reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2018

Helou!
Dziś koło południa będzie kurier z rzeczami z h&m dla młodego :D
Od paru dni jestem jakaś taka nie chętna do jakiegokolwiek ruchu. Bolą mnie pachwiny po wewnętrznej stronie ud, ale blizej tyłka. Ledwo po mieszkaniu chodzę.
Jutro wizyta u gin, już nie mogę się doczekać aż znowu zobaczymy Stasia! :)
Jest ladna pogoda i pomyślałam czy by nie umyć okien, ale tylko tych mniejszych. To sobie przypomniałam, jak 2 dni temu wyciagałam coś z szafy z wysokiej półki. Jak wyciągnęłam ręce do góry to zlapał mnie taki ból w podbrzuszu jak by coś sie odrywało. Stwierdziłam, że nie myję :D Wgl nie będę robić większych porządków bo święta będą w rozjazdach. I jak by Mama z teściową sie dowiedziały, że wysprzątałam mieszkanie i myłam okna to by mi żyć nie dały :D
Miłego dnia :)

reklama
U nas ze swieconką pójdzie tym razem O, bo w niedzielę jedziemy do mojej mamy o babci, a schody... Więc w sobotę pójdzie O, ogarnie jakieś drobne zakupy do tego, a w niedziele po śniadaniu ogarniemy wszystko, pojedziemy do mamy, tam przenocujemy, w pn do teściów, i powrót - żebym nie chodziła codziennie po schodach....

0d1yrjjgtd95fou3.png
Niech Cię wnosi i znosi na rękach mąż :)

Witajcie[emoji5]
Moi pojechali, a ja klade sie jeszcze. Glowa boli, w nosie piecze. Ale musze sie w miare ogarnac dzis troche wczesniej, bo czekam na kuriera z lozeczkiem[emoji3]

Zycze milego dnia! Powodzenia na wizytach i glukozach!

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Wracaj do zdrowia :*
Czesc dziewczyny. Na poczatek powodzenia na wizytach i glukozach ☺️ ja nie spie jak zwykle od 6 ale wczoraj padłam jakos przed 22. Mała mi coś spokojna dzisiaj od rana trochę się tylko przeciąga chyba raz po raz
Ja się martwię o swoją .. wczoraj z dwa razy ja poczułam , dzisiaj w ogóle .. a przez ostatnie dni szalała :( i nie wiem , czy coś się nie dzieje :(

Ja się martwię o swoją .. wczoraj z dwa razy ja poczułam , dzisiaj w ogóle .. a przez ostatnie dni szalała :( i nie wiem , czy coś się nie dzieje :(
Jest jeszcze wcześnie Kochana niedługo da Ci znać ze wszystko w porządku a jadłas juz coś? :*

W nowym domu to mam takich okien 9. Ale myjka to idzie raz dwa. Ani się człowiek nie na macha. Mąż też by mi umył bez problemu bo teściowa mądra kibieta. I mając tylko 3 synów wszystkiego ich nauczyła. No prócz gotowania. Ale posprząta, pranie wlaczy rozwiesi poprasuje, zmywarka też nie jest dla nich tajemnicza, firanki powiesi okna pomyje no naprawdę wszystko zrobią.
W sobotę dostałam ochrzan od męża bo po badaniu wróciłam do domu i miałam odpoczywać, on na budowie dzieci u teściowej a ja poszłam na drzemkę a potem wstałam to myślę ogarnę dom trochę. Posprzątałam z grubsza poodkurzalam pomysłami podłogi i mi się oberwalo. Bo on sam by to zrobil. Ale jak w tygodniu pracuje 8-16 zanim wróci jest przed 17, zje obiad chwila dla dzieci musi być bo potrzebują tego, teraz ogarnięcie pieca zaraz zacznie się ogarnianie podwórka koszenie trawy. To tak naprawdę ja potem wcale go nie widuje. Wieczorem położymy dzieci spać i trzeba ogarnąć bałagan w kuchni, umyć się i już późno jest. Jak jeszcze na budowę jeździ to już wogole ani ja ani dzieci go nie widujemy to muszę robić jak najwięcej by potem.miec czas dla siebie a nie marnować go na sprzątanie
d3a8255d60a70fde0bea1b86e899d1c9.jpg

Napisane na Redmi 3S w aplikacji Forum BabyBoom

mój Antoss tez od wczoraj mniej ruchliwy kilka razy tylko pokopał a ak chyba spał dzis to samo
Mój mały od jakiegoś czasu mniej ruchliwy. Jak zjem Monte i sie położe to kopie ale tylko na chwile. Najbardziej sie uaktywnia jak sie kładę juz do spania, leżę na boku i czuję jakby tam skakał. Staram sie nie świrować. Jutro już wizyta to moze sie dowiem, czemu to moje dziecko takie mało ruchliwe :)

Widzę że nie jestem sama ja też zaczełam schizowac jak nie czułam mojej małej cały dzień aż się popłakałam w nocy ale na drugi dzień wszystko wróciło do normy fika jak zawsze.Nie przejmuj się dzieci nie zawsze mają ochotę na szaleństwa w brzuszku

Super [emoji106]
Wrzucisz w wolnej chwili fotki? [emoji15]
U nas na pewno O będzie robił, na pewno zacznie od czegoś w stylu małpiego gaju, najpierw niziutkie, ale potem, jak Hania będzie większa, to będzie rozbudowywał ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Pewnie ze wrzuce. Jak rozfolujemy. Pewnie w tym tyg. Na zime zawsze D streczuje.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama

Co do wnoszenia - lepiej nie, bo jeszcze bym spadła [emoji23]

A jeśli chodzi o małą - spokojnie, dzieci miewają dni mniejszej aktywności, i to normalne... Ale jak bardzo się stresujesz, to zjedz coś, co lubi - ale w niektóre dni i tak kopnie dwa razy i znowu będzie cisza...

Tak, ja też panikowałam ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Do góry