reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Oj to szybko sie zdecydowala na kolczyki[emoji5] Moja ma 6 lat i jeszvze nie jest gotowa[emoji6]
A jak miala przebijane, pistoletem?

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Tak na 2 pistolety ale było płaczu ze hoho . Tata mowil niunia bedzie bolalo ale ona chce bo w przedszkolu dziewczynki maja ale już po krzyku uszka nie puchly wszystko ok. Jest bardzo szczesliwa[emoji2]

w4sqgzu395zb6ngs.png

reklama
Wtrącę się do przekłuwania uszu... już pal licho kiedy matka idzie przebijać córce uszy, chociaż moim zdaniem przebijać małym dzieciom się nie powinno, ale najważniejsze jest to gdzie idzie to robić. Mało kto wie że uszu nie powinno się przebijać pistoletem u kosmetyczki, takie dziurki dłużej się goją i babrzą gdyż ucho jest miażdżone tępym kolczykiem poprzez siłę z pistoletu, a tak naprawdę uszy powinny być przebijane igłą w salonie piercingu przez człowieka z wykształceniem i doświadczeniem w tym kierunku, a nie przez pierwszą lepszą kosmetyczkę która kupiła sobie pistolet.
Ja powiem tak córeczka chciała bo inne dziewczynki maja w przedszkolu ,tlumaczylismy ze to boli chciała nadal po przebiciu na 2 pistolety rozplakala się to normalne bo ból był nie ukrywalismy z mężem na sile nie robiłam córeczce. Co do uszek są bardzo ładne nie papraja się nawet czerwone nie były(tylko kilka sekund po.przekluciu) ładnie pielegnujemy i jest dobrze a radość dziecka dala nam do myślenia jak bardzo niunia pragnęła [emoji4] a my daliśmy jej prawo wyboru i następnym razem będzie wiedziała że jeśli rodzice mówią ze będzie bolało to będzie nigdy nic na siłę. Takie sprostowanie bo chyba większość odebrała ze zmusilismy córeczke a tak nie było i nigdy nie bedzie[emoji4].

w4sqgzu395zb6ngs.png

Ja powiem tak córeczka chciała bo inne dziewczynki maja w przedszkolu ,tlumaczylismy ze to boli chciała nadal po przebiciu na 2 pistolety rozplakala się to normalne bo ból był nie ukrywalismy z mężem na sile nie robiłam córeczce. Co do uszek są bardzo ładne nie papraja się nawet czerwone nie były(tylko kilka sekund po.przekluciu) ładnie pielegnujemy i jest dobrze a radość dziecka dala nam do myślenia jak bardzo niunia pragnęła [emoji4] a my daliśmy jej prawo wyboru i następnym razem będzie wiedziała że jeśli rodzice mówią ze będzie bolało to będzie nigdy nic na siłę. Takie sprostowanie bo chyba większość odebrała ze zmusilismy córeczke a tak nie było i nigdy nie bedzie[emoji4].

w4sqgzu395zb6ngs.png

Dziewczyny coś na gardło bo.mam zawalone i potworny ból głowy wzięłam 2 apapy nie chce przeginac ratujcie lekarz dopiero na 12:15[emoji54]

w4sqgzu395zb6ngs.png
Ja miałam w zeszłej ciazy pozwolenie na tantum Verde chociaż ktoras z dziewczyn mówiła, ze nie mogła. Sa tabletki do ssania p*r*e*n*a*l*e*n nie wiem czy z tego tez nie ma czegoś do pryskania na gardlo

Hej dziewczyny :) jestem w 17 tygodniu ciąży. Termin mam na ok 28.07 :) postanowiłam dołączyć do waszego forum. Podzielić się radościami , smutkami niestety tez. Od 3 tygodni ciąża jest zagrożona przez odklejające się łożysko :(

Hej dziewczyny :) jestem w 17 tygodniu ciąży. Termin mam na ok 28.07 :) postanowiłam dołączyć do waszego forum. Podzielić się radościami , smutkami niestety tez. Od 3 tygodni ciąża jest zagrożona przez odklejające się łożysko :(
Witaj. Fajnie, ze dolaczylas.Trzymam kciuki żeby bylo ok

hej dziewczyny ja zasypiam jak dziecko codziennie ale dlatego ze jestem wykonczona z jednej pracy do drugiej dom dziecko .. teraz mąż jest w domu do konca marca wiec przynajmniej obiady robi :D
dzis mi sie snilo ze poszlam siku i leciala krew i poszlam do lekarza szybko i mowi ze 9 tydz ciazy ale wszystko ok i nie pzejmowac sie krwia ja nie wiem skad sie biorą takie chore sny...
dobrze ze dzis piatek caly weekend zamierzam lezec i nie wychodzic z lozka

co d szaf ja mam w sypialni na wymiar na cala sciane i faktycznie dobre rozwiazanie ale wlasnie ta sciaa jest zajeta na stale i teraz mamy problem z ustawieniem lozko - lozeczko- komoda .. nie wiem jak to zrobimy ..

@Lipcowa mamusia ja bylam chora na poczatku ciazy to mi pomogl tantum verde

reklama
Cześć dziewczyny, ja juz też od rana dzidziusia poczułam, coraz lepiej mi daje znać o sobie wczoraj to może z 2 godziny popoludniu tylko był spokoj tak to ciągle sie wierci czyli jak rodzeństwo ☺️ jak potem w dalszej ciąży mialam liczyc ruchy to najdluzej zawsze leżałam 5 minut a czasami już w 3 miałam policzone ☺️ i z jednym i z drugim

Fran też się tylko wiercił, mało kiedy mnie kopnął :) czyli jest szansa że rodzeństwo też tak będzie miało :)

Moje ulubione przy 1 ciąży mieliśmy 3 imiona Marysia albo Agatka a dla chlopca Kacper ☺️ mamy Marysię, Kacpra teraz by została Agatka i jak będzie dziewczynka to tak będzie gorzej dla chłopca ☺️

Oj tam, oj tam, będzie Agaton najwyżej :D

Witajcie dziewczyny. Wczoraj po wizycie byłam wykończona. No więc płeć dalej nieznana. Dziecko w pozycji siedzącej i z boku na bok przekręcało się. W ogóle przywitało nas spojrzeniem na wprost. Fajnie było widać oczodoly hehe. :-D
Ale zdjęcie mam inne, na którym nie widać za dobrze bejbika. Za 2tyg znowu wizyta i wtedy połówkowe.:-):-);-)

Veraska, może będzie dziewczynka, skoro wstydliwa... dobrze że wszystko ok!

Dziewczyny, macie niezłe akcje z tym spaniem... ja może nie śpię długo ogólnie (w weekend wstaję 8.30-9.00) ale np. jak mi budzik teraz dzwoni o 6.30 to jestem nieprzytomna....

Do góry