reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

I spodnie z croppa służą bardzo dobrze i myślę że jeszcze sporo w nich miejsca mam ;)

p19u3e3k7i5jls9f.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
A ja czekam aż siostra mi je przyniesie bo zapomniała ostatnio :D

reklama
Hahaha ... pewnie i tak będę siedzial na krzesełku w kuchni... Bo już sobie wyobrażam te pytania gdzie sól..gdzie pieprz... a czosnek jak pokroić no wszystko od podstaw ale docenuam że zaproponował ;) jak go nakieruje raz to już może wejdzie mu w krew niedzielny obiadek :D
Jakbym czytała o sobie [emoji23]
Ale ja te pytania miałam przez telefon, jak trafiłam do szpitala ;)
I teraz w sytuacji awaryjnej potrafi ugotować makaron, zrobić jakiś sos do niego, albo z suszonymi pomidorami lub szpinakiem... ;)
Trzymam kciuki, żeby sobie poradził i nie zniechęcił [emoji106]

0d1yrjjgtd95fou3.png

Btw, w między czasie kombinuję z projektem sypialni, żeby myśli zająć...

I mam parę pytań do "bardziej doświadczonych"...
emoji15.png

1. przewijak - na jakiej wysokości jest optymalnie? Plan jest na ścianę taki, że łóżeczko i komody do końca ściany, więc lepiej na komodzie czy na łóżeczku? A jeśli na komodzie, to wygodniej byłoby wyżej (bo ja wiem, metr?), czy na wysokości 75cm (plus przewijak itd, czyli powiedzmy ok 80cm) będzie ok? Czy wygodniej po prostu przewijak na łóżeczku?
2. Rzeczy dla maleństwa - tak do dwóch lat nie będzie szafy jako takiej, szafa będzie dopiero jak my się przeniesiemy do innego pokoju... I teraz pytanie - czy da się z rzeczami dziecka ogarnąć w szufladach, czy jest dużo takich rzeczy, które za cholerę do szuflady wejść nie będą chciały? Z tego co się zastanawiałam, to większość powinna wejść, ale właśnie nie wiem....
emoji15.png

0d1yrjjgtd95fou3.png

Ja mam duze szufl
ja mam na mysli delikatniejsze skurcze jak sie ma zapacia
przy normalnych skurczach porodowych to bol jest naprawde ostry czlowiek az sie spoci od razu z bolu

Ja tak mialam, bylam cala mokra, blada. Dostalam biegunki. Z bolu myslalam ze zwymiotuje. Na koncu opadlam z sil, dostalam drgawek. W szpitalu okazalo sie ze wszystko jest w jak najlepszym porzadku. To bylo w grudniu przed swietami. :/

@_agnieszka_ ja miałam u młodego w pokoju szuflady właśnie, dokładnie te komody z ikei które wrzucilaś na projekcie- tylko 2 tej samej szerokości. A na górze różne koszyczki, jakieś ramki itp. Moim zdaniem w szufladach najłatwiej segregować takie małe rzeczy. No i widzę że też kochasz segregatory szufladowe jak ja :D <3

Wczoraj pytałam M czy widzi te kg u mnie i stwierdził że nie. W sumie to ja też je nie bardzo widzę, może troszkę na brzuchu i udach.

Ja myślę że facet ma już trochę doświadczenia i wie że lepiej nie narażać się kobiecie w ciąży...! ;) Żartuję Ola oczywiście, na Twoich zdjęciach to masz mini ten brzuszek!

Witam mamusie [emoji3][emoji3] ja dopiero mam chwile zeby sie odezwac... Moj brat wczoraj zrobil niespodziankę i przyjechal z Niemiec na kilka dni wiec czas zajety.

Po wczorajszym usg moj Maz tak sie ucieszyl z synka ze juz szuka ciuszkow. Dzisiaj znalazl mega body.
Capture+_2018-02-09-15-40-43.png

0d1ysek21gn9227h.png

Załączniki

• Capture+_2018-02-09-15-40-43.png
    Capture+_2018-02-09-15-40-43.png
    111,9 KB · Wyświetleń: 332
Witam mamusie [emoji3][emoji3] ja dopiero mam chwile zeby sie odezwac... Moj brat wczoraj zrobil niespodziankę i przyjechal z Niemiec na kilka dni wiec czas zajety.

Po wczorajszym usg moj Maz tak sie ucieszyl z synka ze juz szuka ciuszkow. Dzisiaj znalazl mega body.
0d1ysek21gn9227h.png

Faktycznie super!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Po pierwszym porodzie wyszlam ze szpitala rano, po 9:00 a urodzilam o 22:10. Nie bralam zadnych przeciwbolowych, jedynie co to troche mnie meczyly hemoroidy, pojawily sie po porodzie. Ale to nie moglo byc nic powaznego, bo zniknelo po jednym opakowaniu czopkow i nigdy nie wrocilo. Takze poza mega oslabieniem, nie czulam sie jakos zle po tym wszystkim fizycznie.
Ciekawe jak za drugim razem....
Ja jeszcze w domu bylam na tramalu[emoji53]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Damy radę :) najbardziej bolaly pierwsze dwie doby i przy karmieniu piersią, ale to juz przynajmniej dziecko miałam przy sobie, to tyle tej ulgi :)
Mi sie bardzo szybko macica obkurczala dlatego bardzo bolalo. Az plakalam z bolu. Przez 3 doby spalam w sumie 2 godziny.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Do góry