reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2018

Mi nie mówił nic o cialku żółtym, a zdjecie jest niewyraźne. Ja mam od dziecka taki problem, że nie mam cierpliwości. Ja wszystko chce wiedzieć i mieć już tu i teraz. Oczekiwanie w niepewności to dla mnie zawsze katorga.
Na zdjęciu to za bardzo w tym tyg nie mamy co zobaczyć :) ja jestem dobrej myśli i mam nadzieję że za tydzień zobaczę małe bobo :)

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Na zdjęciu to za bardzo w tym tyg nie mamy co zobaczyć :) ja jestem dobrej myśli i mam nadzieję że za tydzień zobaczę małe bobo :)

Na pewno tak będzie ;) Głupia jestem, że się martwię bezpodstawnie. W 1 ciąży też wkrecalam sobie jakieś puste jaja, a teraz moje "puste jajo" robi mi wykład na temat księżyców Saturna, a mi już głowa pęka od słuchania o tym kosmosie :)

Na pewno tak będzie ;) Głupia jestem, że się martwię bezpodstawnie. W 1 ciąży też wkrecalam sobie jakieś puste jaja, a teraz moje "puste jajo" robi mi wykład na temat księżyców Saturna, a mi już głowa pęka od słuchania o tym kosmosie :)
Mi też gdzieś to przez głowę przeszlo bo jeszcze ostatnio koleżanka o tym opowiadała, że tak miała, ale z drugiej strony wychodzę z założenia że to że ona miała nie oznacza że ja też mam mieć ;) nie nastawiam się ;) wolę myśleć pozytywnie;) negatywne myślenie i nerwy mi nie pomogą absolutnie :)

Dziewczyny! Polecacie coś na infekcje intymna co można stosować w ciąży? Mój ginekolog mało się przejął i na razie ratowalam się rumiankiem i clotrimazolum od wczoraj ale może wy coś podpowiecie :)

Ja za juz czekam u mojego pana doktora jak będę po odezwę się niunia może z nami wejdzie na usg juz się kochana doczekać nie moze[emoji7]

w4sqgzu395zb6ngs.png
Czekamy na wieści [emoji11]

Ja na pierwszą wizytę poszłam jak bylam 4tc+4 i był widoczny tylko maleńki pęcherzyk. Oczywiście już sobie nawkręcałam, że to na bank puste jajo płodowe i wgl że pewnie zaraz zaczne krwawic a jak nie to mnie czeka zabieg. Ja jestem straszną panikarą. Po 2 tygodniach miałam kolejnąwizytę. Przed kazdą wizytą mnie ważą i mierzą ciśnienie. Wtedy bylam tak zdenerwowana że miałam 180/90. jak wchodizłam do gabinetu to się nogi pode mną uginały bo bałam się że ginekolg potwierdzi moje objawy. To oczywiście były tylko wymysły mojej wyobraźni bo po 5 minutach już widziałam pikające serduszko :) sama sobie potem mówilam, że muszę się ogarnąc bo się tylko niepotrzenie denrwuje. Nadal jestem panikarą, taki chyba mój urok :D

reklama
Dziewczyny jakie macie zdanie na temat jedzenia cytrusów w ciąży? Można czy nie? Bo spotykam się z różnymi zdaniami i nie wiem czy mogę zjeść mandarynki :(

Do góry