reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2018

Właśnie nie wiem! Położna u której byłam powiedziała, że nie bardzo się zna na bliźniakach i że nie chce mi nic mówić, i że wszystkiego dowiem się w szpitalu. Dzieciaczki są od siebie ładnie oddzielone, to chyba dobry znak, nie?
Mi to wygląda na pewno na 2o a czy 1k czy 2k to nie mam pojęcia. A najciezszy typ blizniaczej ciazy to 1k1o czyli w jednym worku owodniowym oddzielone cienką bloną. Czyli nie wiadomo czy twoje dzieciaczki dziela wspolnie łożysko czy tez kazde ma swoje osobno?

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

reklama
Mi to wygląda na pewno na 2o a czy 1k czy 2k to nie mam pojęcia. A najciezszy typ blizniaczej ciazy to 1k1o czyli w jednym worku owodniowym oddzielone cienką bloną. Czyli nie wiadomo czy twoje dzieciaczki dziela wspolnie łożysko czy tez kazde ma swoje osobno?

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

Tego jeszcze nie wiem :( Położna powiedziała mi, że są dobrze od siebie oddzielone, co dobrze wróży. Jedno jest wyżej, drugie niżej. Oby dwa serduszka biją. I tak ślicznie się ruszały :)

Oczywiście się popłakałam, a mój partner siedział ze stoickim spokojem :) Zaraz potem chciał iść oglądać podwójne wózki :)

W sumie myślałam o tym, że byłoby super mieć bliźniaki, Bliźniaki mają pomiędzy sobą taką magiczną wieź... Ale nie spodziewałam się, że to się naprawde stanie. Mój tata jest bliżniakiem, ale to ponoć po linii kobiet się dziedziczy.

Tego jeszcze nie wiem :( Położna powiedziała mi, że są dobrze od siebie oddzielone, co dobrze wróży. Jedno jest wyżej, drugie niżej. Oby dwa serduszka biją. I tak ślicznie się ruszały :)

Oczywiście się popłakałam, a mój partner siedział ze stoickim spokojem :) Zaraz potem chciał iść oglądać podwójne wózki :)

W sumie myślałam o tym, że byłoby super mieć bliźniaki, Bliźniaki mają pomiędzy sobą taką magiczną wieź... Ale nie spodziewałam się, że to się naprawde stanie. Mój tata jest bliżniakiem, ale to ponoć po linii kobiet się dziedziczy.
Teraz nic tylko się cieszyc i podwojnie dbać o siebie :-) najwazniejsze że są 2o :-) ale by bylo fajnie gdybys miala parkę :-) chociaz wiadomo, najwazniejsze by bylyzdrowe maluchy :-)

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

Hej dziewczyny,

w końcu i ja jestem po pierwszym USG.

I mieliśmy niespodziankę życia - BLIŹNIAKI! :)

Czy któraśz was też będzie miała dwoje? :)
Gratulacje! Ja jestem jeszcze przed USG, ale mam nadzieję na 1 dziecko :-)
Moja mama miała 3 razy bliźniaki.
1 para - dziewczynki, mama miała niespodziankę przy porodzie, nie wiedziała wcześniej, że jest dwójka :-)
2 para - znów dziewczynki -tym razem już była przygotowana ;-) Wiedziała z USG
3 para - chłopcy, niestety straciła ciążę w 4 miesiącu.
Wszystkie bliźniaki były dwujajowe.

Gratulacje! Ja jestem jeszcze przed USG, ale mam nadzieję na 1 dziecko :-)
Moja mama miała 3 razy bliźniaki.
1 para - dziewczynki, mama miała niespodziankę przy porodzie, nie wiedziała wcześniej, że jest dwójka :-)
2 para - znów dziewczynki -tym razem już była przygotowana ;-) Wiedziała z USG
3 para - chłopcy, niestety straciła ciążę w 4 miesiącu.
Wszystkie bliźniaki były dwujajowe.

O kurde, nieźle. Szacun dla mamy, że ogarnęła tę gromadkę.

reklama
Do góry