reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Byłam już na pierwszej wizycie narazie tylko pęcherzyk ciążowy. Następne usg 28.11 mam nadzieję zobaczyć bijące serduszko.

reklama
Dzień dobry :)

Witam :) również chciałabym dołączyć :) według OM termin na 29.07.2018 :) to moja pierwsza ciąża więc się stresuje czy aby wszystko jest ok :) wizytę u ginekologa mam na 1 grudnia :) mam nadzieję, że szybko przeleci :)

Witaj :)

Ja tylko te pól nospy wzięłam i ból ten mocniejszy mi wtedy przeszedl i już potem nie bralam bo pobolewalo o wiele mniej. A dzisiaj to rano zabolalo raz i teraz jak odpoczywam trochhę kluje po prawej stronie. Podejrzewam że kropek bardziej po prawej się zagnieździl

f2wlk6nllyt56xuu.png

3jgxskjohplcokwj.png

U mnie też kłucie po prawej :) W większości groszki prawostronne ;)

Ja myślałam że zejdzie nam z parę miesięcy z racji wieku mojego i męża a mój mąż odrazu twierdził że jestem w ciąży i miał rację

Mój facet też jest ode mnie sporo starszy, zawsze mi mówił że zajdę w ciążę za pierwszym razem- wyszło przy 2 cyklu, ale niewiele się pomylił ;)

Ja w sumie ciaze też bez większych komplikacji choć druga była troszkę gorsza a syn urodził się bardzo duży . Mam nadzieję ze i tym razem wszystko będzie ok choć będę pod zwiększonym nadzorem z racji tego ze mam jedna nerke

Ojej... czytałam, że czeka Cię na pewno pobyt w szpitalu... ale w tych okolicznościach lepiej wszystko skontrolować. Ja w pierwszej ciąży miałam w 5 mcu kolkę nerkową i pobyt na patologii ciąży.... brrr, okropne wspomnienie z tą kolką. Ale poza tym całą ciążę miałam super i dobrze się czułam. Mam nadzieję że teraz też tak będzie.

Ja ostatnio opieprzylam M że mi soku pomaranczowego nie kupil hehe a wcale mu o tym soku nie mowilam wiec sama nie wiem skad mi sie to wzielo. A to.bylo tydzien temu i od tego czasu jak go do biedry wysylam zawsze soczek przynosi

f2wlk6nllyt56xuu.png

3jgxskjohplcokwj.png

Ja wczoraj miałam mega ochotę na Bavarię- akurat Bavarii nie było, więc innego też mi nie kupił... :dry: Mega smuteczek.

Dzień dobry :) Nie nadrobię Was, tyle znowu naprodukowałyście od wczoraj wieczora :p Zapomniałam wczoraj napisać, że słyszałam serduszko [emoji7] Dostałam też spis badań do zrobienia i zalecenie przyjmowania Duphavit Pregna. Następna wizyta za 2 tygodnie 5 grudnia :) Następne co 3 tygodnie. Poinformował mnie też, że wyślę mnie na badania prenatalne i że są drogie ale zrobi tak żebym za nie nie płaciła. Dziewczyny, które wyliczenia są bliższe prawdy, z OM czy USG? Co prawda to różnica 1 dnia ale tak z ciekawości pytam. Czego można się spodziewać na drugiej wizycie? Bo raczej usg już robić nie będzie chyba prawda?

USG lekarz mi robił co miesiąc, poza tym wypisywał nowe L4, nowe skierowanie na badanie krwi (raz mi darował :) ) ważenie, mierzenie...

No ja tam się nie obawiam bo ważę 38kg wiec nawet te 30 to by było ok ale u mnie to nie mozliwe ale fakt po zwymiotowaniu juz lepiej tyle ze nie lubię tego

:eek: wow. To faktycznie możesz szaleć z wagą :) ale na zdjęciu wyglądasz mega proporcjonalnie! Nie pomyślałabym że niecałe 40kg!

Kurcze współczuję Wam dziewczyny :( U mnie póki co spokój, jedyne co zauważyłam, to że zawsze wieczorem czuję się gorzej niż rano, tak jakbym była przejedzona i miała przez to wstręt do jedzenia.
Wczoraj na pierwszym ważeniu wyszło mi w ciuchach 71,6kg, w domu jak się ważyłam to było 70,5kg ale szczerze nie wiem czy coś przybrałam czy nie. Normalnie pewnie ważyłam coś koło 70kg.

