reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Jezu jak się zwyłam właśnie... a jednym powodem było to, że mąż poszedł do pracy. Masakra co hormony robią z człowiekiem...

oar8qqmzxfkhrczb.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)
Spokojnie ;) ja niejednokrotnie popadam z euforii w płacz także wiesz [emoji14]

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ostatnio czytałam artykuł, że kobiety, które nie mają mdłości, wymiotów itp częściej rodzą chłopców, a te które przechodzą wszystkie te dolegliwości mają dziewczynki ;) ciekawe czy to choć trochę się sprawdza ;)

Dwie pierwsze ciążę bez mdłości wymiotów. W sumie może dwa razy. Dwóch chłopców

U mnie bez zmian jeśli chodzi o dolegliwości, tylko wieczorami tak koło 19-20 zaczyna mnie tak jakoś łaskotać w żołądku, chyba, że to są właśnie takie bardzo słabe mdłości.

Wstałam jakzwykle niewyspana. Z dnia na dzień jestem coraz brzydsza! :( Na prawdę! Tak mi się cera popsuła. Zawsze miałam piękną, nieskazitelną wszyscy mi zazdrościli. A teraz? Teraz moja cera wygląda jak u nastolatki z burzą hormonów. nie mogę na siebie patrzeć. Rzęsy mam gorsze, włosy wyglądają jak siano :( I mam jeszcze jeden problem. Strasznie ciagnie mnie do pomarańczy a po nich mi nie dobrze :( A teraz moj najgorszy probem: puszczam straszne bąki. Ale to takie ze nie mogę sama ze sobą wytrzymać. nie ważne czy i co zjem :(

Ja miałam tak z córka w ciazy byłam tak brzydka z twarzy pełno syfow, skora blada, doły pod oczami ale pocieszę cię w 2 trymestrze się poprawiło i wyglądałam lepie

Generalnie właśnie oglądam moja książeczkę ciazy z córka i
1 trymestr +4kg
2 trymestr +14kg
3 trymestr +12kg
Masakra.... dobrze ze zrzuciłam wszystko i zaczynam od dobrej wagi
teraz jestem w 9 tyg i mam kg więcej ogólnie z twarzy tez inaczej wygladam wiec mam ci ha nadzieje ze będzie synuś

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja jedynie co to chciałabym się przerzucić na kawę Inkę bo teściowa mówi że mogłabym sobie kawe na te kilka miesięcy odpuścić i może poniekąd ma rację, ale coś nie mogę się przełamać do zbożowej kawy :(

Ja odrazu się przerzucilam na inke jakoś bez problemu choć jeszcze co parę dni mam ochotę na normalną kawkę ale jakoś wytrzymuje

Ostatnio czytałam artykuł, że kobiety, które nie mają mdłości, wymiotów itp częściej rodzą chłopców, a te które przechodzą wszystkie te dolegliwości mają dziewczynki ;) ciekawe czy to choć trochę się sprawdza ;)

Nie powiedzialabym [emoji12] Ja dwie poprzednie ciaze przechodzilam praktycznie bezobjawowo. Naprawde nic mi nie bylo. Momentami zapominalam ze w ciazy jestem. I mam w domu dwie dziewczyny :D Teraz mdlosci, bole brzucha, piersi.

Napisane na HTC Desire 10 lifestyle w aplikacji Forum BabyBoom

Ja za to musze sobie pomarudzic....zaczynam się czuć jak mały wielorybek....tak naprawdę sie zwazylam i jak zobaczylam 7 z przodu to aż się poryczałam :-( M mi niby mowi ze niewazne ile bede wazyc i tak będę wyglądać super ale tak jakos no smitno mi....jakos do lipca przetrwam i zaczynamy zrzucNie wagi po porodzie.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

Ja za to musze sobie pomarudzic....zaczynam się czuć jak mały wielorybek....tak naprawdę sie zwazylam i jak zobaczylam 7 z przodu to aż się poryczałam :-( M mi niby mowi ze niewazne ile bede wazyc i tak będę wyglądać super ale tak jakos no smitno mi....jakos do lipca przetrwam i zaczynamy zrzucNie wagi po porodzie.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png
Będzie dobrze, nie smuć się :) W końcu dziecko najważniejsze, a wagę zrzucisz na pewno szybko po porodzie :)

Będzie dobrze, nie smuć się :) W końcu dziecko najważniejsze, a wagę zrzucisz na pewno szybko po porodzie :)
Tego siw trzymam. Przed pierwsza ciaza wazylam 57 kilo ale to bylby szczyt marzeń. Takie 62 kilo mi wystarczy jak bede po porodzie wazyc. Tylko nie moge wpieprzac tyle słodkiego zeby nie przytyc prawie 30 kilo tylko maksymalnie 20. Narazie 2 na plusie. Zeby nie bylo w żadna obsesje nie wpadne.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

reklama
@Elodia ban na smażone krążki cebulowe :D Kubusie też nietstety dużo cukru... ale jak ma się zachciankę to wiem że ciężko sobie odmówić.

Ja wlaśnie jem krakersy o smaku KRABOWYM od koleżanki z recepcji, z ukrainy :D i ser wędzony... na wszystko inne mam odrzut :baffled:

Do góry