego pieczywa. Unikać tłuszczu i do każdego posiłku warzywa bo obniżają cukier. Ja też to czytałam co Ty i przerażona poszłam do lekarza że mam za wysoki cukier zwłaszcza na czczo. Tak mi powiedział żeby się tak nie przejmować i trzymać dietę i będzie wszystko dobrze. Oby tak było jak mówi. My póki co możemy pilnować diety. Jeść dużo produktów z niskim indeksem i mam nadzieje ze będzie dobrze. Myśle że dla kobiety w ciąży największym wrogiem jest stres. Powinnyśmy myśleć pozytywnie. Wiem ze to nie jest łatwe, bo w ciąży ciagle coś się dzieje.
A jaki masz cukier na czczo? Lekarz powiedział, ze na tym etapie to nie grozi dziecku? Js czytałam, ze właśnie teraz jest najbardziej groźny jeżeli chodzi o rozwój.. Ale zdecydowanie wolę wersję twojego lekarza.. Od wczoraj czyli od kiedy otrzymałam wynik juz jem zdrowiej i zlikwidowałam cukier w diecie.. A powiedz mi co najlepiej zjeść właśnie na noc?

reklama
Do góry