Ja też wieczorem mam takie dziwne uczucie, z jednej strony nawet bym coś zjadła, a z drugiej jakbym miała w środku wielki balon, przez który nie mogę już nic wepchnąć. Wczoraj zjadłam 4 cząstki mandarynki- nie dałam rady ani 1 więcej ;)

Elodia, fajna ta appka... ja mam kilka różnych :-D może jeszcze tą sobie dodam ;) Przy czym pokazują różne terminy porodu, różnie obliczają aktualną wielkość ciąży. Ciekawe czemu :confused:

Nie no wiecie co mi się wydawało. Że oni wymiotowali sokiem multiwitamina z grappy. Chyba on był coś nie tego. Mąż mówił że mam tego go*** nigdy więcej nie kupować. On na 5 wstał to roboty. Ja odwołałam dzisiejsze klientki. Dzieciom już lepiej ale zostaną dziś w domu tak żebym miała ich na oku. Ja też wymiotowałam ale to od sprzątania wymiocin. Myślałam że mi flaki wyrwie. Mam 4 komplety pościeli do prania.

Napisane na Redmi Note 3 w aplikacji Forum BabyBoom

OMG, współczuję. Dla mnie sprzątanie czyichś rzygów jest najgorsze na świecie. Od razu sama też wymiotuję...

Dzień dobry :) mnie się strasznie ciągnie, a dopiero minęła 9, coś strasznego. Lekarz się mnie pytał czy chce l4 ale powiedziałam, że na razie nie. Jak tak sobie myślę, gdybym miała tą głupią umowę na czas nieokreślony to bym sobie poszła może na l4 wcześniej a tak to boję się, że przez to zmniejszy się szansa na następną umowę :( Tak się teraz zastanawiam, nad tym l4 i może popracuję max do końca maja a potem już będę odpoczywać :)
Śpiąca jestem.

Ja też mam taki plan, tym bardziej że lubię swoją pracę :) i mogę też np pracować z domu, tak jak teraz, jak źle się czuje. Sytuacja z umową na czas określony jest trochę stresująca, rozumiem Cię... ja wcześniej byłam na kontrakcie menadżerskim, niedawno zmieniłam na umowę, właśnie pod kątem ciąży... ale pamiętaj żeby mieć też trochę czasu dla siebie! :tak:

Ktos tu napisal wczesniej, ze w pierwszej ciazy to jedyny taki czas na l4 by sie calkowicie zajac tylko sobą. Bo przy drugiej ciąży to już masz jedno dziecko, i mniej czasu na odpoczynek. Tak jak ja, przy trzeciej ciąży jest ciężko o czas dla siebie. Dobrze, że dzieci sa w przedszkolu i szkole, ale już się myśli, że trzeba posPrzątać i obiad ugotować.
Ola może przynajmniej pod koniec ciąży zaplanuj l4 by mieć czas dla siebie, bo drugiej takiej szansy nie będziesz miała :)

To ja :) Cieszę się że się zgadzasz, więc- pierworódki- dbajcie o siebie i rozważcie odpoczynek, jeśli macie taką szansę :)

hehe :D to może nie jest az tak źle z ta 23 w takim razie. Chociaz jak chodzę teraz spać dwie godziny wcześniej, a czas miedzy 18 (po pracy) a 23 jestem śnięta i robię wszystkiego dwa razy mniej i trzy razy wolniej, to się czuje jakby mi ktoś kradł przynajmniej pół każdego dnia :D Ale na szczęście mam wielkie wsparcie w mężu, więc nie ma problemu żeby większość wieczoru spędzać na kanapie, pod kocykiem z kubkiem herbaty w ręku i CSI Kryminalne Zagadki w telewizorze :D

Też lubię CSI itp, a w pierwszej ciąży miałam taką mega fazę na oglądanie tych polskich seriali... W cośtam? W11?? Takie polskie dziadostwo z kryminalnymi zagadkami :) oglądałam codziennie :unsure:

Moja w pracy fatalna, nie bylo za wiele momentow zeby usiasc przez 12 godzin [emoji53]
Chyba jednak dobrze, ze dostane to l4(pod warunkiem, ze bedzie dzis serduszko), bo bym chyba tak dluzej nie dala rady.
Tylko szkoda tego kontaktu z ludzmi.

0d1yskjow8yc9r6q.png

mhsvvcqgsrqs1yc2.png

Aniołek[*]8.08.2017

Praca w nocy? Wykończysz się... ja bym jednak poszła na zwolnienie...

Ja sobie pracuję z łóżka, gardło masakra...

reklama
Do góry