reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Wiem slyszalam. Ale lepszy walbrzych tym bardziej ze tam cały czas zzo dostepne. Jakbym miala pewnosc ze dojade to bym pojechała tam rodzic
szwagierka tam rodzila w lutym wczesniaka z zatruciem ciazowym,super opieka.Smieja sie ze mam przyjechac 24 czerwca na chrzest Hani i rodzic po nim a jak zaczne i moge rodzic ( miesiac przed terminem ) to mnie zawioza do Walbrzycha

reklama
To widze że podobnie z terminem porodu u nas i waga. Ale mój powiedział że w 34 tyg dziecko ma osiągnąć 2,5 kg więc wszystko w normie a że chłopcy średnio rodzą się , waga 3400 dziewczynki 3100. Z waga przy córce nie pomylił się bo miała 3220 ale była długa 62cm.tego nie przewidział hehe
ja jak wczoraj bylam to lekarka byla na zastespwie .nie umiala poradzic sobie ze sprzetem do usg i zrobic pomiarow powiedziala ze moze ta druga lekarka zrobi pomiary za 3tyg wiec nie znam wagi

Hey dziewczyny kurcze ja znowu skurcze leżę w szpitalu od soboty juz 34 tydzień się kończy dostałam sterydy kroplowke i było ok. Odlaczyli kroplowke rano skurcze i dupa do piatku leżę a jest 29 stopni ciepła ja chce do domkuuuu

współczuję i trzymam kciuki, żeby było ok

Hejka,
Wcinam się w temat...:-)

Jesteśmy po wizycie
Młody ma 2037g,główka na dół ułożony. Był dosyć aktywny. Szyjka długa i zamknięta.
Przepisał mi dr magnez na receptę feroplex, do picia, podobno że najlepszy. Nie muszę pić codziennie.
No i skurcz miałam na fotelu jak tylko wlazlam....
kolejna wizyta za 3 tyg. Chyba ze skurcze sie nasila.
Ogólnie szybko dzisiaj poszło, .mało kobiet bylo gdy przyszłam. Wychodziłam to już pełna poczekalnia.
A..w aptece specjalnie dla mnie otworzyli następna kase szok..miło mi bylo. Żeby tak wszędzie było to lux.

A ja dziś weszłam do Lidla, wszystkie kasy zawalone, sporo ludzi, więc podeszłam do jednej, gdzie był tylko jeden człowiek i się spytałam kasjerki, czy mogę się ustawić jeszcze, mimo że była tabliczka, żeby przejść do kasy obok, ale ona tylko spojrzała i powiedziała, że kasa zamknięta. No to jej podziękowałam i poszłam stać w kolejce.

Też już jestem po wizycie mała waży 2 kg 40cm lekarz stwierdził że będzie malutka ..I naciska już główką na kanał

Chyba lepiej rodzić małe dziecko niż jakiegoś klocka.

Ja byłam na ktg u położnej, wszystko w normie, jakieś drobne skurcze się zapisały, ale mówiła, że niewielkie, więc nie ma co panikować z tym czopem. Ale to może być to. Następną wizytę mam 6.06. Do tego czasu się oszczędzam.

współczuję i trzymam kciuki, żeby było ok
A ja dziś weszłam do Lidla, wszystkie kasy zawalone, sporo ludzi, więc podeszłam do jednej, gdzie był tylko jeden człowiek i się spytałam kasjerki, czy mogę się ustawić jeszcze, mimo że była tabliczka, żeby przejść do kasy obok, ale ona tylko spojrzała i powiedziała, że kasa zamknięta. No to jej podziękowałam i poszłam stać w kolejce.

Chyba lepiej rodzić małe dziecko niż jakiegoś klocka.

Ja byłam na ktg u położnej, wszystko w normie, jakieś drobne skurcze się zapisały, ale mówiła, że niewielkie, więc nie ma co panikować z tym czopem. Ale to może być to. Następną wizytę mam 6.06. Do tego czasu się oszczędzam.

Normalnie przegięcie! Co za pita! U mnie kasa nr 1 jest kasa pierszeństwa oczywiście zawsze jest zamknięta.

reklama
Do góry