reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Mi nie mówił nic o cialku żółtym, a zdjecie jest niewyraźne. Ja mam od dziecka taki problem, że nie mam cierpliwości. Ja wszystko chce wiedzieć i mieć już tu i teraz. Oczekiwanie w niepewności to dla mnie zawsze katorga.
Na zdjęciu to za bardzo w tym tyg nie mamy co zobaczyć :) ja jestem dobrej myśli i mam nadzieję że za tydzień zobaczę małe bobo :)

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Na zdjęciu to za bardzo w tym tyg nie mamy co zobaczyć :) ja jestem dobrej myśli i mam nadzieję że za tydzień zobaczę małe bobo :)

Na pewno tak będzie ;) Głupia jestem, że się martwię bezpodstawnie. W 1 ciąży też wkrecalam sobie jakieś puste jaja, a teraz moje "puste jajo" robi mi wykład na temat księżyców Saturna, a mi już głowa pęka od słuchania o tym kosmosie :)

Na pewno tak będzie ;) Głupia jestem, że się martwię bezpodstawnie. W 1 ciąży też wkrecalam sobie jakieś puste jaja, a teraz moje "puste jajo" robi mi wykład na temat księżyców Saturna, a mi już głowa pęka od słuchania o tym kosmosie :)
Mi też gdzieś to przez głowę przeszlo bo jeszcze ostatnio koleżanka o tym opowiadała, że tak miała, ale z drugiej strony wychodzę z założenia że to że ona miała nie oznacza że ja też mam mieć ;) nie nastawiam się ;) wolę myśleć pozytywnie;) negatywne myślenie i nerwy mi nie pomogą absolutnie :)

Dziewczyny! Polecacie coś na infekcje intymna co można stosować w ciąży? Mój ginekolog mało się przejął i na razie ratowalam się rumiankiem i clotrimazolum od wczoraj ale może wy coś podpowiecie :)

Ja za juz czekam u mojego pana doktora jak będę po odezwę się niunia może z nami wejdzie na usg juz się kochana doczekać nie moze[emoji7]

w4sqgzu395zb6ngs.png
Czekamy na wieści [emoji11]

Ja na pierwszą wizytę poszłam jak bylam 4tc+4 i był widoczny tylko maleńki pęcherzyk. Oczywiście już sobie nawkręcałam, że to na bank puste jajo płodowe i wgl że pewnie zaraz zaczne krwawic a jak nie to mnie czeka zabieg. Ja jestem straszną panikarą. Po 2 tygodniach miałam kolejnąwizytę. Przed kazdą wizytą mnie ważą i mierzą ciśnienie. Wtedy bylam tak zdenerwowana że miałam 180/90. jak wchodizłam do gabinetu to się nogi pode mną uginały bo bałam się że ginekolg potwierdzi moje objawy. To oczywiście były tylko wymysły mojej wyobraźni bo po 5 minutach już widziałam pikające serduszko :) sama sobie potem mówilam, że muszę się ogarnąc bo się tylko niepotrzenie denrwuje. Nadal jestem panikarą, taki chyba mój urok :D

reklama
Dziewczyny jakie macie zdanie na temat jedzenia cytrusów w ciąży? Można czy nie? Bo spotykam się z różnymi zdaniami i nie wiem czy mogę zjeść mandarynki :(

Do góry