reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
W nowym domu to mam takich okien 9. Ale myjka to idzie raz dwa. Ani się człowiek nie na macha. Mąż też by mi umył bez problemu bo teściowa mądra kibieta. I mając tylko 3 synów wszystkiego ich nauczyła. No prócz gotowania. Ale posprząta, pranie wlaczy rozwiesi poprasuje, zmywarka też nie jest dla nich tajemnicza, firanki powiesi okna pomyje no naprawdę wszystko zrobią.
W sobotę dostałam ochrzan od męża bo po badaniu wróciłam do domu i miałam odpoczywać, on na budowie dzieci u teściowej a ja poszłam na drzemkę a potem wstałam to myślę ogarnę dom trochę. Posprzątałam z grubsza poodkurzalam pomysłami podłogi i mi się oberwalo. Bo on sam by to zrobil. Ale jak w tygodniu pracuje 8-16 zanim wróci jest przed 17, zje obiad chwila dla dzieci musi być bo potrzebują tego, teraz ogarnięcie pieca zaraz zacznie się ogarnianie podwórka koszenie trawy. To tak naprawdę ja potem wcale go nie widuje. Wieczorem położymy dzieci spać i trzeba ogarnąć bałagan w kuchni, umyć się i już późno jest. Jak jeszcze na budowę jeździ to już wogole ani ja ani dzieci go nie widujemy to muszę robić jak najwięcej by potem.miec czas dla siebie a nie marnować go na sprzątanie
d3a8255d60a70fde0bea1b86e899d1c9.jpg

Napisane na Redmi 3S w aplikacji Forum BabyBoom
My będziemy mieć na górze teoretycznie mało okien, bo w sumie tylko 5, no i plus 5 dachowych (0,7x1,3m) ;)
Ale za to jedno trójkątne w łazience (podstawa trójkąta 3m....), dwa takie 1,6m x 1,8m (1,8m wysokości), i dwa takie w ogóle maleńkie, tzn ponad 3m szerokości na 1,8m wysokości [emoji23]
Pozniej dojdzie jakieś w przedpokoju nad schodami, ale to faktycznie małe, a jak kiedyś w końcu zrobimy dół, to będzie jeszcze 5 takich 1,5m x 2,2m, plus 3 "normalne" [emoji6]

A z mężem na budowie rozumiem w 100%,ale ja i tak nie mogę nic zrobić, za dużo już przeszłam w tej ciąży, i za duże ryzyko... :(

A jaką masz myjkę?
Bo coś mi mówi, że też powinnam o takim wynalazku pomyśleć.... [emoji15] [emoji6]

0d1yrjjgtd95fou3.png

Ja tez nie. Teraz sie zamartwiamy jezdzimy na ip w razie watpliwosci a kiedys kobieta byla pozostawiona sama sobie. A wlasnie jak sie czujesz? Mozesz byc juz bardziej ruchoma czy nadal wskazane polegiwanie?

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Jak to moja gin mowi oszczędny tryb zycia☺️ więc się oszczędzam najwięcej jak moge

Też tak sobie tłumacze, że odpoczywa. I ciągle myślę o tym jak ja uspilam melodyjkami z telefonu bo za bardzo skakała i skurczy dostałam. A mogła sobie skakać.. obraziła się może :( heh..

Zaraz się właśnie zbiore , wezmę prysznic i zrobię śniadanie. Może się obudzi w końcu. Bo zaczynam się martwic. Dobrze , że przełożyłam wizyte o tydzień wcześniej. Tak już chyba będę ustalała . Co 3 tygodnie. Bo 2 jest spokój , a trzeci tydzień się martwię. Czwarty to już totalna panika.
Ja też się właśnie zawsze tak martwię dlatego teraz robie tak ze co 2 tygodnie mam wizyty tzn raz zwykła wizyta a później usg i tak na zmianę bo u mnie nie robią usg na wizycie. Zjesz poruszasz się i się obudzi kochana zobaczysz moja tez teraz śpi :*

Też tak sobie tłumacze, że odpoczywa. I ciągle myślę o tym jak ja uspilam melodyjkami z telefonu bo za bardzo skakała i skurczy dostałam. A mogła sobie skakać.. obraziła się może :( heh..

Zaraz się właśnie zbiore , wezmę prysznic i zrobię śniadanie. Może się obudzi w końcu. Bo zaczynam się martwic. Dobrze , że przełożyłam wizyte o tydzień wcześniej. Tak już chyba będę ustalała . Co 3 tygodnie. Bo 2 jest spokój , a trzeci tydzień się martwię. Czwarty to już totalna panika.
To normalne ze jednego dnia maluchy sa bardziej aktywne a drugiego nie. Ja Filipa ze dwa dni kilka razy poczulam a wieczorem dal taki popis ze D czul na plecach(juz lezelismy i ja sie do d przytulilam) jak sie wierci. Malutka ma sie napewno dobrze. Moze sie przekrecila i nie czujesz jak sie wierci.

My będziemy mieć na górze teoretycznie mało okien, bo w sumie tylko 5, no i plus 5 dachowych (0,7x1,3m) ;)
Ale za to jedno trójkątne w łazience (podstawa trójkąta 3m....), dwa takie 1,6m x 1,8m (1,8m wysokości), i dwa takie w ogóle maleńkie, tzn ponad 3m szerokości na 1,8m wysokości [emoji23]
Pozniej dojdzie jakieś w przedpokoju nad schodami, ale to faktycznie małe, a jak kiedyś w końcu zrobimy dół, to będzie jeszcze 5 takich 1,5m x 2,2m, plus 3 "normalne" [emoji6]

A z mężem na budowie rozumiem w 100%,ale ja i tak nie mogę nic zrobić, za dużo już przeszłam w tej ciąży, i za duże ryzyko... :(

A jaką masz myjkę?
Bo coś mi mówi, że też powinnam o takim wynalazku pomyśleć.... [emoji15] [emoji6]

0d1yrjjgtd95fou3.png
Jak sporo przeszlas to pewnie że nie ma co szalec. Ja muszę bo dzieci mi szkoda już od 15 się dopytują kiedy tata wraca.

A myjkę mam taką.
74fa2b55ca744db25beb1c5de207cbe2.jpg

Napisane na Redmi 3S w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Rzeczywoscie duzo tych okien i duze. Ale maz pomoze i raz dwa bedziecie ogarniac. Ja tez swoich synow wychowuje tak ze wszystko robia. Od malego. Mati najwiecej w garach siedzi ze mna. Moj D niestety ma dwie lewe rece jego bracia tez.

Niestety teściowa miała podejście "tradycyjne" :/
O potrafi zrobić bardzo dużo, ale.. Wokół domu, na budowie, w garażu, z samochodem itd...
Ale w domu, do czasu zamieszkania ze mną to w ogóle.... nie miał w ręce żelazka, nie mył podlogi, odkurzacz to tylko taki budowlany, ugotować potrafił wodę na herbatę, nie wystawiał nigdy prania i tak dalej....
Ale powoli się uczy, choć mało jest w domu ze względu na budowę....

0d1yrjjgtd95fou3.png

Do góry