Margana
Fanka BB :)
O kurcze, to faktycznie nisko. A co lekarz mowi na to?U mnie hemoglobina bardzo niska, dzisiaj na wypisie mam 6,8 i w tej ciąży niczym nie mogę podnieść...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
O kurcze, to faktycznie nisko. A co lekarz mowi na to?U mnie hemoglobina bardzo niska, dzisiaj na wypisie mam 6,8 i w tej ciąży niczym nie mogę podnieść...
Woda z miodem i cytryna, cebula, inhalacje z soli lub solanki, woda morska do nosa.Dziewczyny macie jakieś magiczne sposoby na przeziębienie? Byłam na rzęsach, wydawało mi się, ze laska nos wyciera i chyba miałam racje:/ dopadł mnie katar i ból głowy...
No wlasnie nic nie mówi, zmienia co jakiś czas żelazo na inne i liczy, że sie podniesie...O kurcze, to faktycznie nisko. A co lekarz mowi na to?
Bardzo możliwe, w ciąży różnie organizm reaguje.. Skoro i oczka i katar. Woda morska najlepiej a po 2 dniach możesz oczka zakrapiać i powinno być ok
Oj biednaOla, będzie gigant chłop na schwał
U mnie w wynikach ofc hemoglobina za niska:
Hemoglobina
11,7 g/dl
norma: 12,0 - 16,0
Hematokryt
34,8 %
norma: 37,0 - 47,0
% limfocytów
19,2 %
norma: 20,0 - 45,0
Liczba Monocytów
0,89 G/l
norma < 0,80
Plus mam lekka temp. super......
Nie no, jak to nic? To niech cos wymysla. Przeciez normalnie to do toczenia sie chyba nadaje. Moze jakis zestaw witamin dodatkowo? Tak jak Aga mowi na wit b12? No niech cos wiecej wymysli, a nie rozne preparaty zelaza.No wlasnie nic nie mówi, zmienia co jakiś czas żelazo na inne i liczy, że sie podniesie...
Teraz jak byłam w szpitalu to pytałam o te wyniki i lekarz mówił, że jeżeli jest powyżej 7 to nie ma tragedii i nic z tym nie trzeba robić. Jeżeli spada to brać żelazo, czyli potwierdził to co mój lekarz mówi. Poprzednią ciążę też prowadziłam w De tylko w innym landzie i tam zaczynali reagować jak spadała do 10. Całkiem inne podejście tu mają do ciąży, badań i w ogole...Nie no, jak to nic? To niech cos wymysla. Przeciez normalnie to do toczenia sie chyba nadaje. Moze jakis zestaw witamin dodatkowo? Tak jak Aga mowi na wit b12? No niech cos wiecej wymysli, a nie rozne preparaty zelaza.