reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Mniam najlepsza :-) ja jeszcze lubię sarepską albo miodową no i francuską

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

Haha ja i moje dzieciątko zdecydowanie stołowa [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] Ale mi się śmiać chce samej z siebie z tej kanapki z musztarda[emoji23] [emoji23]

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja ostatnio jadlam z keczupem samym tak ze prawir podobnie.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png
Powiem Ci , że jak kiedyś słyszałam o zachciankach w ciąży jeszcze zanim w ogóle w planie mialam zostać mama to se myślałam Boże co te kobiety wymyślają [emoji23] i ze ciągle zmęczone, że wymiotuja itd nigdy wierzyć mi się nie chciało no to proszę bardzo...mam wszystko i teraz wierzę we wszystko [emoji14]

Dziewczyny, a jeśli chodzi o środki do pielęgnacji typu płyny do kąpieli, balsamy używacie te co dotychczas czy te przeznaczone dla kobiet w ciąży ? ;)

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom
Ja to co zwykle. Jedynie balsam zamienilam z ujedrniajacego na nawilzajacy.

0d1yskjo72vqgv4p.png

mhsvvcqgy72d4kw0.png

Aniołek[*]8.08.2017

Powiem Ci , że jak kiedyś słyszałam o zachciankach w ciąży jeszcze zanim w ogóle w planie mialam zostać mama to se myślałam Boże co te kobiety wymyślają [emoji23] i ze ciągle zmęczone, że wymiotuja itd nigdy wierzyć mi się nie chciało no to proszę bardzo...mam wszystko i teraz wierzę we wszystko [emoji14]

Ja w pietwszej ciąży specjalnych zachcianek nie mialam a twraz to co chwile cos....wczoraj kupilismy mandarynki i dzisiaj moedzy obiadem a kolacja mowie M zeby mi przyniósl jedną. To ten ofiarnie ją nawet obral i jak mi ją podal ja stwierdzilam, że mi się odechcialo xD

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

reklama
Hihi..
Margana - podobno w zakonie tak jest, ze jak jedna ma @ to inne od razu tez.

Darka83 - jak napisalam wczesniej , zastanawialam sie z punktu pracodawcy jak odnosi sie praca do ciazy.
Nikomu nie zarzucam, ze siedzi na zwolnieniu, bo "lubi" albo "sie nalezy".
Kazdy ma wlasne sumienie I kazdy decyduje o swoim I dziecka losie I nikomu nic do tego.
Jesli moge jednak sie wypowiedziec to wedlug mnie pracodawca w swietle polskiego prawa ma jednak przerabane zatrudniajac kobiete w wieku produktywnym :rofl: z uwagi, iz ciezarnej kobiecie nalezy sie wszystko, a pracodawcy praktycznie nic.
Ale to moje wlasne zdanie...
W świetle polskiego prawa jeśli warunki pracy są nie odpowiednie dla kobiety w ciąży czyli szkodliwe bądź zagrażające życiu to pracodawca powinien zmienić takiej kobiecie stanowisko na inne nie zagrażające dziecku z zachowaniem dotychczasowego wynagrodzenia a jeśli nie ma takiej możliwości powinien zwolnić kobietę z obowiązku świadczenia pracy przy jednoczesnym dalszym wypłacaniu obecnego wynagrodzenia. Czyli nie chodzisz do pracy, nie pracujesz a wypłata jest. Więc tak naprawdę pracodawcy jest to na rękę że taka idzie na l4. On płaci tylko pierwsze 33 dni a resztę ZUS. Dodatkowo może szukać zastępstwa na te dwa lata.

Do góry