reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Akurat mieszkania mają opłacone, chociaż taki plus. Ale i tak co miesiąc duzo nas wychodzi np dojazd. 600zl co każdy zjazd do Polski. Życie tam te 200//300euro. Papierosy ok 400zl i chyba jeszcze o czymś zapomniałam.. no ok 2500 :/

Pewnie , że tak to wszystko kosztuje . U nas znajomi też lubią nam liczyć ile to pieniędzy nie mamy :D ale zawsze mówimy że zapraszamy , że mogą spróbować tego miodu :D oczywiście , że jest lepiej dużo lepiej niezaprzeczam, ale jest wiele minusów o których już nikt niemysli :)

Na te dochody to akurat sa sposoby i wiele osob sobie z tym radzi[emoji6] Ale faktycznie ostatnio pogorszyly sie warunki uzyskania kredytu hipotecznego. Dobrze, ze zdazylismy przed zmianami[emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Na wszystko zawsze znajdzie się sposób jak to mówią :D tylko nie każdy jest na tyle odważny i wie co i jak zrobić żeby było dobrze:D

A ja po córce gromadzilam te ładniejsze nie zniszczone a okazało się, że drugi synek i co w rozowym chodzić nie będzie ani w sukienkach a miałam tego dużo i wszystko i tak kupowałam, teraz po synku od razu wydawalam
No wlasnie, nie da sie przewidziec co to bedzie[emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Dokladnie. Bardzo długo mi zajelo zanim skończyłam przeliczać.:) tutaj się zarabia w euro i wydaje w euro w Polsce się w zł zarabia i tak też się wydaje . Za 660 złoty mieszkania niewynajmiesz , przynajmniej bardzo ciężko. A tutaj już jest w czym przebierać. :) kostka masła np 1.5 euro A w Polsce 8 złoty choć po przeliczeniu niby wyjdzie to samo ale jednak dużo mniej się wydaje na życie :) . Ale tak jak mowi3 wszystkiego są plusy i minusy :)
Oj znam to. 4 lata mieszkalam w Niemczech. Trudno sie było przestawić zeby nie przeliczac[emoji3][emoji3][emoji3]

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Pewnie , że tak to wszystko kosztuje . U nas znajomi też lubią nam liczyć ile to pieniędzy nie mamy :D ale zawsze mówimy że zapraszamy , że mogą spróbować tego miodu :D oczywiście , że jest lepiej dużo lepiej niezaprzeczam, ale jest wiele minusów o których już nikt niemysli :)

Znam to doskonale, wszyscy myślą ze śpimy na pieniądzach. Każdy by chciał cos odemnie, ale np wysłać kartkę na święta do mnie to juz cieżko.
W sumie to ja juz sie przyzwyczaiłam bo nie mieszkam w Polsce od 10 lat.

reklama
Ale Was dziś ciężko nadrobić. Czytam tak co 3 strony bo normalnie nie dam rady ;) zbieram sie by isc nogi ogolic i szukam wymowek, bo juz coraz ciężej ;)

Do góry