reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Daj znać po wizycie czy malutka sie obrzuciła. Jesli nie będziesz mieć cesarkę?
Tutaj jeszcze proponują obracanie dziecka w brzuchu, ale ja sie na to nie zdecyduje.
Nie rozmawiałam jeszcze z lekarzem o tym jakie są możliwości, bo mówił wtedy, że wód jest sporo i ma jeszcze możliwość obrotu. Zobaczymy teraz we wtorek, jeśli dalej siedzi na dupce to pewnie się dowiem co i jak, ale pewnie CC, którego się boję :(

reklama
podobno czasem dziala a czesto wywoluje porod wrecz ... ciekawe czy boli :oo:

Wlasnie z tego co czytałam to opinie były podzielone, niektóre kobiety mówiły ze jest bardzo bolesne i nieprzyjemne a drugie ze Ok. Moja położna mówiła, ze tylko w 30% jest skuteczne, często dzidziuś wraca do tej samej pozycji, albo to przekręcanie wywołuje poród.

Nie rozmawiałam jeszcze z lekarzem o tym jakie są możliwości, bo mówił wtedy, że wód jest sporo i ma jeszcze możliwość obrotu. Zobaczymy teraz we wtorek, jeśli dalej siedzi na dupce to pewnie się dowiem co i jak, ale pewnie CC, którego się boję :(

Moja położna tez nie chciała jeszcze rozmawiać o możliwościach, ale jak zapytałam czy mam napisać plan porodu to mówiła żebym sie jeszcze wstrzymała, ze nie chce żebym sie nastawiła na np poród w wodzie a skończy sie cesarka.
Tez sie boje cesarki a w sumie to rekonwalescencji pózniej, ja tutaj nikogo nie mam oprócz mojego partnera i nikt mi w niczym nie pomoże gdyby było trzeba.

A tak w ogóle, to witam w donoszonej ciąży :)
Gratulacje [emoji16] moja będzie donoszona w środę [emoji16][emoji16][emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png

Moja położna tez nie chciała jeszcze rozmawiać o możliwościach, ale jak zapytałam czy mam napisać plan porodu to mówiła żebym sie jeszcze wstrzymała, ze nie chce żebym sie nastawiła na np poród w wodzie a skończy sie cesarka.
Tez sie boje cesarki a w sumie to rekonwalescencji pózniej, ja tutaj nikogo nie mam oprócz mojego partnera i nikt mi w niczym nie pomoże gdyby było trzeba.
Ale z tego co wiem plan porodu nie jest konieczny?

f2w39n7303c24ozn.png

Moj lekarz mowil, ze tych obrotow juz sue nie stosuje i jak sie nie obroci to nie bedzie ze mna dyskutowal tylko cc .
Zycze Ci zeby sie obrocila!

Ja skończyłam 39 tydzień, mała położona miednicowo, jutro moje trzecie cc. Serce wali na samą myśl. W nocy spać nie będę.

reklama
Do góry