reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Czesc Mamusie

Jak sie dzisiaj macie?
Ja wlasnie wrocilam z miasta. Zabralam chlopcow,bo przerwa swiateczna i umieraja z nudow,a pogoda w kratke. Ledwo co weszlismy na plac zabaw, zaczal lac deszcz.
Ale tylko pochodze i od razu mnostwo sluzu :dry::eek:

Za tydzien mam wizyte u lekarki.
Dostalam wreszcie list ze szpitala na echo serca i 24-godzinny holter ( z uwagi na kolatania serca). Czekalam na publicznej liscie tylko 7 miesiecy.
Podejrzewam,ze i tak przyspieszyli wizyte,bo konsultanka chce miec pewnosc,ze serducho zdrowe przy naturalnym porodzie.

Mam nadzieje,ze u Was wszystko ok.
Nadrobie pozniej...
A Tobie szyjka się skraca?

Mi się na szczęście zatrzymalo. 800 g w dwa tygodnie. Ale mialam juz tempo 1 kg na tydzień. W chwili obecnej mam 11,5 kg na plusie. Moja koleżanka na tym samym etapie ma juz + 22kg.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
O matko +22kg, mi tez niewiele brakuje[emoji20] Myslalam , ze jestem jedyna. Juz nie wiem czy mam przestac jesc i tylko pic?

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Ja ostatnio tyję jak prosiaczek [emoji45][emoji45] boję się wejść na wagę... a miałam nadzieję, że przytyje mniej niż w pierwszej ciąży ...

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
A ile przytylas w pierwszej? I ile teraz masz na +?

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Dziekuję, że pytasz :) Czuje sie dobrze, minął pierwszy szok także jestem spokojniejsza. Piję melisę, poukładałam rzeczy w szafie młodego to też mnie mocno rozluźnilo. No i najważniejsze. Mama idzie na operację od razu po świętach. To też mocno odciążyło moja głowę i nerwy :)

Ja nawet w głowie porządku nie mam, co dopiero w ubraniach :D
Super, ze mame udalo sie przekonac!
A Ty trzymaj sie w domu i nie jezdzij po szpitalach! Jakie masz dzis cisnienie?

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

A Tobie szyjka się skraca?
Nie wiem Kinia.
Mialam sprawdzana tylko w 17 tyg na prywatnie i byla dluga.
Potem przy krwawieniu nie sprawdzali szyjki w ogole tylko USG przez brzuch gdzie lozysko i jak dzidzia.
Moglabym isc prywatnie,ale nie chce zeby nikt mi tam nic nie dotykal,bo szyjka nabrzmiala i moze krwawic....

reklama
Dokładnie :) kiedy masz echo serca płodu? Bo ja 9 kwietnia w Warszawie nie wiem jak ja dam rade tyle godzin jechać samochodem bo z Lublina to trochę km jest :/

200 km chyba masz? Nie wiem jaka droga, ale z jednym przystankiem bez dramatu raczej... a gdzie Cię skierowali? Centrum Zdrowia dziecka czy gdzieś prywatnie?

Do góry