reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Chyba już wszystko wypróbowalam tutaj od dziewczyn nic nie pomaga. Eh obym nie musiała wylądować w szpitalu i żeby niuni silne było :)
Napewno jest, tymabrdziej jak daje tak popalic na wstepie :) Ponoc zblizamy sie juz do momentu gdzie mdlosci lagodnieja i ciaza bedzie lzejsza. OBY [emoji6]

Napisane na HTC Desire 10 lifestyle w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Tez mnie lekarka nastraszyla cukrzyca. Mam isc zrobic badania glukozy, ale syn chory wiec pewnie zostawię to na przyszły tydzień.
Ja mam wizyte 5.01 i zaraz przed nia, czyli po nowym roku mam isc na test obciazenia. Ech ciekawe co za ciekawostki tam wyjda. Nie lubie tego badania, ale coz.

A ja wyczytałam ze teraz w 10 tyg mdłości i wymioty się nasila :(((
No tak, teraz takie apogeum tych przykrych objawow, ale za niedlugo koniec. Tyle dalo sie wytrzymac, wiec i chwilke dluzej mysle ze tez sie da.
Ja wymiotowalam tylko raz, mdli mnie co dzien i jest to okropne.

Na pewno wam sie koedys pochwalę jesli kiedykolwiek mi się uda

f2wlk6nllyt56xuu.png

Aniołek [*] 10.12.2017 8t3d
Uda sie! Nie ma powodu, zeby sie nie udalo, tymbardziej ze juz masz jedna zdrowa corke. Jak tylko bedziesz gotowa, to dzialaj.

Hej dziewczyny, czy bóle brzucha w ciąży to normalna rzecz?:hmm:
Mnie bolal na poczatku mocno i co dzien plus krzyze. Typowe bole jak przy okresie. Z kazdym tyg co raz mniej teraz. Ale sa dni kiedy zaboli. Poki nie masz plamien, bron Boze krwawien i bol jest do zniesienia to chyba ok. Lekarzem nie jestem, kazda osoba tez ma inaczej. Ale za te bole to odpowiadaja hormony i rosnaca, rozciagajaca sie macica. Takze raczej bez stresu.

Od dzisiaj wskoczyłam w spodnie ciążowe i czas chyba schować zwykłe jeansy do szafy. Niby się jeszcze mieszczę, ale już odczuwam dyskomfort na wysokości brzucha i nie chce ściskać dziecka niepotrzebnie. W pracy jeszcze nie wszyscy wiedzą i chce poczekać na koniec grudnia z informacją. Także super, że są oversizowe swetry ;)

reklama
Dziewczyny a tak z innej beczki troche. Jak lezycie na plasko na plecach, czujecie juz brzuszek-macice?
Ja dzis mam 9+1 tyg i sama w sumie nie wiem. Tyle ze ogolnie mam brzuszek "swoj" plus w tym miejscu blizne po cc i wyczucie nie jest tak latwe jak w poprzednich ciazach.

Ja czuję macicę (leżąc tak jak opisałaś, brzuch rozluźniony) dość wyraźnie.I wydaje mi się spora jak na tydzień ciąży, w którym jestem. W poprzedniej ciąży miałam tak w 13-14 tc teraz jestem w 8 tc (dokładnie 7+1) więc jestem trochę przestraszona. (Takie objawy daje ciąża zaśniadowa) Muszę jakoś uzbroić się w cierpliwość do pierwszego USG. Jeszcze 11 dni :-/

Do góry