reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Dokładnie :) kiedy masz echo serca płodu? Bo ja 9 kwietnia w Warszawie nie wiem jak ja dam rade tyle godzin jechać samochodem bo z Lublina to trochę km jest :/
17ego. Ale na szczęście godzinę drogi.
A nie mogłaś gdzieś bliżej siebie się zapisać ? I dostalas skierowanie od lekarza czy sama chciałaś ? Płacisz coś ?

reklama
17ego. Ale na szczęście godzinę drogi.
A nie mogłaś gdzieś bliżej siebie się zapisać ? I dostalas skierowanie od lekarza czy sama chciałaś ? Płacisz coś ?
U nas w lublinie chyba tego nie robią w ogóle nie wiem nawet ale lekarz tam mi kazał jechać z serduszkiem wszystko okej na usg wyszlo ale ze względu na moja wadę dostaliśmy skierowanie i nie płacę nic a u Ciebie jak to wygląda płacisz coś za to? Bo słyszałam że to trochę kosztuje

Gratuluje[emoji3] Mi to juz dawno ciezko, nie wiem co to bedzie dalej[emoji53] Znowu przytylam 1,5kg w tydzien[emoji20]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Zrzucisz kochana wszytko po porodzie :* ważne , żebyś się dobrze czuła i malutka.
Jak w końcu z plcia ? Potwierdzili w końcu na 100procent ?

Ja się w końcu czuje jak kobieta w ciazy. Rozsuwam kurtkę żeby ładnie było brzuszek widać :) nie mogę się doczekać wiosny , żeby go uwydatniać ❤️ w końcu jest taki okrągły, z przodu a nie rozlany :) chyba , że tylko chwilowo taki jest :D wstawiłam zdj na brzuszkowe :p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja przy córce używałam Tomee Tippee butelek, ale ona praktycznie żadnej butli nie tolerowala, tylko cycek. Teraz mam zamiar od urodzenia przyzwyczajać do butelki, kupię Lovi.

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Szuflada z ubrankami córki przyjaciółki ;)
Powkladane do pudełek ikeowych ;)

Pudełka lepsze od przegrodek, moim zdaniem dużo lepsze - jak masz dużo w prasowaniu, to bierzesz pudełko tam, gdzie prasujesz (albo patrząc na tv czy robiąc cokolwiek) i wkładasz już pudełko z poskładanymi, a tak, to wszystko musisz przenosić i składać na miejscu ;)
6ca9ceec40d4bf1df60c36498ed057b5.jpg

0d1yrjjgtd95fou3.png
Super to wygląda. Tylko kurcze obawiam się , że nie będę umiała tak złożyć ładnie. Żeby nie było pomięte później :/ a te pudełka mają rozna długość, szerokość i trzeba umiejętnie złożyć żeby były na całą długość. :/

Butelki mialam wlasnie te i byly swietne!
Ci do laktatora to sie nie wypowiem. Ja mialam z Medeli.
A co do smoczkow uspokajaczy to dziecko zdecyduje jaki woli i czy w ogole[emoji6]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Dałam :) jakoś :) dziękuje :*

Drogie tam są ubranka ? Nigdy się nie rozglądałam po tym sklepie.

Ja biorę wit.C codziennie a pluje krwią przy myciu zębów ;(

Świetnie :) pewnie jak będę miała komodę, pudełka i ubranka to jakoś do tego dojdę ale lepiej mieć wskazówkę wrazie czego :):)

A masz segregatory? Pudełka ? Cokolwiek ? Czy wkładasz w pusta szufladę ?

Nie rozumiem :hmm: a i ak ?

Nawet ściany na świątecznie :D u mnie wszystkie dodatki w pokoju też żółte , ale nie pod święta :D

Ja wszytkie spodnie, treginsy itp już wywiozlam do mieszkania, niech tam czekają na szafę. W spodnie z guzikiem się nie mieszcze a w treginsy tak ale gniotą i brzuch boli nawet jak zsune pod brzuch. Zostały mi sukienki i leginsy, ale znalazłam za 50zl super spodnie ciążowe i kupię je w piątek :)
Ogólnie to są nawet drogie, ale często są promocje. Ja ten zestaw kupiłam w promocji druga rzecz 50% taniej. Zaplacilam za to 55 zl z tego co pamiętam.

Gratuluje[emoji3] Mi to juz dawno ciezko, nie wiem co to bedzie dalej[emoji53] Znowu przytylam 1,5kg w tydzien[emoji20]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Mi się na szczęście zatrzymalo. 800 g w dwa tygodnie. Ale mialam juz tempo 1 kg na tydzień. W chwili obecnej mam 11,5 kg na plusie. Moja koleżanka na tym samym etapie ma juz + 22kg.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Ja ostatnio tyję jak prosiaczek [emoji45][emoji45] boję się wejść na wagę... a miałam nadzieję, że przytyje mniej niż w pierwszej ciąży ...

Do góry