reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja absolutnie nie budzę-nie wierze ze głód ni obudzi dzieciaczków :) a przez wybudzanie nie naucza się spać dłużej... :)

Ja daje na kolki bobotic i niestey średnio pomaga :/ wczoraj była kolka ze 2h, dzisiaj 30-40 min, ale tez była i zdążyłam się spocić jak szczur... tak mi szkoda takiego maluszka :(
Bo te wszystkie srodki pomagaja na gazy. Na prawdziwa kolke nic nie pomoze, moze jedynie skrocic czas trwania. Malo ktore dziecko ma prawdziwe kolki, a ludzie tak nazywaja zwykle gazy. Jesli u Was to kolka to dzieki lekom moze jedynie trwac krocej. I to by sie zgadzalo, bo 40 min to krotko jak na kolke.
Ale oby to jednak byly chwilowe problemy a nie kolki.

reklama
Zobaczę co pediatra jutro powie. Zauważyłam, że jak dałam smoczek to Mała rzadziej je i o wiele krócej . Dziś musiałam ściągnąć pokarm bo pierś prawa zrobiła się twarda. Budzicie swoje Maluchy na karmienie co 3h?A powiedzcie mi jak powinna wyglądać sprawa z kupkami?Wczoraj Mała zrobiła ich z osiem a dzisiaj tylko dwie.

Ja absolutnie nie budzę jak dziecko przy iera prawidłowo nie ma potrzeby pozatym uczy się go nawyku wybudzania np co 3 godz po kilku tyg dziecko samo będzie się tak budzić mimo ze nie będzie głodne ...
Co do kupy przekarmieniu cycem może robić co karmienie a może nie robić do tygodnia także u was jest Ok

Mu już po wizycie dr kazała kupić Bobotic forte albo espumisan 100.Kupilismy espumisan tylko nie zapytałam jak dawkowac, tak jak na ulotce 5-10 kropel przed każdym karmieniem? W dodatku mam odstawić nabiał, zakaz jedzenia czekolady,orzechów, cytrusów i zup gotowanych na wywarze z kości. Mamy też zwiększyć biogaia do 2x dziennie po 5 kropel.

Mu już po wizycie dr kazała kupić Bobotic forte albo espumisan 100.Kupilismy espumisan tylko nie zapytałam jak dawkowac, tak jak na ulotce 5-10 kropel przed każdym karmieniem? W dodatku mam odstawić nabiał, zakaz jedzenia czekolady,orzechów, cytrusów i zup gotowanych na wywarze z kości. Mamy też zwiększyć biogaia do 2x dziennie po 5 kropel.

Ja stosuje espumisan 100 daje 10 kropel przed każdym karmieniem
Czyli eliminujemy nabiał z jadłospisu

Co ja mam jeść w takim razie....

IMG_1057.JPG
IMG_1056.JPG
IMG_1058.JPG

Załączniki

• IMG_1057.JPG
    IMG_1057.JPG
    264,4 KB · Wyświetleń: 354
  • IMG_1056.JPG
    IMG_1056.JPG