reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Dokładnie :) kiedy masz echo serca płodu? Bo ja 9 kwietnia w Warszawie nie wiem jak ja dam rade tyle godzin jechać samochodem bo z Lublina to trochę km jest :/
17ego. Ale na szczęście godzinę drogi.
A nie mogłaś gdzieś bliżej siebie się zapisać ? I dostalas skierowanie od lekarza czy sama chciałaś ? Płacisz coś ?

reklama
17ego. Ale na szczęście godzinę drogi.
A nie mogłaś gdzieś bliżej siebie się zapisać ? I dostalas skierowanie od lekarza czy sama chciałaś ? Płacisz coś ?
U nas w lublinie chyba tego nie robią w ogóle nie wiem nawet ale lekarz tam mi kazał jechać z serduszkiem wszystko okej na usg wyszlo ale ze względu na moja wadę dostaliśmy skierowanie i nie płacę nic a u Ciebie jak to wygląda płacisz coś za to? Bo słyszałam że to trochę kosztuje

Gratuluje[emoji3] Mi to juz dawno ciezko, nie wiem co to bedzie dalej[emoji53] Znowu przytylam 1,5kg w tydzien[emoji20]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Zrzucisz kochana wszytko po porodzie :* ważne , żebyś się dobrze czuła i malutka.
Jak w końcu z plcia ? Potwierdzili w końcu na 100procent ?

Ja się w końcu czuje jak kobieta w ciazy. Rozsuwam kurtkę żeby ładnie było brzuszek widać :) nie mogę się doczekać wiosny , żeby go uwydatniać ❤️ w końcu jest taki okrągły, z przodu a nie rozlany :) chyba , że tylko chwilowo taki jest :D wstawiłam zdj na brzuszkowe :p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja przy córce używałam Tomee Tippee butelek, ale ona praktycznie żadnej butli nie tolerowala, tylko cycek. Teraz mam zamiar od urodzenia przyzwyczajać do butelki, kupię Lovi.

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Szuflada z ubrankami córki przyjaciółki ;)
Powkladane do pudełek ikeowych ;)

Pudełka lepsze od przegrodek, moim zdaniem dużo lepsze - jak masz dużo w prasowaniu, to bierzesz pudełko tam, gdzie prasujesz (albo patrząc na tv czy robiąc cokolwiek) i wkładasz już pudełko z poskładanymi, a tak, to wszystko musisz przenosić i składać na miejscu ;)
6ca9ceec40d4bf1df60c36498ed057b5.jpg

0d1yrjjgtd95fou3.png
Super to wygląda. Tylko kurcze obawiam się , że nie będę umiała tak złożyć ładnie. Żeby nie było pomięte później :/ a te pudełka mają rozna długość, szerokość i trzeba umiejętnie złożyć żeby były na całą długość. :/

Butelki mialam wlasnie te i byly swietne!
Ci do laktatora to sie nie wypowiem. Ja mialam z Medeli.
A co do smoczkow uspokajaczy to dziecko zdecyduje jaki woli i czy w ogole[emoji6]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Dałam :) jakoś :) dziękuje :*

Drogie tam są ubranka ? Nigdy się nie rozglądałam po tym sklepie.

Ja biorę wit.C codziennie a pluje krwią przy myciu zębów ;(

Świetnie :) pewnie jak będę miała komodę, pudełka i ubranka to jakoś do tego dojdę ale lepiej mieć wskazówkę wrazie czego :):)

A masz segregatory? Pudełka ? Cokolwiek ? Czy wkładasz w pusta szufladę ?

Nie rozumiem :hmm: a i ak ?

Nawet ściany na świątecznie :D u mnie wszystkie dodatki w pokoju też żółte , ale nie pod święta :D

Ja wszytkie spodnie, treginsy itp już wywiozlam do mieszkania, niech tam czekają na szafę. W spodnie z guzikiem się nie mieszcze a w treginsy tak ale gniotą i brzuch boli nawet jak zsune pod brzuch. Zostały mi sukienki i leginsy, ale znalazłam za 50zl super spodnie ciążowe i kupię je w piątek :)
Ogólnie to są nawet drogie, ale często są promocje. Ja ten zestaw kupiłam w promocji druga rzecz 50% taniej. Zaplacilam za to 55 zl z tego co pamiętam.

Gratuluje[emoji3] Mi to juz dawno ciezko, nie wiem co to bedzie dalej[emoji53] Znowu przytylam 1,5kg w tydzien[emoji20]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Mi się na szczęście zatrzymalo. 800 g w dwa tygodnie. Ale mialam juz tempo 1 kg na tydzień. W chwili obecnej mam 11,5 kg na plusie. Moja koleżanka na tym samym etapie ma juz + 22kg.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Ja ostatnio tyję jak prosiaczek [emoji45][emoji45] boję się wejść na wagę... a miałam nadzieję, że przytyje mniej niż w pierwszej ciąży ...

Do góry