reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Mi się śni co cgwile ze chlopca rodzę. Zobaczymy moze sen stanie sie rzeczywistoscia.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

Ja ogólnie mam przeczucie ze tym razem bd chłopak ale czas pokaże do usg ;)))

reklama
To lepiej wypije jedną zwykłą słabą, kawa rozpuszczalna to najgorszy badziew podobno, mojej szwagierce ginekolog powiedział, że jeśli już chce bardzo pić kawę to zwykłą bo rozpuszczalna to najgorsza kawa

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom
ale mnie właśnie od prawdziwej odrzuciło. kiedyś mój M sie pomylił i zrobił prawdziwą to nawet jej nie wypiłam tak mi nie smakowała

Wstałam jakzwykle niewyspana. Z dnia na dzień jestem coraz brzydsza! :( Na prawdę! Tak mi się cera popsuła. Zawsze miałam piękną, nieskazitelną wszyscy mi zazdrościli. A teraz? Teraz moja cera wygląda jak u nastolatki z burzą hormonów. nie mogę na siebie patrzeć. Rzęsy mam gorsze, włosy wyglądają jak siano :( I mam jeszcze jeden problem. Strasznie ciagnie mnie do pomarańczy a po nich mi nie dobrze :( A teraz moj najgorszy probem: puszczam straszne bąki. Ale to takie ze nie mogę sama ze sobą wytrzymać. nie ważne czy i co zjem :(

Wstałam jakzwykle niewyspana. Z dnia na dzień jestem coraz brzydsza! :( Na prawdę! Tak mi się cera popsuła. Zawsze miałam piękną, nieskazitelną wszyscy mi zazdrościli. A teraz? Teraz moja cera wygląda jak u nastolatki z burzą hormonów. nie mogę na siebie patrzeć. Rzęsy mam gorsze, włosy wyglądają jak siano :( I mam jeszcze jeden problem. Strasznie ciagnie mnie do pomarańczy a po nich mi nie dobrze :( A teraz moj najgorszy probem: puszczam straszne bąki. Ale to takie ze nie mogę sama ze sobą wytrzymać. nie ważne czy i co zjem :(

Ojj tam ma czasem podobnie ale wtedy mój M mnie dopieszcza :) i odrazu lepiej :) . To tylko twoja psychika normalnie jesteś taka jak wcześniej uwierz :)))

Heparynę się podaje w brzuch, udo lub ramię. Trzeba to zrobić podskórnie, czyli w fałd skóry. Mało to przyjemne. Powoli już mi sie robia siniaki od wkłuć. Na razie podaję sobie w brzuch, żeby potem jak ten urośnie robić w uda i ramiona. I tak do końca ciąży oraz 6 tygodni połogu.

Ała... Ja mam hemofobię- na widok krwi, kiedy jest jakaś rana itp- od razu mam hiperwentylację i zaczynają mięknąć mi nogi.. przy pobieraniu krwi- mdleję często. Masakra! Nie zazdroszczę, ale jak mus to mus :baffled:

Było mi niedobrze i raz mi podeszło do gardła ale to bardziej dlatego, że usiadła koło mnie Pani, która nie za ładnie pachniała. A teraz jestem bardzo wyczulona na takie zapachy :)

oar8qqmzxfkhrczb.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

Hahahahah takie zapachy są najgorsze ZAWSZE :D Ja nie rozumiem czemu ludzie się nie myją, nie piorą ubrań... brrrr...

Wyobrażam sobie [emoji16] ja wiedziałam czego mogę sie spodziewać bo tu wrzucamy zdjęcia, w telefonie mam z 5 aplikacji [emoji16]( z tych mniej znanych polecam HiMommy że względu na piekna wizualizacje każdego tygodnia. Gdy ciąża jest już starsza dziecko się rusza, później pokazują, że ziewa,kopie naprawdę super [emoji16] ) też myślę, że gdybym nie znała tych statystyk porobien byłabym o niebo spokojniejsza

ckaidqk3209a60dl.png

f2w3rjjgff3k7jur.png

No to dołożyłam sobie Himommy do moich 5-ciu :D

Hej. Przepraszam najmocniej ze mnie tu nie ma za wiele. Remont, praca, dzieci. Jezu ! Mam nadzieję że najgorsze mąż w styczniu ogarnie;p

Ps ; jak już pójdę na l 4 to was tu zamecze;p

Napisane na Redmi Note 3 w aplikacji Forum BabyBoom

Ogarniaj się póki masz siły, potem będziesz odpoczywać :)

Ja np teraz nie mam już ani bólu piersi jedynie są bardziej wrażliwe na dotyk, ani też nie mam bóli podbrzusza jak na początku

Ja nie mam za wiele objawów, więc mnie tu nie stresujcie, że może coś nie tak ;)

Przez to że tamta ciąża skończyła się jak się skończyła teraz panikuję na każdym kroku...:(

p19u3e3k66rinsit.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Nie dziwię się, to chyba jest naturalne.. dbaj o siebie, dzwon do lekarza żebyś mogła być spokojniejsza i staraj się miec jak najwięcej pozytywnych momentów!

W Kubusiu sama chemia jest.... W mojej dawnej pracy ktoś otworzył Kubusia i o nim zapomniał, postanowiliśmy robić obserwację. Kubuś stal otwarty w ciepłym biurze przez 5 miesięcy i nie pojawiło się w nim ani grama pleśni i pachniał jakby przed chwilą został otwarty. Nie pijcie tego świństwa!

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też uważam, że Kubuś to żaden szał, ale moje dziecko czasami pije i jak tylko postoi dłużej niż 1 dzien otwarty w pokojowej temperaturze, od razu fermentuje. Raz nam nawet "wybuchł"- wyobraźcie sobie tysiące mini-kubusiowych, lepkich, gęstych kropelek na ścianach, suficie itp.

Dziewczyny, a farbujecie włosy w ciąży bo ja farbowałam co 2 miesiące zawsze u fryzjera i się zastanawiam czy można czy nie ?

Ja farbowałam i teraz też będę :) i właśnie muszę zorientować się jakie są zajęcia dla kobiet w ciązy na siłowni ;)

Idę dziś dziewczyny do mojej ginekolog. Napisała mi rano że mam przyjść do niej :) będę spokojniejsza jak coś mi zapisze chyba.. Chociaż mój chłopak mówi że po ciąży to chyba lekomanką zostanę

p19u3e3kfxe7hnqz.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Najważniejsze że nie będziesz się stresować! :tak:

HHahhaahah :D Witaj w klubie ch#%$%^ej cery :biggrin2: U mnie wypryski na policzkach, brodzie, żuchwie, SZYI!!! WTF? do tego też co spojrzę w lustro to bardziej sie załamuję... dobrze że przynajmniej waga narazie w miejscu ;) A co do drugiej przypadłości to... wspólczuję, ale moja koleżanka miała tak samo:-) :):-) :) I w dodatku jest lekarzem, jej mama też i nic nie mogły poradzić, a mąż chciał sie wyprowadzać :-D

------------------------------------------------

Helou

Mam dzisiaj w końcu wizytę! Yupiii... chociaż oczywiście się stresuję :oops:

reklama
Jezu jak się zwyłam właśnie... a jednym powodem było to, że mąż poszedł do pracy. Masakra co hormony robią z człowiekiem...

oar8qqmzxfkhrczb.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

Do góry