reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja znów mam lekkie plamienie... Tylko delikatnie brązowe... Sama już nie wiem od czego :( mam nadzieję że z dzidzią wszystko dobrze... Dopiero w środę byłam u mojej gin żeby sprawdziła czy coś się dzieje ale mówiła że nic niepokojącego nie zauważa.. Mam duphaston.. Miała któraś z was plamienie w ciąży jakiś czas i było dobrze później?? Nie jest to żywa krew..

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Ja mialam krwiak mialam, planienia, krwawienia I to silne, z corka raz, z synkiem 4 razy, z corka plamilam do 18 tygodnia, z synkiem do 16

reklama
Ja znów mam lekkie plamienie... Tylko delikatnie brązowe... Sama już nie wiem od czego :( mam nadzieję że z dzidzią wszystko dobrze... Dopiero w środę byłam u mojej gin żeby sprawdziła czy coś się dzieje ale mówiła że nic niepokojącego nie zauważa.. Mam duphaston.. Miała któraś z was plamienie w ciąży jakiś czas i było dobrze później?? Nie jest to żywa krew..

27.06.17 Anastazja [*]

Będzie dobrze, jednak ważne jest ze to tylko brązowe plamienia a nie żywa krew.

27.06.17 Anastazja [*]

Spokojnie. Ja tez plamilam. Mino duphastpnu i luteiny. Zdarzało się na przełomie całej ciąży ale szczególnie na początku. Odpoczywaj i kontroluj u lekarza

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mam obciążony wywiad położniczy - straciłam Synka przez niewydolność szyjki w 23 tygodniu. Aby zapobiec kolejnej tragedii, tym razem próbujemy ze szwem założonym już w 13 tygodniu, a to wypada po Nowym Roku. Lekarz wszystko zaplanował, walczył z nami o pierwsze dziecko, leczył nas z niepłodności i odebrał przedwczesny poród Synka.
Co do aktywności to muszę ograniczyć do minimum: mogę chodzić do toalety i pod prysznic oraz usiąść do posiłków. Nie planuje sprzątać, gotować czy robić zakupów - to za duże obciążenie. Wyjścia tylko do laboratorium - mam pod domem i do lekarza na wizyty - od założenia szwu co tydzień lub co dwa. Jak będzie bardzo źle to szpital. Także mamy przed sobą sporą batalię do przeprowadzenia....

Dobrze ze jesteś w dobrych rękach i jest plan na ciąże już od początku. Samego lenistwa Ci życzę :)

Ja całą poprzednią ciążę smarowałam brzuch olejem kokosowym i balsamem i ani jednego rozstępu nie mam :)

Dorotea - wytrwałości! będzie dobrze!

Marika92 - obserwuj, odpoczywaj a jak będzie gorzej to leć do lekarza...

oar83e3kacl5sn2v.png

Ja całą poprzednią ciążę smarowałam brzuch olejem kokosowym i balsamem i ani jednego rozstępu nie mam :)

Dorotea - wytrwałości! będzie dobrze!

Marika92 - obserwuj, odpoczywaj a jak będzie gorzej to leć do lekarza...

oar83e3kacl5sn2v.png

No ja poprzednia ciąże zwykły balasam, brzuch ogromny ale ani jednego rozstępu, za to na pupie... a wcale kuper mi tak strasznie nie urósł [emoji87]

@kalii starcza 4lyzki zaparzonych już fusów, olej kokosowy, trochę cynamonu i 2lyzeczki gruboziarnistej soli lub cukru -uwielbiam [emoji173]️

Z tymi rozstępami to oczywiste, że nie tylko krem ma wpływ na to czy powstaną czy nie ;) Ilość dodatkowych kilogramów, tempo przyrostu wagi, jakość skóry, nawadnianie.... itak dalej.
Ja po prostu lubię babrać się między innymi w naturalnych kremach stąd to mazidło, takie na czasie dla mnie :D

@oposom , wszystko fajnie :) ale jest jedna rzecz której nie przeskoczę w tym pellingu i to są fusy o_O Kawę kocham i zapach i smak i w ogóle jej istnienie, ale te fusy mnie do szału doproqadzają ;) Cukrem mogłabym zamienić ;)

@kalii No powiem Ci ze z uwielbieniem do kawy mam podobnie i mam cicha nadzieje ze mnie od niej nie odrzuci [emoji6] sam peeling podobno poprawia ładnie ukrwienie a kawa krążenie wiec liczę na uratowanie brzucha przed rozstępami bo najwyraźniej mam skłonności [emoji52]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@Elodia to ja mam podobnie, brak ochoty jeszcze przed testem. Ale w sumie to dobrze, bo na razie i tak mamy zakaz.

@Marika92 ojej, mam nadzieje, ze to nic powaznego. Oby szybko sie skonczylo!

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry