reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Trochę boli i ciągnie, ale nie jakoś super mocno, podejrzewam, że po CC jest znacznie gorzejm. Na tyłku za bardzo nie da się siedzieć. Do sikania polecam tantum rosa w butelce i polewać przy sikaniu, dwojeczka to niestety horror ;) Mi gdzieś po tyg położna zdjęła szwy i było już o niebo lepiej. Po porodzie ogólnie wszystko boli - poszyte krocze, obkurczająca się macica, pogryzione cycki ;) Ale za to masz cudownego maluszka i świadomość, że najgorsze za Tobą :)
No z dwójką mam na codzień problem wiev podejrzewam ze bede mialam podwojny horror

reklama
Trochę boli i ciągnie, ale nie jakoś super mocno, podejrzewam, że po CC jest znacznie gorzejm. Na tyłku za bardzo nie da się siedzieć. Do sikania polecam tantum rosa w butelce i polewać przy sikaniu, dwojeczka to niestety horror ;) Mi gdzieś po tyg położna zdjęła szwy i było już o niebo lepiej. Po porodzie ogólnie wszystko boli - poszyte krocze, obkurczająca się macica, pogryzione cycki ;) Ale za to masz cudownego maluszka i świadomość, że najgorsze za Tobą :)
Ja juz zakupilam na te okoliczność kolo ratunkowe dla dzieci zeby miec na czyn siedziec[emoji12]

Juz mi troche zeszla. Mi sie wydaje ze to z przeciążenia. Od kilku dni non stop na nogach a wczoraj to już w ogólnie od 8 do 1 w nocy. Rano na galeri spędziłam 4h musiałam zakupy fo domu zrobic ( karnisze, firany, zarandole) pozniej spozywka... Zeby znalezc kurczaka na rosol odwiedzialm 7 sklepow i kilka miesnych[emoji53][emoji53] pozniej musialalm sprzatac okna myc bo parapetowke robiliśmy. A teraz nawet pisac nie moge tak mnie rece bola [emoji50]
Przegielam trochę
Ja tez mam wieczorem spuchniete stopy,że nie moge zginac,ale to nic strasznego,szczegolnie,że ja tak jak Ty jestem cały dzień w biegu:) polecam moczyc w wodzie z sola morska,to pomaga

Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych mamuś [emoji8][emoji8][emoji8]

Ja witam się w donoszonej ciąży [emoji16]
Wczoraj wystraszylam się, bo miałam ciągłe twardnienia brzucha i lekko bolesne skurcze, byłam u lekarza i powiedział, że szyjka w miarę ok, ale główkę wyczuwa już pod palcami. Co oznacza, że mogę zacząć rodzić w każdym momencie [emoji50][emoji50][emoji50] jestem przerażona, bo wszystko się pokomplikowalo. Teść, który miał zawieźć mnie do porodu zachorował na półpasiec. Tak samo moja teściowa, która miała zająć się moją Mirą, w czasie porodu... I teraz mam wrażenie, że nie mam jak to zorganizować. Niby jest jeszcze szwagier i szwagierka, ale oni pracują. Często poza Warszawą [emoji58][emoji58] jestem tym mega zestresowaana [emoji17]
Screenshot_20180610-101327.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180610-101327.jpg
    Screenshot_20180610-101327.jpg
    45,5 KB · Wyświetleń: 452
Dzień dobry...!!

chłopaki zabierają się za składanie łóżeczka... wrzucę Wam potem foty! Ja będę starała się nie umrzeć z goraca...

Mnie ostatnie 3 tygodnie tak męczą skurcze, bóle, czopy itp że sie boje że jak serio sie zacznie to oleję sprawę bo ja te skurcze mam prawie codziennie :D

Jest taka szansa... ;) :D A na serio to jednak nie sądzę, co by się nie działo pojedziesz sprawdzić, prawda? Jeśli nie to to zawsze można zahaczyć w drodze powrotnej Maczka na McFlurry :D

A jak z nacieciem krocza? Boli? Da sie później jakoś siedzieć/ chodzic czy jednak ogranicza ruchy?

Nie jest może idealnie i super komfortowo ale szczerze ja nie wspominałam tego jakoś strasznie... A jak zdejmą szwy to od razu luz. Nawet 2 u mnie nie była problemem- jedyne co to jak się podmywałam to miałam stres, że to przecięte ciało, ale zdobyłam się na odwagę, wzięłam lusterko po kilku dniach (ja z tych co mdleją przy pobieraniu krwi, więc kumacie jaki to był akt odwagi) i sprawdzilam i w mojej głowie było gorzej niż naprawdę.

hahahaha piękny opis <3

@Karoolka, no to super...! W takim razie jesteś kolejna w kolejce :) Faaaajnie... też bym już chciała być te 3 tyg dalej...

reklama
Do góry