reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Z tym oczyszczeniem organizmu,to nie sądziłam,że aż tak to działa.Od kilku dni mam poranne mdłości/wymioty i do kibelka też biegam częściej. Oby już się coś ruszyło,bo termin mam na piątek:)

reklama
3,5roku. Nie ma problemu z innymi dziećmi, zwykle źle zachowuje się w przypadku tych co wobec niego zle się zachowują, a tak to uwielbia i maluszki i staszaki. Tyle, że do tej pory byl sam w domu, wszystko dla niego...a mieszkamy z moimi rodzicami którzy majac go na codzień pozwalaja mu na wiele wbrew moim slowom...także nie jest latwo.
Dodatkowo to cycek mamusi straszny.

Fajnie że Twoja córa tak wyczekuje :) zawsze to taka dodatkowa pomoc gdy bedzie trzeba na maluszka mieć oko :)
Wiesz, to ze ma fajny kontakt z dziecmi to nic nie znaczy orzy rodzenstwie[emoji6] Tu jednak chodzi o zaintetesiwanie rodzicow i dziadkow. Juz nie bedzie oczkiem w glowie[emoji6] Ale moze nie bedzie tak zle. Trzymam kciuki!

A co do mojej, to wiesz jak to jest. Teraz sie ciesxy i obiecuje pomoc, a tzeczywistosc moze byc rozna, wiec sie nie nastawiam[emoji6]

gratulacje dla mamusiek :D i powodzenia dla rodzących :)

jest konieczność przebierania dziecka na wyjście do domu? Bo dla mnie to bezsensu, wolałabym Małego już w domu przebrać na warunki domowe. Dobrze myślę, czy jak?
Wczoraj spakowałam torbę i zamówiłam materac i ochraniacz na niego.
Donoszeni :D
Ja bym wolala do samochodu nie wnosic tych zarazkow szpitalnych[emoji6]

Pytanie do doświadczonych mamusiek, jak sobie radzić z nawałem pokarmu?
Jesli dziecko ma problem ze schwytaniem piersi, bo jest tak nabrzmiala od pokarmu to lekko odciagnac laktatorem przed karmieniem. Ale tylko tyle zeby ciut ulzyc, a nie pobudzac jeszcze produkcji. A po karmieniu chlodne oklady - wtedy zmniejsza sie produkcja.
Ja wiem tyle. Moze ktos zna jeszcze inne sposoby.

Jesli dziecko ma problem ze schwytaniem piersi, bo jest tak nabrzmiala od pokarmu to lekko odciagnac laktatorem przed karmieniem. Ale tylko tyle zeby ciut ulzyc, a nie pobudzac jeszcze produkcji. A po karmieniu chlodne oklady - wtedy zmniejsza sie produkcja.
Ja wiem tyle. Moze ktos zna jeszcze inne sposoby.

Margana ty będziesz moja doradczynią laktacyjna online

my w zasadzie na dobre w domu jestesmy od soboty wiec spacery byly dwa. w sobote i wczoraj. no i poki co mam m w domu jeszxze caly tydzien wiec nie bylam sama. ogolnie moj sredniak ma swoje humory i lubi sie rzadzic, ale i tak od jakis 2 m-cy jest spora zmiana. bo wczesniej byl na nie na WSZYSTKO. potem juz tylko mial jakies nagle bunty. wczoraj chcielismy by na spacerze mial swoj rower biegowy ( ktory uwielbia) a on NIE i juz. darl soe na cale osiedle i wkoncu mowie do M - schowaj ten rower i niech idzie na nogach. i spacer byl udany. szedl ladnie, nie uciekal.
mam tez kupiona ta dostawke do wozla na ktorej mozna stac i dzis chce ja wkoncu doczepic i wyprobowac. chce tez kupic taka silikonowa lapke ship shopa co przyczepiasz do wozka i dziecko moze za to zlapac np. jak przechpdzisz przez ulice.
Haha, a propo dostawki. Moja mloda ( 7lat) ostatnio mi mowi, ze sa takie dostawki do wozka zeby starsze dziecko moglo sobie stanac[emoji23] A ja mowie, ze sa ale to dla malych dzieci, przeciez pod toba to my sie polamalo, a poza tym kto by niby dal tade pchac taki ciazki wozek[emoji23]

reklama
Do góry