reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2018

To mnie raczej wszyscy zapewniają, że w ciąży to rzadko kiedy są kontrole, a tym bardziej na chodzącym to jednak muszę uważać bo nie jest to takie oczywiste ;)

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom
Znajoma z pracy miala w 9msc kontrolę z zusu i byla wieelce zdziwiona jak wrocila od gina a tu kontrola w domu na nią czekala :-)

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

reklama
Mój Mikołaj zrobił mi mi super prezent czyli nic. Zato mój chłop w domu został bo do rana grał w telefonie dziś mi nie był potrzebny tylko jutro aż się wkur....... A teraz tylko śpi co mnie strasznie denerwuje

eikt3e3k96x30qte.png

Musisz im podpisać listę, że zostali Cię w domu. Ale to też takie dziwne bo ani razu nie sprawdzili mi dowodu. Równie dobrze mogła być siostra w domu i podpisać za mnie :)
Ciekawe od czego zależą te kontrole. Wiem, że u mnie w mieście są bardzo często ale głównie u dziewczyn, które mieszkają właśnie w pobliżu zusu, te co mieszkają dalej nie miały ani jednej [emoji2]

oar8qqmzxfkhrczb.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)
O jak dobrze że w Poznaniu siedziba zusu jest poza moją dzielnicą :-)

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

@taycia ja jestem na zwolnieniu. W moim zawodzie jestem narażona na kontakt z mega ilością zarazkow, wirusów a i o uraz nietrudno. Mam za sobą straty, jestem na luteinie i heparynie więc raczej zwolnienie w takim przypadku to norma. Moja szefowa wiedziała że się staram więc nie była zaskoczona. Pracodawca zatrudniając kobiety musi się liczyć z pewnymi sytuacjami. Nie sądzę że wszystkie kobiety wyłudzają zwolnienia na ciążę. Przepraszam jeśli moja odpowiedź Cię urazi ale Twój post tak jakoś dziwnie brzmiał. Troszkę jak oskarżenia.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny, normalnie powinnam dziś dostać okres i zaś zauważyłam lekkie brunatne upławy, poza tym brzuch mnie ciągnie...zaś się stresuje :( miała któraś tak w terminie okresu?
Oooo ja mialam beżową plamkę na wkladce z rana. A @ nastepna powinna byc dzisiaj albo jutro albo ppojutrze.poza tą plamką już nic nie bylo wkładka czyściutka.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

@Elodia ale fajne papcie. Ja dostałam ciepłą pizamke z uroczym niedzwiadkiem polarnym bo marzne w nocy [emoji16][emoji16][emoji16]

Ojj i to jak bardzo ..

Wazne ze to vyla tylko ta jedna wkladka i tylko jedna kropelka. Teraz już tylko normalnie mokro mam i mleczny śluz czasami pocieknie. A brzuszek mam napiety bo znowu mi się rozciąga. Cyce bolą przy dotyku wiec chyba wszystko jest ok. Najwyzej jakby nie daj boze jakas plamka sie powtorzyla to do szpitala skocze niech sprawdza czy wszystko ok.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

@taycia ja no niestety mam pracę trzyzmianową i fizyczną i to już na starcie prosi się o zwolnienie bo za duże ryzyko urazu i tym samym straty a pozatym ciężarne nie mogą pracować na nocnej zmianie.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

reklama
Hej Babeczki.

Jak sie macie? Mnie nudnosci mecza strasznie, szczegolnie z rana.

Tak sie zastanawiam czy wiekszosc z Was na zwolnieniu siedzi,bo taka produkcja kazdego dnia, ze czlowiek nie nadaza.
Czy w Polsce oplaca sie byc pracodawca?
Nie pytam zlosliwie tylko sie zastanawiam z punktu widzenia szefa.
Bo nie dosc,ze pracownicy z dnia na dzien moze zabraknac to potem jeszcze roczny macierzynski I buumm prawie 2 lata bez pracownika.
To musi byc trudne zeby znalezc kogos na zastepstwo itp.
Nie widzę sensu stresować się w ciąży skoro mam możliwość siedzenia w domu, a czy pracodawca zwalniając ciebie zastanawia się czy będziesz miała jutro co dać rodzinie na obiad ? No chyba nie ;) więc nie widzę powodu dla którego ja miałabym się przejmować pracodawca i narażać siebie i dziecko na niepotrzebny stres :) wszystko też pewnie zależy od tego jaka jest duża firma i jakie masz w niej relacje :)

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry