reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama

Załączniki

• ekologiczny-kauczukowy-smoczek-uspokajacz-owalny-0-6mcy-goldi.jpg
    ekologiczny-kauczukowy-smoczek-uspokajacz-owalny-0-6mcy-goldi.jpg
    46,1 KB · Wyświetleń: 80
U mnie ten jest najbardziej ulubiony, choc juz 3 przerabialismy ten wygrywa. Dobry ksztalt, lekki, nie wypada tak latwo. Polecam
Link do: Kup Avent Avent Smoczek Ultra Air SCF344/20 Smoczek Ultra Air

Pytanko do doswiadczonych mam :) Wiem ze juz nieraz mowione tutaj bylo ze piersia sie nie da przekarmic. Ale jednak mam watpliwosci. Moj juz jest tak gruby ze az strach co bedzie dalej... to normalne? niby miesci sie w siatce centylowej, ale normalnie :D
is.jpg

U was tez tak?:D
W nocy je co 3h, w dzien wola czesciej, daje mu ile chce...

Załączniki

• is.jpg
    is.jpg
    12,5 KB · Wyświetleń: 511
U mnie ten jest najbardziej ulubiony, choc juz 3 przerabialismy ten wygrywa. Dobry ksztalt, lekki, nie wypada tak latwo. Polecam

Pytanko do doswiadczonych mam :) Wiem ze juz nieraz mowione tutaj bylo ze piersia sie nie da przekarmic. Ale jednak mam watpliwosci. Moj juz jest tak gruby ze az strach co bedzie dalej... to normalne? niby miesci sie w siatce centylowej, ale normalnie :DZobacz załącznik 888309

To normalne na piersi, ze dziecko moze byc nawet bardzo grube. Ale to nie zostanie. Wszystko sie wyrowna jak zacznie byc mobilne.

Pytanko do doswiadczonych mam :) Wiem ze juz nieraz mowione tutaj bylo ze piersia sie nie da przekarmic. Ale jednak mam watpliwosci. Moj juz jest tak gruby ze az strach co bedzie dalej... to normalne? niby miesci sie w siatce centylowej, ale normalnie :DZobacz załącznik 888309

Maks też jest grubaskiem :D

Udało mi się przekonać Mała do smoczka.Sprawdził się firmy lovi. Malutka ma ewidentnie kołki,płacze, pręży się w wieczornych godzinach i robi to jak idą jej baczki. Na poprzedniej wizycie pediatra powiedziała, żeby podawać probiotyk biogaia, jutro mam wizytę i powiem o tych dolegliwościach. Myślicie,że pediatra coś zaradzi?

Moja Mała potrafi wisieć na cycu przez 2 h na przemian raz z jednego raz z drugiego. Zastanawiam się nad jakością swojego pokarmu bo po pewnym czasie strasznie się denerwuje jak ją przystawiam jak puści cyca. Czasami myślę że już nic nie leci i dlatego ona się denerwuje ale jak przycisne brodawke to pokarm jest. Czy jest tutaj mamuśka, która karmila piersią i jednocześnie dokarmiala mm?Kiedy i czy wogole dalyscie swoim maluszka smoka? Moja ma 3 tygodnie i jeszcze smoka nie dałam.Nie wiem czy to kwestia tego, że Mała się nie najada moim pokarmem czy poprostu ma ogromną potrzebę ssania bo jak odstawiam ją od piersi po tych dwóch godzinach to czasami mi uleje czasami nie ale piąstki dalej ssie i płacze.
Może mieć potrzebę ssania nie koniecznie jeść się chce moj jak obdoi 2 cyce i dalej ssie po.okolo 40 min karmienia wtedy smok i jest ok chyba że daje smoka a pluje i się denerwuje to wtedy dalej cyc [emoji4]

Udało mi się przekonać Mała do smoczka.Sprawdził się firmy lovi. Malutka ma ewidentnie kołki,płacze, pręży się w wieczornych godzinach i robi to jak idą jej baczki. Na poprzedniej wizycie pediatra powiedziała, żeby podawać probiotyk biogaia, jutro mam wizytę i powiem o tych dolegliwościach. Myślicie,że pediatra coś zaradzi?
Super, ze sie udalo! :)
U mnie na brzuszek pomogl Espumisan rano i wieczorem po 25 kropli. Teraz tylko sie prezy przez chwile ale juz nie placze i czuje ulge.

reklama
Do góry