reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja tez corke juz wyprawilam do szkoly, jak zawsze musialo byc spiecie. Ja nie wiem jak ona to robi. Ma 3 kurtki do szkoly i 2 do zabawy kolo domu. Dzis wyciagam kazda po kolei i kazda z blota. I nie to ze gdzies delikatnie musnieta. Cale plecy, tylek rekawy. Ja nie wiem jak ona wraca z rej szkoly, serio... Poszla w takiej brudnej, wstyd troche, ale trudno. Wroci dzis to hurtowo w pralke wrzuce.
Dwulatka od wczoraj chora... Modlilam sie, zeby nie zlapac i co? Dzis sie obudzilam z mega katarem i bolem gardla. A gardla sie panicznie boje. Mam straszne sklonnosci do anginy. W przeciagu roku 4 razy antybiotyk bralam na to swinstwo. Jednak Mam nadzieje ze sie nie rozwinie bardziej :)

Napisane na HTC Desire 10 lifestyle w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Na pewno jest dobrze :)
Ja dziś na 16 idę do rodzinnego po skierowanie do endo. M mi wczoraj powiedział, że ginekolog mi tego skierowania nie wypisał [emoji14] Już sama nie wiem, byłaś święcie przekonana, że mi dawał.
Zakręcona jak ta lala jesteś.
Zauwazylam ze cos mi tam sie pobrudzi wkladka jak chodze dlatego staram sie leżeć jak najwięcej. A jedna znajoma mi poradzila zebym za duzo nie lezala itp a skoro plamie glownie jak chodzę? I weź tu bądź człowieku mądry.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

Ja tez corke juz wyprawilam do szkoly, jak zawsze musialo byc spiecie. Ja nie wiem jak ona to robi. Ma 3 kurtki do szkoly i 2 do zabawy kolo domu. Dzis wyciagam kazda po kolei i kazda z blota. I nie to ze gdzies delikatnie musnieta. Cale plecy, tylek rekawy. Ja nie wiem jak ona wraca z rej szkoly, serio... Poszla w takiej brudnej, wstyd troche, ale trudno. Wroci dzis to hurtowo w pralke wrzuce.
Dwulatka od wczoraj chora... Modlilam sie, zeby nie zlapac i co? Dzis sie obudzilam z mega katarem i bolem gardla. A gardla sie panicznie boje. Mam straszne sklonnosci do anginy. W przeciagu roku 4 razy antybiotyk bralam na to swinstwo. Jednak Mam nadzieje ze sie nie rozwinie bardziej :)

Będzie dobrze zobaczysz. Moze to tylko przeziębienie.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

Zakręcona jak ta lala jesteś.
Zauwazylam ze cos mi tam sie pobrudzi wkladka jak chodze dlatego staram sie leżeć jak najwięcej. A jedna znajoma mi poradzila zebym za duzo nie lezala itp a skoro plamie glownie jak chodzę? I weź tu bądź człowieku mądry.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png
Wiesz co, moze chodzi tu tez o zwykla grawitacje. Lezysz to sie to wszystko zbiera, zbiera, wstaniesz wyplywa. Mi tak kiedys lekarz ze szpitala tlumaczyl, jak w poprzedniej ciazy bylam po mega krwawieniu (krwiak), panikowalam co chwila ze plamie.
Dobrze ze dostalas tabletki, one wiele potrafia zrobic dobrego w ciazy :)

Wiesz co, moze chodzi tu tez o zwykla grawitacje. Lezysz to sie to wszystko zbiera, zbiera, wstaniesz wyplywa. Mi tak kiedys lekarz ze szpitala tlumaczyl, jak w poprzedniej ciazy bylam po mega krwawieniu (krwiak), panikowalam co chwila ze plamie.
Dobrze ze dostalas tabletki, one wiele potrafia zrobic dobrego w ciazy :)

Aha to wedlug Ciebie lepiej normalnie chodzic czy bardziej leżeć? Bo juz mi sie w glowie miesza.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

Aha to wedlug Ciebie lepiej normalnie chodzic czy bardziej leżeć? Bo juz mi sie w glowie miesza.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png
Lez, ja swoje tez wylezalam i nie zaluje. Lepiej w ta strone. Po co sobie pozniej w brode pluc. Stwierdzisz, ze jest calkiem ok, to zaczniesz biegac :)
Glownie chodzi mi o to, ze moze tez stad te plamienia jeszcze jak idziesz so kibelka, czy wstajesz na chwile.

