reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Moja je w nocy najczesciej co 3h ale czasem zdarzają się też i przerwy 5h. Ostatnio jednak raczej co 3h ale za to dosc sprawnie nocą zasypia więc to jakiś plus.

Jestem w psychozie, stary przyniósł jelitowke i ja już odkąd się dowiedziałam mam bóle brzucha ale na razie bez objawow. Boje się, że zarazimy mala.

Kurde, to trzymam kciuki żeby zostawił tego wirusa dla siebie [emoji51][emoji51]

Moja Mała potrafi wisieć na cycu przez 2 h na przemian raz z jednego raz z drugiego. Zastanawiam się nad jakością swojego pokarmu bo po pewnym czasie strasznie się denerwuje jak ją przystawiam jak puści cyca. Czasami myślę że już nic nie leci i dlatego ona się denerwuje ale jak przycisne brodawke to pokarm jest. Czy jest tutaj mamuśka, która karmila piersią i jednocześnie dokarmiala mm?Kiedy i czy wogole dalyscie swoim maluszka smoka? Moja ma 3 tygodnie i jeszcze smoka nie dałam.Nie wiem czy to kwestia tego, że Mała się nie najada moim pokarmem czy poprostu ma ogromną potrzebę ssania bo jak odstawiam ją od piersi po tych dwóch godzinach to czasami mi uleje czasami nie ale piąstki dalej ssie i płacze.

Moja Mała potrafi wisieć na cycu przez 2 h na przemian raz z jednego raz z drugiego. Zastanawiam się nad jakością swojego pokarmu bo po pewnym czasie strasznie się denerwuje jak ją przystawiam jak puści cyca. Czasami myślę że już nic nie leci i dlatego ona się denerwuje ale jak przycisne brodawke to pokarm jest. Czy jest tutaj mamuśka, która karmila piersią i jednocześnie dokarmiala mm?Kiedy i czy wogole dalyscie swoim maluszka smoka? Moja ma 3 tygodnie i jeszcze smoka nie dałam.Nie wiem czy to kwestia tego, że Mała się nie najada moim pokarmem czy poprostu ma ogromną potrzebę ssania bo jak odstawiam ją od piersi po tych dwóch godzinach to czasami mi uleje czasami nie ale piąstki dalej ssie i płacze.
a przybywa na wadze ? bo jesli tak to pokarm jest a malej trzeba smoka :D

Ja mam z moją to samo. Nieraz ssie tak długo, że potem wymiotuje. Próbowałam dać smoka, ale nie chce. Przybiera dobrze, niektóre noworodki po prostu już tak mają. Mój syn też miał bardzo silny odruch ssania, ale on wziął smoka.

Ja mam z moją to samo. Nieraz ssie tak długo, że potem wymiotuje. Próbowałam dać smoka, ale nie chce. Przybiera dobrze, niektóre noworodki po prostu już tak mają. Mój syn też miał bardzo silny odruch ssania, ale on wziął smoka.

Moja tez dlugo i czesto je, ale nie wymiotuje. Smoka nie wziela, dzis bede probowac ze smoczkiem Lovi.
Ale nie sadze ze jej sie spodoba

Moja tez dlugo i czesto je, ale nie wymiotuje. Smoka nie wziela, dzis bede probowac ze smoczkiem Lovi.
Ale nie sadze ze jej sie spodoba
Ja probowalam Lovi i Nuka i nie da rady, ale oba są silikonowe. Będę jeszcze próbować z innego materiału. Samo wiszenie na cycku jeszcze bym przeżyła, ale jak ona potem wszystko zwymiotuje i krzyczy bo znów jest głodna to już jest przesada.

reklama
Moja też często wymiotuje i wygląda to tak, że karmie 2 h ona jest pełna zwymiotuje, co prawda nie zawsze ale często i znów płacze bo jest głodna. Mi pediatra kazała przepajac ją rumiankiem i koperkiem ale niestety nie da rady bo Mała nie chce ssać butelki, próbowałam już dwóch różnych firm. Zastanawiam się nad tym smoczkiem, mam firmy lovi i nuka. Mało tego to małe urwisiontko nie chce spać w kolysce tylko ze mną na łóżku. Karmię ją na lezaco na łożu tak jest mi najwygodniej i jak skończę karmić a ona cudem zaśnie to czekam aż złapie głębszy sen i przenoszę ją do kołyski i w kolysce polezy z 10 minut i znów płacz a na łóżku ze mną śpi spokojnie. Jak dziś znów nie będę spała cała noc to chyba padne jutro :p

Do góry