reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Poproś przynajmniej że jednak wolałabys żebyś była zbadana i najlepiej przez kogoś innego , a jak Twoja lekarka? Odezwała się coś?
Jeszcze nie, ma teraz wizyty więc pewnie w przerwie zadzwoni. Wiem na pewno ze jest w szpitalu w niedziele więc będę i tak chciała się z nią umówić żebym mogła podjechać do szpitala zeby zobaczyła jak to wygląda.

oar8qqmza8t91ycr.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

Jeszcze nie, ma teraz wizyty więc pewnie w przerwie zadzwoni. Wiem na pewno ze jest w szpitalu w niedziele więc będę i tak chciała się z nią umówić żebym mogła podjechać do szpitala zeby zobaczyła jak to wygląda.

oar8qqmza8t91ycr.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

No jasne niech też rzuci okiem na was bo się będziesz biedulko stresować tylko . Oby szybko minęło i już nic się niedzialo

Btw, w między czasie kombinuję z projektem sypialni, żeby myśli zająć...

I mam parę pytań do "bardziej doświadczonych"... [emoji15]
1. przewijak - na jakiej wysokości jest optymalnie? Plan jest na ścianę taki, że łóżeczko i komody do końca ściany, więc lepiej na komodzie czy na łóżeczku? A jeśli na komodzie, to wygodniej byłoby wyżej (bo ja wiem, metr?), czy na wysokości 75cm (plus przewijak itd, czyli powiedzmy ok 80cm) będzie ok? Czy wygodniej po prostu przewijak na łóżeczku?
2. Rzeczy dla maleństwa - tak do dwóch lat nie będzie szafy jako takiej, szafa będzie dopiero jak my się przeniesiemy do innego pokoju... I teraz pytanie - czy da się z rzeczami dziecka ogarnąć w szufladach, czy jest dużo takich rzeczy, które za cholerę do szuflady wejść nie będą chciały? Z tego co się zastanawiałam, to większość powinna wejść, ale właśnie nie wiem.... [emoji15]

0d1yrjjgtd95fou3.png
Znając życie na ogół dszuflafa najbardziej się przydaje przy dziecku ciężko z czasem i się zeczy tylko wrzuca A nie układa dba się tylko o te głównie wyjściowe mam 4 młodszego rodzeństwa i 3 malych dzueci w todzinie wuem jak to wyglada ja bym wolala miec poukladane wsxystko lubie miec pozadek ale wszyscy uswiadiaja mi ze latwie wtedy znalesc ciuszki w wlasciwym roxmiaze

3jgxskjo51j6485i.png

1518171165-a4f5d6ff4e38e8b8-aaaaaa.jpeg

Mały balonik, za to biust rośnie [emoji14] dzidziuś też ale chyba na razie ma wystarczająco miejsca i nie wypycha mi brzusia :) ogólnie jak mam sukienkę to inny brzuszek, jak mam spodnie i bluzkę też [emoji14] sukienka uwydatnia - taka opięta :)

p19u3e3k7i5jls9f.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Widać już , że to ciążowy [emoji1]

f2w39n7303c24ozn.png

Dziewczyny mnie tez boli brzuch i ciagnie. Mam brac magnez i jak bol jest silniejszy to wziąć nospe. Lekarka twierdzi, ze z tego co slyszy od pacjentek, to chyba co kolejna ciążą to to rozciaganie macicy bardziej jest odczuwalne i bardziej boli. To tak jak po każdym kolejnym porodzie bardziej boli odkurczanie. Ja po drugim dziecku dostalam przeciwbolowe bo tak bolalo, co po pierwszym porodzie nie odczuwalam.
O matko to nie wiedzialam, ze to obkurczanie bardziej boli[emoji53] Po pierwszym porodzie bol byl nie do zniesienia, to co bedzie teraz?[emoji33]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Znając życie na ogół dszuflafa najbardziej się przydaje przy dziecku ciężko z czasem i się zeczy tylko wrzuca A nie układa dba się tylko o te głównie wyjściowe mam 4 młodszego rodzeństwa i 3 malych dzueci w todzinie wuem jak to wyglada ja bym wolala miec poukladane wsxystko lubie miec pozadek ale wszyscy uswiadiaja mi ze latwie wtedy znalesc ciuszki w wlasciwym roxmiaze

3jgxskjo51j6485i.png
Pod tym względem jestem pedantką, i w szufladach będzie porządek... ;)
Tak wyglądają moje szuflady... (ta jedna akurat O, ale ja wkładam rzeczy..)
(tak, koszulki stoją... I tak, składam skarpetki, majtki, itd... i mam manię segregowania [emoji23])
c77b893366253a6b7b2efcc5ce80543a.jpg
9e5ba6e4890c4d332f4bfd8cdf8ec43f.jpg

0d1yrjjgtd95fou3.png

O matko to nie wiedzialam, ze to obkurczanie bardziej boli[emoji53] Po pierwszym porodzie bol byl nie do zniesienia, to co bedzie teraz?[emoji33]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Po pierwszym porodzie wyszlam ze szpitala rano, po 9:00 a urodzilam o 22:10. Nie bralam zadnych przeciwbolowych, jedynie co to troche mnie meczyly hemoroidy, pojawily sie po porodzie. Ale to nie moglo byc nic powaznego, bo zniknelo po jednym opakowaniu czopkow i nigdy nie wrocilo. Takze poza mega oslabieniem, nie czulam sie jakos zle po tym wszystkim fizycznie.
Ciekawe jak za drugim razem....

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Damy radę :) najbardziej bolaly pierwsze dwie doby i przy karmieniu piersią, ale to juz przynajmniej dziecko miałam przy sobie, to tyle tej ulgi :)

reklama
Do góry