reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Witam z rana. Wieczorem wypilam sok pomaranczowy i koszmatna zgaga i mflosci mnie chwycily. Zgaga meczyla do prawie 3 natomiast mdlosci są nadal. Wtf!? Poki co nic raczej nie przelknę :-/

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

Oj biedna dopadło i Ciebie , a tak martwiłas się brakiem objawów:) może to tylko takie jednodniowe :)
No kurna mam nadzieje bo nic przelknąć nie mogę bleeee. Magiczny 8 tydzien zaczynam a u niektorych w tym tygodniu objawy ze zdwojoną sila wystepuja. Moze to po nadmiarze soku kurde. A ja sie nie martwilam brakiem mdlosci- mi to bardzo odpowiadalo :-) no chyba ze to moje samopoczucie efektem wczorajszej kolacji jest. Pamietam ze od jakiegos czasu czesto szkodzily mi odsmażane rzeczy. A ja na kolacje odsmazylam sobie trochę z obiadu. Ale zeby do rana tezymalo jak w nocy juz glod czulam i mdlosci przeszly? Dziwne to to.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

Gratuluję bliźniaków super wiadomość, zobaczymy kto jeszcze trafi na podwójne szczęście :)
Ja też codziennie nie śpię 2-3 godziny a wieczor jest dla mnie koszmarem tak się źle czuje
A z piersiami to właśnie trochę się martwię bo były strasznie nabrzmiale a teraz mnie puściły,

Niemartw sie , to burza hormonów i dziennie organizm się zmienia tak jak pisałam wcześniej też miałam stres jak mnie puściły, a z dzidzia wszystko oki

No kurna mam nadzieje bo nic przelknąć nie mogę bleeee. Magiczny 8 tydzien zaczynam a u niektorych w tym tygodniu objawy ze zdwojoną sila wystepuja. Moze to po nadmiarze soku kurde. A ja sie nie martwilam brakiem mdlosci- mi to bardzo odpowiadalo :-)

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

No właśnie ja po soku jabłkowym mam jakby nasilenia bolu żołądka i mdłości więc kto wie może u Ciebie po tym pomarańczowym , ale wybredne już te nasze maluszki haha

No właśnie ja po soku jabłkowym mam jakby nasilenia bolu żołądka i mdłości więc kto wie może u Ciebie po tym pomarańczowym , ale wybredne już te nasze maluszki haha
Ja pomaranczowy pilam i dodatkowo sobie ta ratatuje odamazylam i tu jest chyba winowajca najwiekszy. Bo w zasadzie po tej kolacji juz sie dziwnie jakos czulam. Teraz zuje gume mietowa i jest o niebo lepiej ale nadal gardlo scisniete a jak wstaje to zgaga :-/ no i powoli pojawia się głód ale jednoczesnie mnie mdli tak ze poki co odpuszcze sobie jedzenie czegokolwiek.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

Ja pomaranczowy pilam i dodatkowo sobie ta ratatuje odamazylam i tu jest chyba winowajca najwiekszy. Bo w zasadzie po tej kolacji juz sie dziwnie jakos czulam. Teraz zuje gume mietowa i jest o niebo lepiej ale nadal gardlo scisniete a jak wstaje to zgaga :-/ no i powoli pojawia się głód ale jednoczesnie mnie mdli tak ze poki co odpuszcze sobie jedzenie czegokolwiek.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

Może postaraj się choćby tylko maly kawałeczek chleba zjeść z masłem czasami pomaga , żeby Cię niessalo bo to tylko nasila mdłości biedaczku no niestety taki urok ciąży, ale to nic jak pomyślę że za 7 miesięcy będziemy tulić się do naszych maleństwo to nawet te mdłości wymioty itd niestraszne:)

Może postaraj się choćby tylko maly kawałeczek chleba zjeść z masłem czasami pomaga , żeby Cię niessalo bo to tylko nasila mdłości biedaczku no niestety taki urok ciąży, ale to nic jak pomyślę że za 7 miesięcy będziemy tulić się do naszych maleństwo to nawet te mdłości wymioty itd niestraszne:)
No ja akurat mam jakas fobie na rzyganko. Jak tylko mnie mdli to staram sie to zawsze powstrzymywac a samego odruchu wymiotnego po prostu nie mam. Wiem że dziwne ale prawdziwe. Ale jak sie akcja zacznie to juz tego nie powstrzymam, ale póki co tylko lekko mdli. I oby tak zostało.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

reklama
Czesc Wam wszystkim. Ja wczoraj padalam na twarz, ale moja 2-latka swietnie sie bawila prawie do polnocy, wiec nie bylo mowy o spaniu [emoji12] Dzisiaj mam wizyte. Boje sie koszmarnie. Oczywiscie ze stresu brzuch boli, niedobrze, trzesa sie rece i pewnie dojdzie biegunka (moje uroki). Na pierwszym USG widzialam tylko pecherzyk z cialkiem zoltym. Dzis mam 7+5, wiec albo zobacze "cos" albo nic. Stres mam nie do opisania. Maz w szoku czego ja sie boje bla bla bla. Ech, zeby mogl tak na chwile wcielic sie w sytuacje kobiet to by zrozumial. Wizyta o 16, wiec jak rece bedziecie mialy wolne to blagam o kciuki [emoji110] [emoji110]

Do góry