reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Ja miałam tak właśnie w okresie kiedy miałam dostać miesiączkę. A z uwagi, że jestem po jednym poronieniu dostałam od razu leki na podtrzymanie. Teraz mam 9 tydzień i odpukać wszystko jest w porządku [emoji4] 20% kobiet w ciąży plami ale każde plamienie najlepiej skonsultować z lekarzem.

oar8qqmzxfkhrczb.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)
ja biorę luteinę dwie tabletki na noc, więc nie wiem co robić może poczekam do jutra, może się to uspokoi

Hej Babeczki.

Jak sie macie? Mnie nudnosci mecza strasznie, szczegolnie z rana.

Tak sie zastanawiam czy wiekszosc z Was na zwolnieniu siedzi,bo taka produkcja kazdego dnia, ze czlowiek nie nadaza.
Czy w Polsce oplaca sie byc pracodawca?
Nie pytam zlosliwie tylko sie zastanawiam z punktu widzenia szefa.
Bo nie dosc,ze pracownicy z dnia na dzien moze zabraknac to potem jeszcze roczny macierzynski I buumm prawie 2 lata bez pracownika.
To musi byc trudne zeby znalezc kogos na zastepstwo itp.

Sesil bardzo mi przykro :(

Moja koleżanka w ciąży też teraz musiała się dostać do endokrynologa i nawet o tej ustawie mówiła jej nasza ginekolog ale dzwoniąc do przychodni pani jej powiedziała, że u nich tak nie ma. Ciąża nie ciąża trzeba czekać... masakra jakaś... dobrze, że miała jakieś znajomości i tak to załatwiła.
Tyle kasy że składek miesięcznie idzie na służbę zdrowia a przyjdzie co do czego i tak musisz iść prywatnie [emoji34]

oar8qqmzxfkhrczb.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)
Ja np tylko do rodzinnej chodzę na nfz bo to chyba jedyny lekarz ktory orzyjmuje w dniu zapisu :p a tak to prywatnie no bo cóż....nasze skladki ida na wakacje dla ministra zdrowia chyba a nie na to na co ppwinny iść.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

Dziewczyny, jak macie L4 chodzące to normalnie sobie chodzicie itp? Czy raczej staracie się być w domu ? Zapraszają mnie koleżanki z pracy na kawę i zastanawiam się czy jechać nie chciałabym jakoś szczególnie żeby do firmy dotarło, że na L4, a po koleżankach jeżdżę

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom
Jak musze isc na zakupy czy do teściów to idę :-D w końcu chodzące to chodzące. Nie mają prawa mi nic zrobic skoro mam 2 wpisane na druczku. Zawsze mogę przeciez isc do lekarza albo na badania :-)

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

Mnie wyszedł 10,790, dostałam Euthyrox 50 od ginekologa i skierowanie do endokrynologa. 2,25 to nic w porównaniu z moim, wydaje mi się, że do 4,5 jest ok, przynajmniej na moim wyniku był taki przedział.
Gorna granica rzeczywiscie jest 4.5, ale to tylko u nieciężarnych. Dla Ciężarnych jest 2,4 albo 2,5 ta górna granica.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

reklama
Do góry