reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Dziewczyny jak ja się cieszę już na ten rok macierzyńskiego :-D Calusi rok w domku z naszym Szkrabem [emoji7] Pierwszy tak długi urlop od pracy :D A właśnie, pytanie do pracujących mam, jak długo planujecie pracować jeśli wszystko będzie ok?
Ja to zamierzam jeszcze trochę wychowawczy pociągnąć :-)

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

Dziewczyny jak ja się cieszę już na ten rok macierzyńskiego :-D Calusi rok w domku z naszym Szkrabem [emoji7] Pierwszy tak długi urlop od pracy :D A właśnie, pytanie do pracujących mam, jak długo planujecie pracować jeśli wszystko będzie ok?
Ja jestem na własnej działalnosci więc pewnie do samego końca będę musiała pracowac i bardzo szybko wrócic do pracy... :( ale mam ten komfort ze mogę pracowac z domku wiec mam nadzieję ze da się to jakoś połączyc :) mieszkamy z teściową więc ma kto pomagac..

Ja jestem na własnej działalnosci więc pewnie do samego końca będę musiała pracowac i bardzo szybko wrócic do pracy... :( ale mam ten komfort ze mogę pracowac z domku wiec mam nadzieję ze da się to jakoś połączyc :) mieszkamy z teściową więc ma kto pomagac..
Na pewno uda się wszystko połączyć :) Fajnie, że macie wsparcie teściowej :) Ja mam też ten komfort, że rodzice mieszkają niżej więc ma kto zająć się dzieckiem w razie potrzeby :)

Preglife I dodatkowo mam właśnie asystenta i moja ciąża ;)

-----------------------------
Na spiocha ją rozebralam i do łóżeczka...jak już padła na podłodze to widać że też się biedna w nocy nie wyspała przez te pobudki...

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja to zamierzam jeszcze trochę wychowawczy pociągnąć :-)

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png
Ja o wychowawczym nie myślę :) Jak dla mnie to starczy ten rok lenistwa :-D Swoją drogą rozmawiałam wczoraj z M i zapytałam kiedy będziemy starać się o drugie, to stwierdził, że on nie musi się starać, jemu wychodzi od razu :D ale, że chciałby starać się o następne nim skończy 40 lat i to najlepiej, żeby urodziło się we wrześniu tak jak on, żeby było sprawiedliwie, że jedno dziecko urodziny ze mną a drugie z nim :szok::D Więc wychodzi na to, że musielibyśmy się zabrać za starania w grudniu 2019 :p

reklama
Szkoda tylko, że cena z kosmosu :p

To prawda, drogie to... ale właśnie, słyszałam że można na raty i jak już to się kupi, to nie potrzebuejsz żadnego robota, miksera, maszynki- nic innego... Kusi mnie :)

Dziewczyny czy pijecie teraz kawę gdy juz wiecej ze w brzuszku rozwija się dzidziuś? W sumie u mnie ciaza jeszcze nie potwierdzona ale zastanawiam się czy powinnam sobie juz odmówic kawy.. piję tylko jedną dziennie w dodatku to takie bardzo słabe late. Myślicie ze moze zaszkodzic?

Ja piję zdecydowanie. Nie funkcjonowałabym bez, ale też nie pijam 5 dziennie, więc 1-2 są ok.

Oj znam to uczucie paniki nader dobrze. Dobrze,ze zachowalas zimna krew. Najwazniejsze to puknac kilka razy pomiedzy lopatkami i dziecko powinno 'wrocic do siebie'.

A ja ze Starszakiem do lekarza. Wysypalo go na dwoch rekach, lekko na nogach. Podejrzewam wiec rumien zakazny o ktorym pisalam wczesniej.... za..biscie normalnie. Nie ma to jak bycie w ciazy i zamartwianie sie az do porodu. Az szkoda nerwow ,bo i tak nic nie zmienie teraz....

Niedobrze... ale faktycznie, poradź się najpierw lekarza, może Cię fachowo uspokoi...

Ja planuję zostawić sobie 3 trymestr wolny- o ile oczywiście wcześniej będę się dobrze czuła. A co będzie po urodzeniu to nie wiem.. poprzednio wróciłam do pracy po pół roku, tym razem rok będę chciała nie pracować na pewno- a potem raczej wrócę.

Do góry