reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

W świetle polskiego prawa jeśli warunki pracy są nie odpowiednie dla kobiety w ciąży czyli szkodliwe bądź zagrażające życiu to pracodawca powinien zmienić takiej kobiecie stanowisko na inne nie zagrażające dziecku z zachowaniem dotychczasowego wynagrodzenia a jeśli nie ma takiej możliwości powinien zwolnić kobietę z obowiązku świadczenia pracy przy jednoczesnym dalszym wypłacaniu obecnego wynagrodzenia. Czyli nie chodzisz do pracy, nie pracujesz a wypłata jest. Więc tak naprawdę pracodawcy jest to na rękę że taka idzie na l4. On płaci tylko pierwsze 33 dni a resztę ZUS. Dodatkowo może szukać zastępstwa na te dwa lata.
Otoz to [emoji3]

0d1yskjo72vqgv4p.png

mhsvvcqgy72d4kw0.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Dzień dobry! A właściwie dobry wieczór :)

Dziwnie mi się z Wami witać, bo to już mój czwarty wątek forumowy ;) Nie czytałam Was jeszcze, bo czekałam na oficjalne potwierdzenie ciąży u lekarza. Ale wizyta już się odbyła, serduszko bije, maluszek ma ponad 1 cm i ładnie rośnie.

Nie będę się rozpisywać, bo pewnie poznamy się przez najbliższe miesiące :) W domu mam już trójkę dzieciaków - urodzonych co 20 miesięcy. Zawsze mieliśmy w planie czwórkę, ale jeszcze 1,5 roku temu mieszkaliśmy w dwóch pokojach w bloku i byłoby to lekkie szaleństwo ;) Teraz warunki się zmieniły, więc wróciliśmy do realizacji swoich marzeń. Mam nadzieję, że dzieciątko będzie rosło zdrowo i w lipcu rodzina się nam powiększy :)

Dzień dobry! A właściwie dobry wieczór :)

Dziwnie mi się z Wami witać, bo to już mój czwarty wątek forumowy ;) Nie czytałam Was jeszcze, bo czekałam na oficjalne potwierdzenie ciąży u lekarza. Ale wizyta już się odbyła, serduszko bije, maluszek ma ponad 1 cm i ładnie rośnie.

Nie będę się rozpisywać, bo pewnie poznamy się przez najbliższe miesiące :) W domu mam już trójkę dzieciaków - urodzonych co 20 miesięcy. Zawsze mieliśmy w planie czwórkę, ale jeszcze 1,5 roku temu mieszkaliśmy w dwóch pokojach w bloku i byłoby to lekkie szaleństwo ;) Teraz warunki się zmieniły, więc wróciliśmy do realizacji swoich marzeń. Mam nadzieję, że dzieciątko będzie rosło zdrowo i w lipcu rodzina się nam powiększy :)
Witam multi mamo...jak ty ogarniasz takie maluchy,ja mam w domu 10latke i chlopcow w wieku 9 i 7 . Czasem zastanawiam sie jak ja ogarne 4 jak sie malenstwo pojawi.

Dzień dobry :) Chyba mam lenia, zazdroszczę tym, które mogą sobie pospać i poleniuchować w domu :)
Hejka,z checia sie z toba zamienie . Jak pracowalam to byla bardziej zorganizowana. Teraz na wszystko brakuje mi czasu i w biegu. Wlasnie zaraz musze budzic szarancze ,sniadanie ogarniete dla nich. Odwioze ich do szkoly i prosto na wizyte a pozniej zakupy ,musze isc stanik kupic bo moje juz mnie tak cisna ze nie daje rady.

Witam z rana. Na wkladce po nocy aby tylko male pol kropelki kawki z mlekiem na pewno jasniejszej niz wczoraj. Jest dobrze?.....

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

reklama
Witam z rana. Na wkladce po nocy aby tylko male pol kropelki kawki z mlekiem na pewno jasniejszej niz wczoraj. Jest dobrze?.....

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png
Na pewno jest dobrze :)
Ja dziś na 16 idę do rodzinnego po skierowanie do endo. M mi wczoraj powiedział, że ginekolog mi tego skierowania nie wypisał :p Już sama nie wiem, byłaś święcie przekonana, że mi dawał.

Do góry