reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
To jest 300g w 2 tygodnie. Chyba nie aż tak mało po 3 miesiącu?
Moja mając 2 miesiące przybrała 200g w 2 tygodnie i nie było tragedii, chociaż mało. Ogólnie przybiera mało, a jest na mm i widzę ile zjada. A zjada mało. I co poradzę? Nie wcisnę jej na siłę.
Ale skoro się tak martwisz to może skonsultuj się z lekarzem.
Wydaje mi się że powinna przybrać więcej.Dopiero dziś kończy 3 miesiące. Martwi mnie to, że gdy ja biorę do cyca to ona rozpaczliwie płacze i nie chce ssać. Najlepiej jest mi ją karmić w nocy na spiocha bo wtedy jest spokojna. Poczekam do czwartku do wizyty z doradcą laktacyjnym i zadecyduje po tej wizycie czy jechać do lekarza.

Wydaje mi się że powinna przybrać więcej.Dopiero dziś kończy 3 miesiące. Martwi mnie to, że gdy ja biorę do cyca to ona rozpaczliwie płacze i nie chce ssać. Najlepiej jest mi ją karmić w nocy na spiocha bo wtedy jest spokojna. Poczekam do czwartku do wizyty z doradcą laktacyjnym i zadecyduje po tej wizycie czy jechać do lekarza.
To w takim razie doradca to najlepsza opcja. Powodzenia!

U mnie corce najstarszej ropialo do czasu wyjścia górnej trójki blokowała kanalik od tego czasu był spokój. Synkowi ropialo i musiał dostać krople z antybiotykiem i przeszło. I teraz Agatce też ropialo ale wystarczyło przemywanie solą fizjologiczna
to ja mojemu ciagle przemywam to oczko solą fizjologiczna, bylismy u okulisty dostal kropelki na to oko ale nie pomoglo nic

to ja mojemu ciagle przemywam to oczko solą fizjologiczna, bylismy u okulisty dostal kropelki na to oko ale nie pomoglo nic
To z córką tak miałam chyba z 3 razy kropelki ciągle przemywalam solą i dalej to samo. Już miałam isc przetykac kanalik aż gdzieś wyczytałam, żeby do roku dać czas. 9 miesięcy miała wyszła górna trójka i kłopot z oczkiem się skończył tak było u nas.

I jak spotkanie z doradcą. Prosze dać znać bo ja tu z córą trzymamy za Was kciuki

I jak spotkanie z doradcą. Prosze dać znać bo ja tu z córą trzymamy za Was kciuki
Pani doradca najpierw wszystko obliczyla przyrosty od urodzenia i wyszło 24 gramy na dobę.Powiedziala że w normie .Zwazyla mała-4900gram. Zwazyla też w ubraniu przed przystawieniem do piersi. Pokazała mi jak karmić córkę na poduszce typu rogal, moje dziecko pięknie stało jak gdyby nigdy nic. Przystąpiono po okolo2,5 h przerwie.Doradca powiedziała, że ssie książkowo muszę tylko pamiętać by główka byka nieco wyżej od reszty ciała. Zwazyla ja po karmieniu i wyszło,że przez 6 minut zjadła 70ml. Doradca powiedziała, że ona nie widzi problemu. Powiedziała, że może za często ja przestawiam i oba nie chce bo ja próbowałam karmić co 1,5 lub 2 h.Zostawila wszystkie zalecenia, kazała zważyć mała za tydzień i dać znać jak nam idzie. Powiedziała że teraz przyrosty mogą być mniejsze nawet 18 gram na dobę bo po 3 miesiącu tak już jest.A teraz najlepsze...Po wyjściu doradcy, po około 2 h przystwilam córkę i zjadła normalnie a kolejne dwa karmienia to ten sam koszmar co wcześniej. Dziś to już włosy z głowy sobie rwie no mała jest strasznie marudna. Dostawiana do piersi płacze z tym że przez z trafiam ją jednak częściej niż powiedziała położna bo ssie piastki,cmoka, mlaszcze więc to oznaki głodu ale jak ja przestawiam to się drze niesamowicie i odwraca głowę. Dziś to już się tak zryczalam że masakra... Ze spaniem w dzien też jest masakra, jest zmęczona a nie zaśnie, wieści się kręci,płacze. Dlaczego w nocy je normalnie a w dzien jest masakra.. Psychicznie wysiadam.. Czemu moje dziecko przy innych to istny anioł a gdy tylko zamykają za sobą drzwi to zupełnie następuje zmiana o 180 stopni. Nie jestem w stanie nic zrobić w domu.Caky czas trzeba się nią zajmować, sama 5 minut nie polezy, nie pobawi się grzechotkami. Dobrze, że mieszkam na parterze bo inaczej chyba skończyłam z balkonu. Mąż każe mi ja karmić na siłę i się nie przejmować ale łatwo mu mówić jak on tylko zamknie za sobą drzwi a ona się zanosi od płaczu jak ha tylko dołożę z rąk na łóżko. Wyląduje przez to wszystko u psychiatry...

reklama
Do góry