Lez, ja swoje tez wylezalam i nie zaluje. Lepiej w ta strone. Po co sobie pozniej w brode pluc. Stwierdzisz, ze jest calkiem ok, to zaczniesz biegac :)
Glownie chodzi mi o to, ze moze tez stad te plamienia jeszcze jak idziesz so kibelka, czy wstajesz na chwile.

Zauwazylam ze od razu jak wstane to nic nie ma, dopiero jak juz usiade to po jakimś czasie cos sie pojawia. Juz lekko swiruję po prostu. Dlatego tak sprawdzam. Dobre i to ze twj kawy z mlekiwm nie ma za duzo. Ot takie kilka kropeke w ciągu dnia. Moze faktycznie to tylko plamienie z okazji terminu @. Kurna jak sie bedzie z tydzien utrzymywac to wtedy zaczne ostro panikowac. A wczoraj tak ladnie swrducho biło i w ogóle dzidzi juz bardziej widoczne.....cxyli rosnie i z samym maluchem jest chyba wszystko ok. To skad to plamienie kurna?

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

Zauwazylam ze od razu jak wstane to nic nie ma, dopiero jak juz usiade to po jakimś czasie cos sie pojawia. Juz lekko swiruję po prostu. Dlatego tak sprawdzam. Dobre i to ze twj kawy z mlekiwm nie ma za duzo. Ot takie kilka kropeke w ciągu dnia. Moze faktycznie to tylko plamienie z okazji terminu @. Kurna jak sie bedzie z tydzien utrzymywac to wtedy zaczne ostro panikowac. A wczoraj tak ladnie swrducho biło i w ogóle dzidzi juz bardziej widoczne.....cxyli rosnie i z samym maluchem jest chyba wszystko ok. To skad to plamienie kurna?

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png
No wlasnie to jest najgorsze, ze ciezko wytlumaczyc. Jak sie nadal bedziesz niepokoic, to jedz na ip, oni Ci zrobia przy okazji napewno badania krwi itd. Bedziesz duzo spokojniejsza.
Ja z krwiakiem mialam przeboje. Pewnego wieczoru zabolal mnie brzuch, jak mega takie wzdecie i nagle bum, tona krwi ze mnie poleciala. Nim dojechalam do szpitala to kapalo mi doslownie z nog, ze spodni. Bylam wtedy w 13 tyg, swierzo po wizycie. Oczywiscie z wielkim placzem weszlam na ta ip, Panie odrazu mnie zabraly, zrobili usg i jakiez moje zdziwienie ze dziedzia radosnie podskakiwala w brzuchu. Polozyli mnie na 2 dni, poki najgorsze krwawienie nie przeszlo. Pozniej do domu, duphaston, luteina, nospa i zelazo bo troche sie tam pokrwawilam.
Oczywiscie mimo zapewnien lekarzy ze powinno byc ok, odwiedzalam ich jeszcze z panika tam z 3-4 razy. Wolalam sprawdzic i w tylku mialam co sobie mysla. Po porodzie, jak bralam wypis, babka z rejestracji mi powiedziala, ze do konca zycia mnie nie zapomni, z jakim placzem do nich weszlam i ze urodzilam pozniej takie zddowe i duzo dziecko.
Takze lez, odpiczywaj, jak cos sie bedzie dzialo to kontroluj, bo warto.

reklama
Na pewno kochana jest wszystko dobrze :) ja plamilam 1.5 tygodnia z przerwami także luzik:)
Przepraszam że zapytam, jak intensywne to plemienie miałaś? Duzo tego bylo czy tez takie kropelki tak jak u mnie? Brałaś dupka, bolal brzuch bardziej niz zwykle?
No i widzisz gdybym nadal chodzila do pracy to na pewno bym tego nie utrzymala. A wczoraj po tym dupku to jak mnie nagle cyce rozbolały i podbrzusze zaczelo swoja stala altywnosc....az sie nawet ucieszylam.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

Do góry