powinni dolozyc ocene : zazdrosc
To samo chciałam napisać!!! U nas pobudka co 3-4 h
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
powinni dolozyc ocene : zazdrosc
Moja je w nocy najczesciej co 3h ale czasem zdarzają się też i przerwy 5h. Ostatnio jednak raczej co 3h ale za to dosc sprawnie nocą zasypia więc to jakiś plus.
Jestem w psychozie, stary przyniósł jelitowke i ja już odkąd się dowiedziałam mam bóle brzucha ale na razie bez objawow. Boje się, że zarazimy mala.
a przybywa na wadze ? bo jesli tak to pokarm jest a malej trzeba smokaMoja Mała potrafi wisieć na cycu przez 2 h na przemian raz z jednego raz z drugiego. Zastanawiam się nad jakością swojego pokarmu bo po pewnym czasie strasznie się denerwuje jak ją przystawiam jak puści cyca. Czasami myślę że już nic nie leci i dlatego ona się denerwuje ale jak przycisne brodawke to pokarm jest. Czy jest tutaj mamuśka, która karmila piersią i jednocześnie dokarmiala mm?Kiedy i czy wogole dalyscie swoim maluszka smoka? Moja ma 3 tygodnie i jeszcze smoka nie dałam.Nie wiem czy to kwestia tego, że Mała się nie najada moim pokarmem czy poprostu ma ogromną potrzebę ssania bo jak odstawiam ją od piersi po tych dwóch godzinach to czasami mi uleje czasami nie ale piąstki dalej ssie i płacze.
Ja mam z moją to samo. Nieraz ssie tak długo, że potem wymiotuje. Próbowałam dać smoka, ale nie chce. Przybiera dobrze, niektóre noworodki po prostu już tak mają. Mój syn też miał bardzo silny odruch ssania, ale on wziął smoka.Moja Mała potrafi wisieć na cycu przez 2 h na przemian raz z jednego raz z drugiego. Zastanawiam się nad jakością swojego pokarmu bo po pewnym czasie strasznie się denerwuje jak ją przystawiam jak puści cyca. Czasami myślę że już nic nie leci i dlatego ona się denerwuje ale jak przycisne brodawke to pokarm jest. Czy jest tutaj mamuśka, która karmila piersią i jednocześnie dokarmiala mm?Kiedy i czy wogole dalyscie swoim maluszka smoka? Moja ma 3 tygodnie i jeszcze smoka nie dałam.Nie wiem czy to kwestia tego, że Mała się nie najada moim pokarmem czy poprostu ma ogromną potrzebę ssania bo jak odstawiam ją od piersi po tych dwóch godzinach to czasami mi uleje czasami nie ale piąstki dalej ssie i płacze.
Ja mam z moją to samo. Nieraz ssie tak długo, że potem wymiotuje. Próbowałam dać smoka, ale nie chce. Przybiera dobrze, niektóre noworodki po prostu już tak mają. Mój syn też miał bardzo silny odruch ssania, ale on wziął smoka.
Ja probowalam Lovi i Nuka i nie da rady, ale oba są silikonowe. Będę jeszcze próbować z innego materiału. Samo wiszenie na cycku jeszcze bym przeżyła, ale jak ona potem wszystko zwymiotuje i krzyczy bo znów jest głodna to już jest przesada.Moja tez dlugo i czesto je, ale nie wymiotuje. Smoka nie wziela, dzis bede probowac ze smoczkiem Lovi.
Ale nie sadze ze jej sie spodoba