reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
wróciłam od lekarza zrobił mi dzis tylko ktg i przepiał tabletki na biegunkę trochę te skurcze mnie przerażają ale mówił ze to od żołądka mam nadzieje bo zacznę dalej panikować jeszcze jest mi tak duszno ..

Do szpitala jakie zestawy dla dzieciaków planujecie? Ja myślałam o body z krótkim rękawkiem +pajacyk?

Ja tak wlasnie zapakowałam, ale u mnie muszę zabrac ubranka na cały pobyt w szpitalu, nie tylko na wyjście.
Body krótki rękaw + pajacyk i czapeczka. Zabrałam jeszcze sweterek na wyjście ze szpitala. Tak nam polecała położna w szkole rodzenia (tym ze tutaj nie ma upałów).

Do szpitala jakie zestawy dla dzieciaków planujecie? Ja myślałam o body z krótkim rękawkiem +pajacyk?
Ja mam spakowane po jednym body z krótkim rękawem z rozmiaru 56 i 62 i jeden pajacyk coś między 56/62 i czapeczkę. Nic więcej nie mam. Jakby było chłodniej to M przywiezie razem z fotelikiem na wyjście

hej :)
zamówiłam sukienkę, wzięłam rozmiar 42 :( małe są różnice między 40ści, a boję się, że ona będzie na styk. https://c.allegroimg.com/s1440/03a6f9/86dbb20e40a2b5caebdd36bd31fc Więc już szafa 3 drzwiowa jak nic :( powiedziałam, do męża, że jak będzie zła to nie idę na wesele. W ramach pocieszenia zrobiłam galaretkę do popołudniowej kawy :p
Bardzo ladna. Naprwno pieknie bedziesz wygladac!
Nie wiem czy Cie to pociesxy, ale ja bym raczej nie weszla w 42[emoji53]

reklama
ja muszę przygotować 3 zestawy do szpitala. Mam długą listę wytycznych
dla dziecka:

rożek, pieluchy tetrowe 6 szt.
3 komplety ubranek dla dziecka

Komplet czyli:

body + pajac
lub

body + kaftanik + śpiochy
lub

body + kaftanik + półśpiochy
lub

koszulka + pajac
lub

Koszulka + kaftanik + śpiochy
lub

koszulka + kaftanik + półśpiochy
skarpetki, rękawiczki, czapeczki po 3 szt.
paczka pieluch jednorazowych 3-6 kg
chusteczki nawilżone, maść pielęgnacyjna
kocyk

Ujastek?

Do góry