reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Czesc Mamusie

Jak sie dzisiaj macie?
Ja wlasnie wrocilam z miasta. Zabralam chlopcow,bo przerwa swiateczna i umieraja z nudow,a pogoda w kratke. Ledwo co weszlismy na plac zabaw, zaczal lac deszcz.
Ale tylko pochodze i od razu mnostwo sluzu :dry::eek:

Za tydzien mam wizyte u lekarki.
Dostalam wreszcie list ze szpitala na echo serca i 24-godzinny holter ( z uwagi na kolatania serca). Czekalam na publicznej liscie tylko 7 miesiecy.
Podejrzewam,ze i tak przyspieszyli wizyte,bo konsultanka chce miec pewnosc,ze serducho zdrowe przy naturalnym porodzie.

Mam nadzieje,ze u Was wszystko ok.
Nadrobie pozniej...
A Tobie szyjka się skraca?

Mi się na szczęście zatrzymalo. 800 g w dwa tygodnie. Ale mialam juz tempo 1 kg na tydzień. W chwili obecnej mam 11,5 kg na plusie. Moja koleżanka na tym samym etapie ma juz + 22kg.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
O matko +22kg, mi tez niewiele brakuje[emoji20] Myslalam , ze jestem jedyna. Juz nie wiem czy mam przestac jesc i tylko pic?

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Ja ostatnio tyję jak prosiaczek [emoji45][emoji45] boję się wejść na wagę... a miałam nadzieję, że przytyje mniej niż w pierwszej ciąży ...

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
A ile przytylas w pierwszej? I ile teraz masz na +?

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Dziekuję, że pytasz :) Czuje sie dobrze, minął pierwszy szok także jestem spokojniejsza. Piję melisę, poukładałam rzeczy w szafie młodego to też mnie mocno rozluźnilo. No i najważniejsze. Mama idzie na operację od razu po świętach. To też mocno odciążyło moja głowę i nerwy :)

Ja nawet w głowie porządku nie mam, co dopiero w ubraniach :D
Super, ze mame udalo sie przekonac!
A Ty trzymaj sie w domu i nie jezdzij po szpitalach! Jakie masz dzis cisnienie?

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

A Tobie szyjka się skraca?
Nie wiem Kinia.
Mialam sprawdzana tylko w 17 tyg na prywatnie i byla dluga.
Potem przy krwawieniu nie sprawdzali szyjki w ogole tylko USG przez brzuch gdzie lozysko i jak dzidzia.
Moglabym isc prywatnie,ale nie chce zeby nikt mi tam nic nie dotykal,bo szyjka nabrzmiala i moze krwawic....

reklama
Dokładnie :) kiedy masz echo serca płodu? Bo ja 9 kwietnia w Warszawie nie wiem jak ja dam rade tyle godzin jechać samochodem bo z Lublina to trochę km jest :/

200 km chyba masz? Nie wiem jaka droga, ale z jednym przystankiem bez dramatu raczej... a gdzie Cię skierowali? Centrum Zdrowia dziecka czy gdzieś prywatnie?

Do góry