reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Chyba zadna z nas nie jest[emoji12][emoji12] ja nawet fizycznie nie jesten gotowa bo codziennie niewyspana[emoji19]
No i ja tez nie wyspana :( Wyszły mi rozstępy na wzgórku łonowym i wg ludzi z internetów to znaczy że tuż tuż :D Chcę pojechac do szpitala ze skurczami, urodzić i mieć to za sobą :)

reklama
A mi naczynka na nogach popekaly[emoji53] najgorsze ze to nie zejdzie i wstyd nogi pokazac
Ja mam brzuch cały poharatany rozstępami, są ogromne i wyglądają odstraszająco... Po ciąży chyba się będę rozglądać za jakimiś zabiegami laserowymi bo nie mogę na swój brzuch patrzeć

To jak to w końcu jest z tym donoszeniem? Zawsze myślałam że donoszona jest od 38+1

Donoszone ciąża liczy się jak skończysz 37 tydzień
Ta moja koleżanka ur w kwietniu w 36+5 dzień i w szpitalu lekarze nie licza tydzień+dzień
wiec jej mały jest zaliczony jako wczesniak
Co za tym idzie kolka dni dłużej musi leżeć bo obserwuja, musisz zaliczyć później lekarzy jak wyjdziecie z szpitala bo to wczesniak, No i magda dodatkowo musi żelazo podawać małemu przez ileś tygodni
A mały miał 3200g w tym 36 tyg wiec i waga fajna i zdrowy ale jednak wszędzie wpisany jako wczesniak

Gdyby się urodził w 37 tyg to już normalny noworodek
Ola żeby ciąża była donoszone musisz mieć 37+1 wg aplikacji

reklama
Do góry