reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Ja czuję macicę (leżąc tak jak opisałaś, brzuch rozluźniony) dość wyraźnie.I wydaje mi się spora jak na tydzień ciąży, w którym jestem. W poprzedniej ciąży miałam tak w 13-14 tc teraz jestem w 8 tc (dokładnie 7+1) więc jestem trochę przestraszona. (Takie objawy daje ciąża zaśniadowa) Muszę jakoś uzbroić się w cierpliwość do pierwszego USG. Jeszcze 11 dni :-/
A moze masz podwojne szczescie w brzuszku i to nic zlego? [emoji6] Z reszta kolejne ciaze chyba szybciej "wywalaja" brzuch. Ja w pierwszej taki ciazowy mialam okolo 6 miesiaca, lekka pileczke, w drugiej nie pamietam dokladnie ale w 13 tyg jak trafilam do szpitala to juz bylo widac napewno zaokraglony. Teraz inna gadka bo bez ciazy jest jaki jest [emoji23]

Napisane na HTC Desire 10 lifestyle w aplikacji Forum BabyBoom

Od dzisiaj wskoczyłam w spodnie ciążowe i czas chyba schować zwykłe jeansy do szafy. Niby się jeszcze mieszczę, ale już odczuwam dyskomfort na wysokości brzucha i nie chce ściskać dziecka niepotrzebnie. W pracy jeszcze nie wszyscy wiedzą i chce poczekać na koniec grudnia z informacją. Także super, że są oversizowe swetry ;)
Też mam taki plan. Z tym, że u mnie w rodzinie nikt nie wie (tylko mąż). Będziemy informować dopiero po badaniach prenatalnych. Jak będzie dobrze to wtedy dowie się też nasz syn.
Swetry górą! ;-)

A jak w koncu liczyc te tyg? Ja mam dzis 9+1, czyli tydz 9, czy 10? Juz sie gubie [emoji12]

Ja liczę, że to 9 tydzień :)

ckaidqk3209a60dl.png

f2w3rjjgff3k7jur.png

Paskudnie psychicznie bardzo zle. Fizycznie na tyle dobrze że dzisiaj wychodze. Wole sie w M wtulic i wyplakac niż tutaj sama ze sobą. Pusto sie tak czuje a brzuch mi sie splaszczyl ehhh..... No trudno. Jakos musze przez to przejść. Jak tyljo zielone swiatlo dostane to od razu dzialamy.

f2wlk6nllyt56xuu.png

Aniołek [*] 10.12.2017 8t3d
Zrelaksuj się, napij się wina, zrób sobie jakąś przyjemność. Jestem pewna, że zostaniesz mamą jeszcze w 2018 roku :) wszystkie bedziemy Ci kibicować !

Ja liczę, że to 9 tydzień :)

ckaidqk3209a60dl.png

f2w3rjjgff3k7jur.png
No wlasnie jak ktos kto wie pyta w ktorym jestem, to podaje tak jak Ty, a zauwazylam ze kazdy inaczej. Kuzynka meza w ciazy jak byla i zapytalam ktory tydz, to powiedziala "4 miesiac juz". To to w ogole dla mnie abstrakcja. Zaczne podawac same dni np 136, bedzie po problemie [emoji23]

No tak, teraz takie apogeum tych przykrych objawow, ale za niedlugo koniec. Tyle dalo sie wytrzymac, wiec i chwilke dluzej mysle ze tez sie da.
Ja wymiotowalam tylko raz, mdli mnie co dzien i jest to okropne.

Mnie też non stop mdli, ale zwymiotowac nie umiem. Często wisze nad kibelkiem i nic. W 1 ciąży skonczylo sie w 11tc, oby teraz też tak szybko :)

No wlasnie jak ktos kto wie pyta w ktorym jestem, to podaje tak jak Ty, a zauwazylam ze kazdy inaczej. Kuzynka meza w ciazy jak byla i zapytalam ktory tydz, to powiedziala "4 miesiac juz". To to w ogole dla mnie abstrakcja. Zaczne podawac same dni np 136, bedzie po problemie [emoji23]

Ja liczę, że jak jestem w 8 to w 8 i np 6 dniu... I że za kilka dni 9 :) ( ja wchodzę w 9 w środę :)

ckaidqk3209a60dl.png

f2w3rjjgff3k7jur.png

reklama
Byłam dziś na badaniach, zrobiłam FT3, FT4, przeciwciała anty TPO i THS, mam nadzieję, że TSH chociaż trochę spadło i reszta wyników też nie będzie zła, mam stresa. Po 15 mogę odebrać wyniki.
Założyłam sobie notesik gdzie będę pisała wszystkie wydatki od początku ciąży :) Z ciekawości chciałabym wiedzieć jaka sumka się nazbiera do porodu :p

Do góry